Astronotlar ISS’den eşsiz manzaraları nasıl çekiyor?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Astronotlar ISS’den eşsiz manzaraları nasıl çekiyor?
Abone ol
Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) 2000 yılında ilk ziyaretini aldığı günden bu yana birçok milletten astronota…

luslararası Uzay İstasyonu (ISS) 2000 yılında ilk ziyaretini aldığı günden bu yana birçok milletten astronota ev sahipliği yaptı. Uzay yarışı bildiğiniz gibi altmışlı yılların sonuna doğru siyasi kamplara bölündü. Ancak bu yarış doksanların sonunda yerini işbirliğine bırakmaya başladı. Bu anlamda RusyaABD, JaponyaKanada ve Avrupa ülkeleri bir araya geldi ve bu istasyonu hayata geçirdi. Peki ama uzaya meraklı gençlerin masaüstünü süsleyen eşsiz ISS manzaraları nasıl çekiliyor? ISS fotoğrafçılığı yapan astronotlar nasıl bu mükemmel zamanı tutturabiliyor? Bu sorulara Fransız astronot Matthias Maurer ilginç bir cevap verdi.

Fransız astronot Matthias Maurer, eşsiz manzaraları sunan ISS yani Uluslararası Uzay İstasyonu fotoğrafçılığı için takipçileriyle önemli tüyolar paylaştı. Twitter üzerinde yapılan paylaşımda, Maurer, ISS astronotlarının eşsiz dünya manzaralarını yakalamak için kullandığı uygulamaları paylaştı.

Buna göre ISS astronotları, sadece iOS için yayınlanan GoISSWatch uygulamasının yanı sıra NASA’nın Dünya Haritası uygulamasını da kullanıyor. Astronotlar Uluslararası Uzay İstasyonu tam olarak dünyada hangi noktada olduğunu bu uygulama sayesinde öğreniyor.

ISS astronotları da bu uygulamaları kullanarak eşsiz manzaralar yakalamak için hazırlıklar yapıyor. Ancak Eylül ayında eşsiz bir dünya manzarası yakalayan Fransız astronot Thomas Pesquet, bu manzaraları yakalamanın o kadar da kolay olmadığını anlatmıştı. Buna göre ISS fotoğrafçılığı yapmak pek göründüğü kadar havalı değil.

Bildiğiniz gibi ISS astronotları, bu dünya yörüngesinde yer alan istasyona önemli deneyler yapmak için gidiyor. Günün önemli bir bölümünü bilimsel deneylere harcayan bilim insanları ne yazık ki her zaman eşsiz dünya manzaraları çekmek için müsait olmuyor. ISS uygulaması astronotlar istasyonun nereden ne zaman geçeceğini yaklaşık olarak söylüyor.


Yorum Yazın