Apple, işlemci üretimi için ekip oluşturuyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Apple, işlemci üretimi için ekip oluşturuyor!
Abone ol
Apple, işlemci üretimi konusunda bir yeniliğe gidiyor ve üçüncü taraf şirketlerle tedarik ilişiğini kesiyor.

Apple, çip geliştirmeyi arttırmak için şirket içerisinde de faaliyete geçiyor. Buna ek olarak kablosuz yonga seti üretimine odaklanacak yeni bir ofis kuruyor. Şirket, şu anda Broadcom, Skyworks ve Qualcomm gibi şirketlerden tedarik edilen parçaların yerini doldurabilecek bileşenler geliştirmek istiyor. Bunun için de Güney Kaliforniya’daki bir ofis için mühendisler tutmaya başladı.

Apple, iş listelerine dayanarak modem çipleri ve kablosuz yarı iletkenler konusunda uzman kişiler arıyor. Bu noktada tesiste işe başlayacak kişiler kablosuz radyolar, radyo frekansı entegreli yarı iletkenler ve Bluetooth ile WiFi‘ye bağlanmak için gereken yarı iletkenler üzerinde çalışacaklar.

Apple, Broadcom ile anlaşmayı 2023’te bitiriyor
2020 yılında Apple, Broadcom ile üç buçuk yıllık çok yıllı bir anlaşma imzaladı. Bu da 2023‘te sona ereceği anlamına geliyor. Anlaşma şartlarına göre Broadcom, Apple’a kablosuz bileşenler ve modüller alanında belirtilmiş yüksek performans yelpazesi sunuyor.

Sözleşme sona erdiğinde Apple‘ın Broadcom bileşenlerini kullanma zorunluluğu ortadan kalkıyor. Bu noktada da kendi bileşenlerini üretme hakkına sahip olacak.

Çip üretimi şirket içerisine taşınıyor
Apple, üçüncü taraf tedarikçilere olan bağlılığını azaltmak ve çip üretimini artırmak için durumu şirket içerisine taşıyor. Örneğin şirket, 5G modem çipi geliştirme işinde ilerlediğinde Qualcomm‘dan 5G çipleri tedarik etmeyi sona erdirebiliyor.

Ortaya çıkan son söylentiler, Apple‘ın modem yongalarının 2023 model iPhone cihazlarına kullanıma sunulacağını ortaya koyuyor. Bu nedenle şirket, iPhone 14 serisinde Qualcomm yonga setlerini kullanmaya devam ediyor.


Yorum Yazın