Adana Demirspor deplasmanda Fenerbahçe’yi devirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adana Demirspor deplasmanda Fenerbahçe’yi devirdi
Abone ol
Fenerbahçe konuk ettiği Adana Demirspor'a 2-1 yenildi.

Fenerbahçe ligin ikinci yarısına da kötü başladı... Kadıköy'de Adana Demirspor'u ağırlayan sarı lacivertliler 1-0 öne geçtikleri mücadeleyi 2-1 kaybetti. Son 5 maçta 13. puanını alan Adana Demirspor, Fenerbahçe'yi geçerek 4. sıraya yerleşti.

Süper Lig’in 20. hafta kapanışında Fenerbahçe sahasında ağırladığı Adana Demirspor’a 2-1 mağlup oldu. Ligin ikinci yarısına beyaz bir sayfa açarak başlamak isteyen sarı lacivertliler 1-0 öne geçtikleri kritik maçı arka arkaya 2 gol yiyerek kaybetti.

İlk yarının son maçında Yeni Malatyaspor'u yenen, arkasından kupada AFJET Afyonspor'a karşı uzatmada bulduğu gollerle 2-0 kazanan Fenerbahçe yardımcı hocası Zeki Murat Göle ile 4. kez resmi maçına çıktı. Yeni hoca arayışları devam eden Fenerbahçe ligin ikinci yarısına da kötü başladı.

Son 4 maçında 10 puan toplayan Adana Demirspor, 5. haftada da 3 puan almayı başardı ve Ülker Stadı’nda da kazanarak çıkışını sürdürdü.
GOL PERDESİNİ VALENCİA AÇTI

Sarı lacivertliler 29’da Valencia ile bulduğu penaltı golünden sonra oyunda üstünlüğü Adana ekibine verdi. 34’te Gökhan İnler nefis bir golle eşitliği yakaladı.

İkinci yarının hemen başında Belhanda ile öne geçmeyi başaran Adana Demirspor kalan dakikalarda rakibine gol şansı vermedi ve 3 puanın sahibi oldu.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe 32 puanda kalarak 5. sıraya düştü. 33 puan yapan Adana Demirspor ise sarı lacivertlileri geçerek 4. sıraya yerleşti.

Gelecek hafta Fenerbahçe deplasmanda Antalyaspor ile karşı karşıya gelecek. Adana Demirspor ise sahasında Kayserispor’u ağırlayacak.
İŞTE MAÇTA YAŞANAN ÖNEMLİ ANLAR VE GOLLER:

13. dakikada Fenerbahçe İrfan Can Kahveci ve Enner Valencia ile gole çok yaklaştı. İrfan Can Kahveci’nin ceza sahası yayıonda sol ayağıyla yerden yaptığı sert vuruş kaleci Arijanet Muric’in müdahalesi sonrası yan direkten döndü.

27’de sağ kanattan İrfan Can Kahveci’nin ortasına yükselen Jonas Svensson Enner Valencia’yı formasından çekti ve hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi.

29’da Fenerbahçe Enner Valencia’nın penaltıdan attığı gol ile Adana Demirspor karşısında 1-0 öne geçti. Enner Valencia yerden sol köşeye yaptığı vuruşta top ile kaleciyi ayrı köşelere yolladı.

34’te Adana Demirspor Gökhan İnler’in attığı gol ile Fenerbahçe karşısında 1-1 lik beraberliği yakaladı. Sağ kanattan gelişen Adana Demirspor atağında Yunus Akgün’ün pasında topla buluşan Gökhan İnler ceza sahası dışı sağ çaprazdan topu kontrol edip sert vuruşunu yaptı ve topu kaleci Berke Özer’in uzanamayacığı köşeye gönderip ağlarla buluşturdu.

46’da Adana Demirspor Younes Belhanda’nın attığı gol ile Fenerbahçe karşısında 2-1 öne geçti. Kaan Kanak’ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte Younes Belhanda altıpasta yaptığı tek vuruş ile topu ağlara yollara.

 


Yorum Yazın