3 – 9 Ocak haftalık burç yorumları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
3 – 9 Ocak haftalık burç yorumları
Abone ol
Bu haftaya 12 derece Oğlak burcundaki yeniayın etkileriyle giriyoruz.

Bu Yeni Ay Oğlak burcunda gerçekleşiyor. Bu da henüz yılın ilk günlerinde amaç ve hedeflerinizi sorgulamanıza neden olabilir. Topluma ve kendi çevrenize nasıl daha yararlı olacağınıza bu ay daha çok kafa yorabilirsiniz. Birilerinden onay alma ihtiyacınız hiç olmadığı kadar gün yüzüne çıkabilir. Bu da kendinize kahramanca bir görev atama gibi sonuçlar doğurabilir. Bu yeniay enerjisi size sorumluluklarınızı da hatırlatacak ve onlara daha kuvvetle bağlanacaksınız. Birikim mi yapmak istiyorsunuz? O zaman başlayın. Yeni bir iş mi arıyorsunuz? Somut bir adım atın. Bilin ki siz adım attığınızda ve işe koyulduğunuzda, devamı er ya da geç gelecektir.

Yeni Ay ile birlikte, toprak, gayrimenkul, iş ve mesleki alanda yenilik enerjisinin hâkim olduğu süreçteyiz. Yeni ay ile kariyer, aile ve mesleki konuların ön planda olduğu disiplinli ve kontrollü olmak isteyeceğimiz bir dönemde olacağız. Yeniaydan fayda görecek burçlar Oğlak, Boğa, Başak ve Yengeç, Akrep, Balık burçları olacaktır. Ayrıca Merkür’ün Kova burcuna geçmesiyle iletişimde fikirlerin ön planda olduğu, daha özgür iletişim kurmak isteyeceğimiz bir sürece girmiş bulunuyoruz.


Koç

Bu yeniay sizi artık yeniden doğmuş gibi dünyayla başa çıkmaya hazır hissettiğin kişisel gücünü tekrar kazandıracak. Başkalarının sizi fark etmesini ve söyleyeceğiniz şeylerin dinlemesini sağlayan çekici ve bazen ön gören bir görüntü içinde oluyorsun. İşte bu ay sergilediğiniz bu yönü kariyerinize doğru yönlendirin. Girişimsel bir projenizi bu oğlak yeniayından sonra sunmak veya bir terfi istemek için iyi bir zaman. Sizler için yıldızlı günler diyebiliriz. Bu alanda neler deneyimleyeceksiniz gözlemleyin. Çünkü bu alanda yaşananlar bu yıl için önemli konular haline dönüşecek. Aileniz veya aile büyükleriniz ile ilgili konular önem kazanacak.

Bu hafta ayrıca Merkür Kova burcuna geçiyor. Sosyal ilişkilerde ön plana çıkıyorsun. Hayatına yeni insanlar dahil oluyor ve sen başkalarının yaşam alanına giriyorsun. Yakın dostlarla olan organizasyonların ciddi anlamda artıyor. Sorumluluk almaktan korkmayacaksın. Karşılık beklemeden bir işe el atabilir, kısa bir süre gönüllü çalışabilirsin. Sosyal ilişkiler, arkadaşlıklar, yeni tanışacağın insanlarla kurulan olumlu paylaşımlar özellikle internet dünyasındaki etkinliğini yükseltecek. Fikirler, sohbet, yazma ve konuşma yeteneği, zekanız, insanların senden etkilenmesini sağlayacak.

Yakın çevrende oluşan birlik ve beraberlik içine sen de giriyorsun. Ara sıra oluşan aksaklıkları büyütmeden ilerleyeceksin. Bile isteye sorun yaratanları hayatından elemeyi ihmal etmiyorsun. Bu esnada gizli saklı yürütülen bir meseleyi bir şekilde ortaya çıkaracaksın. Çalışmalarında aklına gelenleri mutlaka not almalısın. Planlı programlı şekilde ilerlemende fayda var. Merkür Kova transiti kendini geliştirmenin yanı sıra; iletişimde bulunmak, grup faaliyetleri, öğretmek, öğrenmek, gözlemde bulunmak, problemli konuları çabucak çözüme kavuşturmak kısaca iş bitiriciliğin işaretçisi. Başkalarının yarar görebileceği gönüllü çalışmalar, ekip kurmak veya bir ekip içinde liderlik için yarışmak açısından da önem taşıyor.


