7. Balkan Panorama Film Festivali başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
7. Balkan Panorama Film Festivali başladı
Abone ol
7'ncisi düzenlenen Balkan Panorama Film Festivali, 27 Eylül tarihinde görkemli bir açılış ile başladı.

Muhalif Özel - Emel Seçen

3 Ekim 2021 tarihinde İzmir Buca'da yer alan Pembe Köşk'te gerçekleşen festival, hem uluslararası alandan hem Türk sinemasının uzun ve kısa metrajlı filmleri ile sinema severlere, merhaba dedi.

Balkan coğrafyasının güçlü tarihsel ve kültürel alanlarıyla yakın bağlılık gösteren temaları; insanları, sanatı ve hayata dair sunumları birçok seçki ile sanatseverlerle buluşuyor.

Arnavutluk'tan, Macaristan'a kadar Türkiye dahil, 16 ülkenin yer aldığı festivalin bu yıl açılış filmi, Macaristan'dan "Krema" oldu.

Sarı Şemsiye

"İzmir'de iki mevsim yer alır, yaz ve sonbahar. Ya güneş vardır, ya yağmur... Ve sarı, bitmeyen güneşin, aydınlanmanın rengi olarak, hem koruyucu hem ısıldayandır" diyen BPFF Kurucu Direktörü Sali Salijli:

"Şimdi her zamankinden daha fazla birbirimizle konuşmamız, birbirimizi dinlememiz ve dünyayı nasıl gördüğümüzü anlamamız gerekiyor ve sinema bunu yapmak için en iyi araç" diyor.

Başta kendisi ve BPFF Icra Direktörü Murat Tufan, bir günü dolu dolu geçirmenin yanında, tüm uluslararası konukları ağırlama telâşlarını, özverili bir şekilde sabaha kadar gerekirse uykusuz kalarak layıkıyla ile tamamlamaya çalışıyorlar.

Danışma kurulunda Ediz Hun, Rade Serbedzija, Milcho Manchevski, Lazer Ristovski, Selahattin Yıldız Igor Galo'nun yer aldığı festivalde, bu yıl onur konukları olarak Erdal Özyağcılar ve Goran Markovi var.

7'ncisi düzenlenen Balkan Panorama Film festivalinde bulunan ve "Bağımsız Uzun Metraj Ulusal Film" kategorisinde yarışan Antalyalı kadın Yönetmen Sevgi Hirschhouser var. Hirschhouser'in TOPRAK filmi ile Türkiye Prömiyerini İzmir Buca'da gerçekleştirirken ekip üyesi olarak yer almaktan ayrı bir onur duyuyorum.

Yarışmada, sanat ve farkındalık çalışmaları ile gerek yurt içi gerek yurt dışı tüm katılımcılara başarılar diliyorum.

Festival hakkında görüşlerimi ileri ki günlerde tekrar paylaşacağım.

 


Yorum Yazın