Atatürk'ün Karşıyaka fotoğrafı 95 yıl sonra canlandırıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atatürk'ün Karşıyaka fotoğrafı 95 yıl sonra canlandırıldı
Abone ol
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Haziran 1926’da Karşıyaka'ya ziyareti sırasında Karşıyaka Spor Kulübü(KSK) formasına ay yıldız armağan edişinin 95. yıldönümü coşkuyla kutlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Orgeneral Fahrettin Altay, Dışişleri Bakanı Tevfik Rüştü Aras, Karşıyaka Belediye ve KSK Başkanı Fikri Altay’ın bu ziyaret sırasında çekilen fotoğrafı tiyatrocuların canlandırması ile hayat buldu.

KSK’YA AY YILDIZ VERİLİŞİNİN 95’İNCİ YILDÖNÜMÜ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka ziyareti ve Karşıyaka Spor Kulübü (KSK) formasına ay yıldız armağan edişinin 95. yıldönümü ‘Ay Yıldız Var Göğsümüzde’ sloganıyla düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Spor Kulübü(KSK), 1912 Karşıyaka Derneği ve Karşıyaka Taraftar Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikler Karşıyaka’nın farklı noktalarında gün boyu devam etti. Zübeyde Hanım’ın Karşıyaka’da bulunan Anıt mezarında başlayan etkinlikler, Karşıyaka çarşıda bando eşliğinde yapılan yürüyüşle devam etti. “Ay Yıldız Var Göğsümüzde” sloganıyla düzenlenen etkinliklerde sporcu kortejleri de yer aldı. Kanocular Tahir Secder Akıncı Su Sporları Merkezi’nden; yelkenciler de KSK Yelken Kulübü’nden açılarak körfezi renklendirdi. Bisikletçiler ise Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı önünden başlayıp Bostanlı Demokrasi Meydanı’na kadar onur ve gurur günü için pedal çevirdi. Sporcuların yanlarında getirdiği çiçekler Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı tarafından tüm Karşıyakalılar adına Atatürk Anıtı’na sunuldu.

KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANI TUGAY: EMANETLERİNİZ ONURUMUZDUR

Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay, ‘95. yıldönümünde saygı, sevgi, minnet ve refah duyguları içerisinde ‘Ay-yıldız var göğsümüzde’ ve o bize Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanıdır’ diyoruz. O büyük insanların izinden yürüyen, yüreği Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti diye atan Karşıyakalılar olarak bir kez daha söz veriyoruz ‘Emanetleriniz onurumuzdur. Çünkü Ay Yıldız var göğsümüzde’ diye konuştu.

ATATÜRK’Ü CANLANDIRAN SÜLUN: ÖNEMLİ OLAN DÜŞÜNCELERİYLE O’NA BENZEMEK

Bostanlı Zühtü Işıl Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte tiyatrocular dönem kıyafetleri giyerek, Atatürk’ün Karşıyaka ziyaretinde çekilen fotoğrafın canlandırmasını yaptı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tasvir eden genç tiyatrocu Kemal Sülun ‘Atatürk’ün saçını, kaşını, gözünü benzeterek onun bir taklidini yapmak ya da O’nu canlandırmak değil, önemli olan ona fikirleriyle, yaptıklarıyla, düşünceleriyle benzemeye çalışmak… O’nun yolundan ancak öyle gidebiliriz. Bizim yaptığımız sadece bir canlandırma, bir temsil, ‘o ruhu’ tekrar yaşatmak… Bizim peşinde olmamız gereken şey fikirleri ve düşünceleri’ diye konuştu. Duygu dolu anların yaşandığı etkinlik sırasında Karşıyakalılar gözyaşlarını tutamadı. Tiyatrocuların temsilinin ardından halk dansları topluluğundan yaklaşık 20 oyuncu zeybek gösterisi sergiledi. Saat 20.00’da KODA, Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda muhteşem bir müzik şöleni ile geceyi taçlandırdı.

 


Yorum Yazın