Boğa

İçinizde bu yeniay ile birlikte çıkacak bir duygusal enerji mevcut. Bunu hak etmeyen biri üzerinde asla denemeyin. Sonra üzülen siz olursunuz. Kariyeriniz ile ilgili teklifler veya finansal koşullarınızdaki iyileşmeler yüzünüzü güldürecek nitelikte. Bu alanda kendinizi sağlama aldığınız yatırımlar yapmak isteyeceksiniz. Sonuçlanmamış işlerinize cevap bulmak ve yatırımla ilgili konularda kesinlik kazanmak adına gayet başarılı bir dönem. Eşiniz ile ilgili veya evliliğiniz ile ilgili hukuksal bir süreç içinde olabilirsiniz. Daha farkındalıklı ve ne istediğini bilen bir kararlılıkta olmanız size olumlu sonuçlar getirecektir.

Bu hafta ayrıca Merkür Kova burcuna geçiyor. Toplum önünde duruşun ve statün önem kazanıyor. Parmaklar seni gösteriyor. Sahip olduğun tüm sıfatlarda büyüyebileceğin bir döneme giriyorsun. Kafanda uçuşan fikirler ve yaşamdaki hedeflerin birbirini kovalar nitelikte. Merkür-Kova burcu geçişi ile iş hayatında bilgi ve tecrübeni yenilikçi bir üslup ile yaratıcı şekilde ortaya koyman gerekiyor. Zeka, iletişim beceri, gruplar çalışmaları, dış dünya ile güçlü temas ilerleme ve gelişmede senin için faydalı.

Birden fazla işle uğraşacaksın. İnsanlara yansıttığın samimiyet seni güvenilir kılıyor. Çalışıyorsan üstlerin ve astlarınla olan ilişkilerin iyi noktalara erişiyor. Diğer taraftan var olan resmi işlerin, evraklar, dava ve prosedürler devam ederken, yaşanacak her şey lehine işliyor. Merkür’ün olumlu etkilerinden fazlasıyla faydalanabileceğin bir sürece hoş geldin. Boğa burçları mali konularda da kazandırıcı işlere yönelebilirler. Bir proje veya bir etkinlik yoluyla para akışını simgelediği gibi, işsizlik sorununun çözülmesi sonucu para akışının sağlanması yönünde de olabilir.


İkizler

Artık yaşamı güvenilir bir noktaya getirmekte kararlısınız. Bu yeniay sizleri daha kararlı ve hedeflerinize taşıyan bir güçte olacak. En azından içinizde dünyayı değiştirecek gücü hissetmeye başlayacaksınız. Önemli bir finansal karar, borç, alacak, kredi veya önemli bir ortaklık söz konusu olabilir. Kendinize borçlu olduğunuz duyguların hesabını sorup boş yere karamsarlığa sürüklenmeyin. Kendinizle artık barış imzalayın. Geçen yılları unutun ve kendinize temiz bir sayfa açın. Özgürlüğünüze ihtiyaç duyuyorsunuz. Bunu kazanmak hiç te zor değil. Yurtdışı veya eğitimsel konulara yönelin. Sanat, astroloji veya oyunculuk adına dersler almak sizi rahatlatacaktır.

Bu hafta ayrıca Merkür Kova burcuna geçiyor. Eğitim ve öğretimde hareketleniyorsun. Fikirler, bilgi alışverişi, basın, yayın, medya, hukuk, ticaret gibi konuların hepsinde başarılı olabileceğin işaret ediliyor. İletişimde senden daha önde olan yok gibi görünüyor. Merkür-Kova burcu geçişi, hem bilgiyi ifade etme, hem yenilikleri yerinde inceleme; hem de hayatın anlamını ve hedefleri gözden geçirerek aktif şekilde iletişimde bulunmayı sağlayıcıdır. Sürpriz tanışmaları da işaret eder. Açık ve geniş bir bakış açısı, bilgi, konuşma, yazılar, öğreticilik insanlar üzerinde etkili olmamızda faydalıdır.

