Büyük iddia!

"Ali Babacan sistem değiştikten 2 yıl sonra başbakan"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Ali Babacan sistem değiştikten 2 yıl sonra başbakan"
Abone ol
Araştırmacı yazar Erol Mütercimler, büyük bir iddia ortaya attı. Mütercimler Youtube hesabından paylaştığı videoda, “sistem değişsin iki yıl sonra Ali Babacan bu ülkeye başbakandır" sözlerini kullandı. Deneyimli yazar bu açıklamasının öncesinde ise kaynaklarını açıkladı.

Deneyimli araştırmacı ve yazar Erol Mütercimler kişisel Youtube hesabı üzerinden siyasi içerikli videolar paylaşıyor. Geçmişte de ortaya attığı iddialar ile çokça gündeme gelen isim, son paylaştığı videolardan birinde ise oldukça büyük bir iddia öne sürdü. Mütercimler kaynağının Ahmet Davutoğlu dışişleri bakanı iken başbakan olacağını söylediğini belirterek, şimdi de aynı kişinin Ali Babacan’ın ekonomi bakanı iken başbakan olacağını aktardığını belirtti. Mütercimler kendi görüşüne göre ise sistemin değişmesinin ardından iki yıl sonra Ali Babacan’ın başbakanlık koltuğuna oturacak. 

Erol Mütercimler’in paylaştığı videoda paylaştıklarından başlıklar şunlar: 

Türkiye’de siyasal iktidarı temsil edecek kişi ABD’nin işaret ettiği kişi oluyor 

“Tayyip Bey’in başbakan olacağını ilk nerede duyduğumu söylemiştim. Ki Tayyip Bey’le yüz yüze görüşmem yoktur. Bir tek Yaşar Büyükanıt’ın komutanlık devir teslim töreninde karşılaşmamız var. Diğer iki şahsiyetle Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller ile masada oturup konuşmuşluğumuz, çalışmışlığımız var. Türkiye’de cumhurbaşkanları, başbakanlar, parti başkanları tesadüfe bırakılmıyor. İçim acıyarak ifade ediyorum ki Türkiye’de siyasal iktidarı temsil edecek kişi kimse, oraya kimler oturacaksa bu ABD’nin işaret ettiği kişi oluyor. Sandıkta biz oy veriyoruz ama yaratılan algı medya. Biz buna siyaset mühendisliği diyoruz. Onlar yapılan yürütülen süreç o kişiyi iktidara getirip oturtuyor. Bu hep böyle mi gidiyor diyorsanız, çok uzun yıllardır bu hep böyle oldu. 

Tanık olmadığım, ancak Bilgi Üniversitesi’ne birlikte hocalık yaptığım can dostum avukat arkadaşım tarafından aktarılan iki öykü anlatacağım.  

İlk işaret edilen kişi Davutoğlu 

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir toplantı var. İçinde bu arkadaşımın da bulunduğu Türkiye’den bir grupla birlikte Amerikalı bir grup toplantı yapıyor. Toplantıdaki konuşmacı Ahmet Davutoğlu, dışişleri bakanı kimliğiyle orada yer alıyor. Kahve molası sırasında Amerikalı heyetin organizasyonunu yapan biri hanımefendi, arkadaşımın da içinde yer aldığı Türk grubun yanına geliyor. Davutoğlu konuşurken kendisini işaret ederek yakında başbakan olacak diyor.  

Genç bakan Türkiye’ye başbakan olacak 

İkinci öyküyü anlatıyorum. Yine aynı grup İstanbul’da toplantı yapıyor. Ali Babacan o dönemde Maliye Bakanı; 2002 ile 2009 arasında dışişleri bakanı, geri kalan sürede ekonomi bakanlığı ve başbakan yardımcılığı gibi görevlerde yer aldı. Genç yaşta önemli görevlerde yer aldı. İstanbul’daki toplantıda konuşmacı o. Aynı Amerikalı hanımefendi geliyor grubun yanına; Ali Babacan’ı işaret ederek bu genç bakana dikkat edin, bu genç bakan Türkiye’ye başbakan olacak diyor.  

Sistem değişsin iki yıl sonra Ali Babacan bu ülkeye başbakandır 

Ali Babacan partisini kurduktan sonra çevremdeki herkese çok net şu ifadeyi kullandım. Üstelik bu söylemimi şimdi sizle paylaşacağım. Benim bu düşüncelerimi, yine Ali Babacan’ın partisinin mensupları olan bazı kişiler duydular. Onların da aralarında bulunduğu gruplarda şunları söyledim. Sistem değişsin iki yıl sonra Ali Babacan bu ülkeye başbakandır."

Videonun tamamını linke tıklayarak izleyebilirsiniz.


Yorum Yazın