Kosova’da ”21. DokuFest” başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kosova’da ”21. DokuFest” başladı
Abone ol

PRİZREN (AA) Kosova'nın güneyindeki Prizren şehrinde bu yıl 21'incisi düzenlenen belgesel ve kısa film festivali "DokuFest"in açılış töreni gerçekleştirildi.

Prizren'deki "Lumbardhi" açık hava sinemasındaki törende, yönetmen Sara Dosa'nın "Fire of Love" isimli filmi gösterilirdi.

"How to survive?" temasıyla 250 belgesel ve kısa filmin seyirciyle buluşacağı festivalde, atölye çalışmaları, paneller, fotoğraf sergileri, konferanslar ve konserler de düzenlenecek.

Festivalin son günü 13 Ağustos'ta 8 kategoride ödüller sahiplerini bulacak.

Festivalin yapımcısı Alba Çakalli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl DokuFest'e 40 bine yakın ziyaretçinin gelmesinin beklendiğini söyledi.

Dünyanın son yıllarda karşılaştığı global krizlere dikkati çekmek için festival temasını sorular sormak üzerine kurguladıklarını anlatan Çakalli, şunları kaydetti:

"Salgınlardan, savaşlardan, küresel ısınmadan, ekonomik krizden, bireysel sorunlarımızdan ve aynı zamanda toplum olarak nasıl hayatta kaldığımıza odaklanılacak. Bu yılki filmler aslında dünyada yaşanan çeşitli olayların belgeleri, sinema severleri 13 salonumuzda bunları izlemeye davet ediyorum."

DokuFest, düzenlenmeye başlandığı yıllarda Prizren şehrinde sinema salonu bulunmaması nedeniyle, festival nehir üzeri veya şehir kalesi gibi alanlarda oluşturulan geçici sinemalarda yapılmasıyla ün kazanmıştı.

Kaynak: AA

Kaynak:AA


Yorum Yazın