Hayatınla ilgili önemli bir karar alıyor ve uyguluyorsun. Günlük yaşamda veya internet üzerinden yürüttüğün işlerinde ciddi anlamda getiri oluşmaya başlıyor. Bu sebeple birçok yere seyahat etmen olası görünüyor. Gittiğin yerlerden boş dönmüyorsun. Farklı kültürler, insanlar, inançlar ve oluşumlarla ufkun genişliyor. Merkür Kova burcu geçişinde, eğitimden iş hayatına kadar geniş bir alanda bilgini ölçebilir; daha başarılı olmak için yenilikçi düşüneceksin. Entelektüel taraflarını ortaya çıkarman gerekecek. Böylece önünde bekleyen işler hızlı bir şekilde tamamlanabilir. Teknolojik gelişmeler, sergiler, insanlarla kaynaşma, elimizdeki ürünü ticari anlamda tanıtma, mesleğimizle ilgili kendimizi geliştirme veya başkalarına yardımcı olma yönünde kıymetlidir.


Yengeç

Bu hafta itibariyle evliliğiniz ve ilişkilerinizde bambaşka bir boyut kazanacaksınız. İşte bu alanda harekete geçmeniz gereken bazı noktalar var. Üzerinizde bir takım baskı hissi oluşabilir. İlişkiniz, evliliğiniz veya uzun zamandır yalnız olma dürtünüz yani bunlardan hangi durumu hayatınızda yaşıyorsanız bu anlamda kendinizi temiz bir sorguya çekeceksiniz. Bu alandaki tavrınız büyük bitişleri veya yepyeni ilişkileri başlatabilir. Bu sizin o anki şartlarınız, iradeniz ve aklınızla ilişkili konularda vuku bulacaktır. Bu alanda sadece dikkat etmeniz gereken tek unsur dürüst olmanız ve bir hatayı tekrar yapıyor olmamanızdır. Bu ay sizin için gayet sürükleyici ve sevgi duygularını çok yoğun olarak hissettiğiniz bir ay olacak.

Bu hafta ayrıca Merkür Kova burcuna geçiyor. Bu da sizler için maddi alanda yeni gelişmeleri vurguluyor. Gündeme gelen iş, proje ve para konuları hedefi vuruyor. Yakın zamanda yaşadığın sıkıntılı dönemi arkanda bırakıyorsun. Kendi kazancının dışında başkalarından elde edeceğin gelir kaynakları beliriyor. Kredi, miras, burs gibi konulardan para akışı oluşuyor.

Bu dönemde eş, iş ortağı, mali durumla yakından ilgilenmekte fayda var. Psikolojik olarak birilerine ihtiyaç duymak, kredi veya hukukla alakalı meselelerle uğraşmak ve bunlarla ilgili verileri gözden geçirmek zorundayız. Endişeli olabiliriz ancak burada önemli olan çözümcü düşünmek. Böylece huzursuz olmayız. Bunların yanında sezgilerin de artıyor. Sorguların eşliğinde çıktığın yolda alacağın net cevaplar seni istediğin yerlere taşıyor. Geçmişte kalan ve sana birden fazla fayda sağlayan şeyler tekrar önüne geliyor. Hayatın işaretlerini iyi okuyup algılaman gereken bir süreçtesin.


Aslan

Yeni Ay’a girdiğimiz bu hafta iş ortamınızı düzenlemeniz, eksik kalan bazı işlerinizi tamamlamanız geleceğiniz adına rahatlatıcı olacaktır. Çalışma arkadaşlarınız veya ortaklarınızla bir takım problemleri rayına koyabilirsiniz. Geçmiş meselelerle vakit kaybetmeden bu yeniayla gerçekleşebilir. Ayrıca arka planda yürüttüğünüz işleri dürüstlük içinde yönetmeniz sizler adına daha doğru sonuçlar doğuracaktır. İş ortamınızda ise bazı değişimlere karşı daha öngörülü yaklaşmanız gerekiyor. Evliliğiniz veya ilişkiniz üzerine artık bir karar verme noktasındasınız. Daha cesur ve dinamik bir şekilde harekete geçmenin tam vaktidir.

Bu hafta ayrıca Merkür Kova burcuna geçiyor. Bu transit sizin için aşk demek. Hayatında biri yoksa yeni birini dahil edebilirsin. Bir ilişkin varsa ciddi gelecek konuşmaları yapacaksın. Evlilik teklifi edebilir veya alabilirsin. Yıpranmış, yorulmuş, bir türlü ilerlemeyen ilişkilerin de bu süreçte bitmesi mümkün görünüyor. Tam tersi şekilde yakın zamanda bitenlerde geri dönüşler de yaşanabilir. Bizim pek şans vermediğimiz bu tür ilişkilerde bir kere daha denemekte fayda var. Sen gerçekten istiyorsan daha iyisi olabilir. Evliliklerde sıkça yaşanan tartışmalarda farklı gelişmeler oluşuyor.

