Kalp sembolsüz aşk festivali!

360 Dereceden Aşk Festivali'nin bu yıl teması:"Evin nerede?"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
360 Dereceden Aşk Festivali'nin bu yıl teması:"Evin nerede?"
Abone ol
@Love360Fest, 100'den fazla kültür, sanat, tasarım profesyoneli, 200'den fazla eser, pek çok kurum ve STK’nın katılımı ile bu sene 3 Şubat 2022'de başlıyor.

13 senedir her şubat ayında İstanbul şehrine mâl olmuş bir kültür-sanat-yaşam hareketi olarak yoluna devam eden 360 Dereceden Aşk Festivali|@Love360Fest, 100'den fazla kültür, sanat, tasarım profesyoneli, 200'den fazla eser, pek çok kurum ve STK’nın katılımı ile bu sene 3 Şubat 2022 itibariyle 14’üncü kez büyük bir heyecan ve aşkla başlayacak ve tüm şubat ayı boyunca devam edecek. 

Fikir annesi Işık Gençoğlu küratörlüğünde, Istanbul Concept ve İstanbul Yaratıcı Endüstriler Derneği organizasyonu ile ve ayrıca Danışma Kurulu’ndaki Esin Çelebi Bayru, Pınar Kartal Timer, Itır Erhart, Ecmel Ayral, Bahadır Kaleağası, Oğuzhan Kayan, Mike Norman gibi değerli isimlerin katkılarıyla bu festival tüm şubat ayı boyunca İstanbul’u AŞK ile saracak. Ana mekân sponsorunun, 130 yıllık tarihinde pek çok unutulmaz isme “ev” olmuş Pera Palace Hotel’in olduğu festivalin bu seneki teması: EVİN NEREDE? / WHERE IS (YOUR) HOME?  

Tüm katılımcı, sanatçı ve tasarımcılardan “EV” kavramını yeniden yorumlamasını, bir metafor olarak ilettiği “Evin Nerede?” sorusunu cevaplamasını isteyen festivalin Danışma Kurulu üyelerinden Pınar Kartal Timer, konuya istinaden düşüncelerini şöyle ifade ediyor: 


“70 milyonu mecburen, toplamda 280 milyon insan göçmen, 50 milyar kuş göçmen, bazıları ev denen yerden kaçarak sığındıkları yerde göçmen... Ya dünyamız, büyük evimiz, daha ne kadar evimiz olarak kalacak? 
Her sene gündemden seçtiği konularla fark yaratan Aşk Festivali, bu sene ‘Evin Nerede’ diye soruyor. Benim için; huzur bulduğum, iyi hissettiğim ve iyi hissettirildiğim, sevdiğim sevildiğim, güven içinde olduğum her yer evim…”


Pazarlama trendlerinin dışında durarak kalp sembolü kullanmayan ve 14 Şubat’ı kutlamayan festivalde Şubat 2022’de neler var? 
Festival bu sene de, farklı lokasyonlarda sergiler, etkinlikler, film gösterimleri, sanatçı sohbetleri ve performanslarla dolu dolu geçecek. Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’nın #2030SıfırAçlık hedefini sahiplenerek sıfır atık vb. atölyelerinin yanı sıra ayrıca festivalin markalaşan projeleri olan Aşkı Konuşanlar Konferansı, Lovers Bazaar, İsmet Yazıcı moderatörlüğünde İlahi Aşk Sohbetleri, İtalyan Şef Francesca Rosa direktörlüğünde Aşkın Damakta Kalan Tadı gibi etkinlikler de kültürel mirası merkeze alarak, güncel bir dille yeni nesli değerlerimizle buluşturacak. 

Işık Gençoğlu küratörlüğündeki sergide yer alan bazı sanatçılar: Genco Gülan, Belit Sak, Işıl Güleryüz, Işıl Gönen, Esra Ural, Didem Kavuzlu, Coşkun Sami, Salih Keleş, Elena Papadimitriou, Işın Çaçur, Murat Ilgın, Emine Bıyıklı, Candan Terwiel, Serina Haratoka Tara, Ümit Ünal.

 


Yorum Yazın