Avukat Onur Cingil açıkladı: Validebağ Korusu kurtuldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Avukat Onur Cingil açıkladı: Validebağ Korusu kurtuldu
Abone ol
Validebağ Korusu'nun gönüllü avukatı Onur Cingil, Üsküdar Belediyesi tarafından koruda yapılmak istenen projenin mahkeme kararıyla iptal edildiğini açıkladı.

Muhalif. Özel

Muhalif. yazarlarından ve Validebağ Korusu'nun gönüllü avukatı Onur Cingil, Üsküdar Belediyesi tarafından Validebağ Korusu'na yapılmak istenen "Validebağ Koru Düzenleme Rehabilitasyon Projesi"nin iptal edildiğini açıkladı.

İstanbul’un Üsküdar ilçesi Altunizade Mahallesinde bulunan ve Birinci Derece Doğal ve Tarihi SİT alanı olan Validebağ Korusu'na yapılmak istenen proje 23 Haziran 2021 tarihinde İstanbul 6. İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurulma kararı verilmişti.

Bugün itibariyle ise İstanbul 11. İdare Mahkemesi, Validebağ Korusu'na yapılmak istenen projenin iptaline karar verdi.

Mahkeme söz konusu iptal kararı açıklamasında, İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin kararını esas alarak, "Koruma Rehabilitasyon ve Düzenleme Yapım İşi-Ekap ihalesi işleminde hukuka uyarlık bulunmamaktadır" ifadesini kullanarak iptal kararı verdi.

Avukat Onur Cingil: Validebağ Korusu, koru olarak kalıyor

Muhalif.'e konuşan Avukat Onur Cingil, Validebağ Korusu'na yapılmak istenen projenin iptal olmadığı takdirde 500 araçlık otopark, aydınlatma direkleri ve çim rulo ekimi gibi koru vasfını ortadan kaldıracak işlemlerin yaşanacağını açıkladı.

Proje kararını öğrendiğinde Validebağ Korusu gönüllüsü olarak iptal davası açtığını belirten Onur Cingil, kararın bugün itibariyle açıklandığını aktardı. Cingil, "Sonuç olarak Validebağ Korusu, koru olarak kalıyor" dedi.

 


Yorum Yazın