Aşı olmayan NBA yıldızı, kadro dışı bırakıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aşı olmayan NBA yıldızı, kadro dışı bırakıldı
Abone ol
Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Brooklyn Nets'in all-star oyuncusu Kyrie Irving, koronavirüs aşısı olana kadar formasını giyemecek.

Brooklyn Nets'in genel menajeri Sean Marks, yaptığı açıklamada, 29 yaşındaki oyuncunun tercihine saygı duyduklarını ancak aşı olana kadar takımla birlikte çalışmalara katılamayacağını ve maçlara çıkamayacağını kaydetti.

Marks ayrıca iç saha maçları için Irving'e ödeme yapılmayacağını aktardı.

Brooklyn Nets, kadrosundaki Kevin Durant, James Harden ve Irving gibi yıldızlarıyla şampiyonluğun en büyük adayları arasında gösteriliyor.

NBA yönetimi tarafından aşı muafiyeti talebi reddedilen Golden State Warriors oyuncusu Andrew Wiggins, geçen hafta aşı olmuştu.

ABD'de koroavirüs aşılarına yönelik zorunluluk, takımların içinde bulunduğu bölgenin sağlık departmanının aldığı kararlara göre belirleniyor. New York'ta oyuncuların antrenman sahası ya da maç salonlarına girebilmeleri için en az bir doz aşı olmaları gerekiyor.

Müslüman olduğunnu açıklamıştı

Kyrie Irving, bu yılın nisan ayında müslüman olduğunu açıklamıştı. Irving, Ramazan ayında oruç ibadetini Allah'a adayarak kutsanmış hissettiğini ifade etmişti. Ünlü oyuncunun müslümanlık ve Ramazan üzerine açıklamaları üzerine son zamanlarda  "Ramadan Kyrie" şeklinde anılmaya başlamıştı.


Yorum Yazın