Altın Kalpli Eldiven: Garbis Zakaryan...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Altın Kalpli Eldiven: Garbis Zakaryan...
Abone ol
Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinde Garbis Zakaryan'dan söz edeceği ve bir de kitap hediye edeceği bilgisini aldığını söyledi. Peki Garbis Zakaryan kimdir?

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında 14 Haziran'da gerçekleşecek görüşmeyle ilgili olarak bir köşe yazısı kaleme aldı.

Özkök yazısında, "Önceki gün aldığım bir bilgiye göre Erdoğan bu görüşmede ABD Başkanı’na bir boksörden söz edecek. Bir de kitap hediye edecek. Kitabın adı da şu: 'A Golden Heart Mitten.' Yani 'Altın Kalpli Eldiven.'" dedi.

GARBİS ZAKARYAN KİMDİR?

Garbis Zakaryan Ermeni asıllı Türk boksör ve antrenör.

Beyoğlu Taksim'de amatör olarak boksa başladı ve 16 yaşında ringe çıktı. Daha sonra Galatasaray'a geçerek 1948, 1949 ve 1950 yıllarının İstanbul ve Türkiye amatör şampiyonu oldu. 1950 yılında profesyonel olarak ilk maçını Cezayirli Ali Amran ile yaparak berabere kaldı. Boksu 1966 yılında bıraktı, antrenör olarak başta Cemal Kamacı olmak üzere birçok boksörü çalıştırdı.

"GENÇ NESİLLERE ÖRNEK"

Zakaryan ile uzun yıllar beraber çalıştığını belirten Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ise Zakaryan'ı şöyle anlatıyor:

“Doğduğu 1930 yılından 2010'a kadar 90 yıl boyunca hem sportif beyefendiliği hem de genç nesillere örnek olması bakımından gerçekten önemli bir insandı. Ona Allah'tan rahmet diliyorum. Ben Erzurumluyum, orada Ermeni vatandaşlarımızla aynı mahallede, aynı sokakta, aynı evde büyüdük. Bizim aramızda ayrı gayrı olmadı. Bizim soykırımla ilgili hiçbir meselemiz olmaz. İki tarafın da acıları var. Bu acıları içimize gömüyoruz ve Ermeni-Türk kardeşliğini bütün dünyaya haykırıyoruz. Biz kardeşiz, kardeş kalacağız.”
 


Yorum Yazın