Activision Blizzard skandalı için tepki çekecek karar açıklandı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Activision Blizzard skandalı için tepki çekecek karar açıklandı!
Abone ol
Son yılların en sorunlu oyun firmalarından biri olan Activision Blizzard, yatırımcı davasından tepki çekecek bir kararla ayrıldı.

Activision Blizzard, son yılların en sorunlu oyun firmalarından biri. Üstelik bu unvanı yaptıkları oyunlarla değil, şirket içinde yönetemediği skandallarla alıyor olması trajik. Başrolünde şirketin kurucusu ve CEO’su Bobby Kotick’in bulunduğu skandallar, şirketin değerini düşürünce Microsoft harekete geçmişti.

Şirketi milyarlarca dolar ödeyerek satın almaya hazırlanan Microsoft, şirketle beraber bu skandalla dolu geçmişi de alacak. Henüz satın alım tamamlanmadan Activison Blizzard’ın şu anki sorunlarına karşı yargıdan karar geldi. Ancak bu karar muhtemelen önümüzdeki günlerde yoğun tepkilere neden olacak.

Her yıl dudak uçuklatan miktarlarda geliri kasasına sokan Amazon, bu yıl da dev bir vergi muafiyeti ile gündemde.

Activision Blizzard Yatırımcı Davası reddedildi

Şirketteki çalışanların yoğun olarak cinsel saldırı olaylarını şikayet etmesinin üzerine yatırımcılar tarafından bir dava açılmıştı. Şirketteki bu skandallara karşı yargıdan bir adım gelmesi bekleniyorken bölge yargıcı Percy Anderson, davayı reddetti. Böylece şirketin yatırımcılarının açtığı dava kaybedilmiş olundu. Davacılar, 30 gün sonra yeni bulgularıyla tekrar dava açabilecek.

Bir yatırımcının, parasını yatırdığı şirketi mahkemeye götürmesi kulağa garip gelebilir. Ancak Activision Bizzard’da yaşanan skandallar herkesçe biliniyor ve bu da şirketin değerini düşürüyor. Şirketin değeri düşünce yatırımcılar da milyonlarca dolara varan paralar kaybedebiliyor. Şirkette son derece yoğun şekilde taciz ve mobbing söylemlerinin artması, yatırımcıları da epey kızdırmış olmalı.

Bölge yargıcı Anderson’ın davanın reddi ile ilgili tam açıklaması şu şekilde:

Davacılar, medyanın düzenleyici soruşturmalarla ilgili haberlere tepkisinin ve DFEH Eylemine yanıt olarak davalıların açıklamasının, düzenleyici soruşturmaların sıradan veya rutin olduğuna dair ‘herhangi bir düşünceye aykırı’ olduğunu iddia etmektedir. Ancak bu tür iddialar “geçmişe dönük dolandırıcılık” teşkil eder ve özel, zamansal gerçeklerin yokluğunda, menkul kıymet sahtekarlığı iddiasını desteklemek için yetersizdir.

Davacılar, davalıların cinsel taciz ve ayrımcılığın şirketteki konumları nedeniyle yaygın olduğunu bilmeleri gerektiğini iddia ettikleri ölçüde, [ilk değiştirilen şikayet] böyle bir sonucu desteklemek için gerekli gerçekleri ortaya koymamaktadır.

Percy Anderson

Açıklamadan anlaşıldığı gibi davanın reddedilmesinin nedeni, davacıların yeteri kadar delil olmadan mahkemeye gitmiş olması gibi görünüyor. Bu çözülebilecek bir sorun olsa da davacıların önünde en az 30 gün var.


Yorum Yazın