Almanya, Türkiye dahil farklı ülkelerden iki sektöre daha eleman alabilir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Almanya, Türkiye dahil farklı ülkelerden iki sektöre daha eleman alabilir
Abone ol
Almanya geçtiğimiz günlerde havalimanlarında yaşanan krize karşın Türkiye dahil bazı ülkelerden işçi alacağını duyurmuştu. Yeni bir duyuru daha yapan ülke, iki sektöre daha eleman alacağını açıkladı. İşte detaylar...

Alman hükümetinin, havalimanlarındaki sorunun çözümü için, Türkiye dahil yurt dışından geçici süreliğine eleman getirme fikrini hayata geçirmeyi kabul etmesinin ardından, söz konusu kişilerin vize ve çalışma izinleri sürecinin hızlandırılması için talepler arttı.

Şimdi ise iki sektöre daha işçi alacağını duyurdu. Almanya, Türkiye dahil farklı ülkelerden işçi alımı yapacak. Bu sektörler otel ve gastronomi...

Faeser: Hazırlıklar Yapılıyor

Alman basınına yansıyan haberlere göre Federal İçişleri Bakanı Nancy Feaser, eleman açığının yaşandığı bir diğer sektör olan otel ve gastronomi için de yurt dışından eleman getirilmesini gündeme taşıdı ve bu kişiler için de gerekli işlemlerinin hızlandırılacağını duyurdu.

Bakan Faeser, otel ve gastronomi alanlarında da acil ihtiyaç duyulan işgücünün karşılanması amacıyla özel bir düzenlemeye gidilmesini planladıklarını, o sektör için de yurt dışından eleman getirilmesinin kolaylaştırılması adına hazırlık yaptıklarını açıkladı. Bakan Faeser, Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil ile birlikte bu yıl içerisinde konuyla ilgili bir teklif hazırlayacaklarını ve böylece kalifiye elemanların Almanya’ya getirebilmeyi hedeflediklerini ifade etti.

İçişleri Bakanı Faeser, söz konusu sektörlerdeki eleman açığının giderilmesi için yurt dışında alınmış diplomaların ve mezuniyet belgelerinin Almanya’da denkliğinin sağlanması yönündeki çalışmalara hız verilmesini talep etti. Bu konuda hükümetin gerekli adımları atmak için çalışma yürüttüğünü aktaran Bakan Feaser, Çalışma Bakanı Hubertus Heil dışında Federal Eğitim Bakanı Bettina Stark-Watzinger ile de ortak çalışmalar yürüttüklerini de belirtti.

Bakan Feaser, eleman eksikliğinin giderilmesi için, yurt dışından gelecek kişilerin toplu sözleşmesi olan çalışanlar olacağını, bu alanda bir düşük ücret sektörü oluşma tehlikesinin bulunmadığını vurguladı. Federal Hükümet’in bu konuda sendikalarla aynı çizgide olduğunu da vurgulayan Bakan Faeser, amacın daha çok modern bir göç yasası oluşturmaya yönelik çabalar olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.


Yorum Yazın