Adalet Bakanı Abdulhamit Gül istifa etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül istifa etti
Abone ol
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül istifa etti. Yerine Bekir Bozdağ atandı.

29 Ocak 2022 tarihli Resmi Gazete'de Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün istifa ettiği ve yerine Bekir Bozdağ'ın atandığı belirtildi. Karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yürürlüğe girdi.

 

 

Bekir Bozdağ kimdir?

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde 1965'te doğan Bekir Bozdağ,  Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Ana Bilim Dalında tamamladıSerbest avukat olarak çalıştı.

 22, 23, 24 ve 26. Dönemde Yozgat Milletvekili seçildi. 22. Dönemde Adalet Komisyonu Üyeliği, 23. Dönemde AK PARTİ Grup Başkanvekilliği yaptı. 61. Hükûmette Başbakan Yardımcılığı, 61, 62, 64 ve 65. Hükûmetlerde Adalet Bakanlığı görevlerini üstlendi. AK PARTİ MKYK Üyesidir. 65. Hükûmette Başbakan Yardımcılığı görevinde bulundu. Anayasa Komisyonu Başkanıdır.

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Bozdağ, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Abdulhamit Gül'den ilk açıklama

Görevinden istifa eden Abdulhamit Gül, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Gül'ün açıklaması şöyle:

Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 19 Temmuz 2017 tarihinden beri sürdürdüğüm Adalet Bakanlığı görevinden ayrılmış bulunuyorum. Kendilerine görevden af talebimi kabulleri için şükranlarımı arz ediyor, yeni Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a başarılar diliyorum.

 


Yorum Yazın