Sabaha kadar süren konuşmalar yapılabilir. Tüm bunların dışında yeni iş fikirleri, çalışmalar ve iş birlikleri yaşamına muazzam şekilde düzen getiriyor. Her zamankinden fazla kazanacağın bu dönemi iyi değerlendirmelisin. İlişkilerde iletişimin, karşılıklı fikir paylaşımının, konuşmanın, birbirinizle bilginizi bölüşmenin, endişeli, huzursuz, tutarsız şekilde hareket etmemenin önemli olduğunu söylemeliyim. Partneriniz ne söylüyor, birbirinizi dinliyor musunuz, anlaşıyor musunuz? Bunların tümü çok önemlidir. Kazanç anlamında eşimiz, iş ortağımız ya da birileriyle olan ilişkimize önem vereceğiz. İşi şansa bırakmayacağız.


Başak

Bu hafta itibariyle artık isteseniz de istemeseniz de başka bir değişimin içine giriyorsunuz. Öncelikle kariyeriniz ile ilgili önemli bir teklif alabilirsiniz. Veyahut sizi geleceğe yönelten bir eğitimin başlangıcını yapabilirsiniz. Bu dönemde başlattığınız şeyler uzun vadede oldukça değer kazandıracak. Devlet ile ilgili bazı yapılandırmanız gereken işleriniz var ise bu noktada olumlu gelişmeler yakalayabileceğiniz öngörülebilir. Geçmiş aşk ve ilişkilerinize karşı duruşunuz net olmalı. Gerçekçi olmayan hiçbir şey sizinle olmamalı.

Bu hafta ayrıca Merkür Kova burcuna geçiyor. İş alanın ve çalışmaların ön plana geçiyor. Yarım kalan, tamamlanması gereken bazı detaylarla uğraşacaksın. Günlük hayatında çeki düzen verilmesi gereken işler var. Çevrendeki bazı insanlarla girdiğin sert diyaloglar yumuşuyor. Düzensizliğin seni yorduğu ruh halinden kurtulacaksın. Sağlıklı yaşam planları yapıyor, yeni kararlar alıyor ve uygulamaya geçiyorsun. Aşka hayatına dair kafandaki düşünceler maddiyatla birleşiyor. Kendini her şeyden önce güvende hissetmek istiyorsun. Bu anlamda değişime gideceksin.

Uzun vadede mutlu olabileceğini düşünüyorsun. Kısa vadeli geçici ilişkilerde yer almayacaksın. Devam eden ilişki ve evliliklerde kazanıma yönelik konular gündeme geliyor. Konuşmak, kısaca iletişim bir hayli yararlıdır. Bildiklerinizi başkalarına aktarmak, daha fazla öğrenmek, aklımızı kullanmak işimizde gelişmemizi sağlayacaktır. Çalışma hayatınızda bilginin önemini, yenilikçi düşünmenin, teknolojiden yararlanmanın, grup çalışmalarının, projelere eğilmenin, işinizle ilgili kendinizi geliştirmenin ne kadar gerekli olduğunu görebilirsiniz.


Terazi

Bu hafta itibariyle nihayet parasal ve finansal konularda bir iyileşme durumu söz konusu. Yer değiştirme, şehir değiştirme veya eviniz ile ilgili alım satım işleriyle ilgili bir müddet uğraşmanız gerekebilir. Yeniay ile birlikte kendiniz ve hedeflerinizle ilgili güzel haberler alabilir veya güzel girişimlerde bulunabilirsiniz. Kişisel enerjinizi gerekli olmayan şeylere doğru yöneltmeyin. Odaklanmanız gereken konulardan uzaklaşmadan bilinçli bir şekilde hareket edin. Aile bireylerinin size karşı olan koruyucu davranışları, üzerinizde bir baskı yaratıyormuş hissine sebebiyet verebilir. Ancak bunu daha farklı bir biçimde düşünmeniz, sizin hayatla daha iyi uyum içinde olmanızı sağlayacaktır.

Bu hafta ayrıca Merkür Kova burcuna geçiyor. Havada aşk kokusu var. Kafandaki düşünceler aşka doğru kayıyor. Yeni heyecan ve flörtler geliyor. Evliliklerde çocuklarla ilgili yeni bir döneme giriliyor. Bu dönem, yeni biriyle tanışmanın işaretçisi olabilir. Devam eden ilişkiniz varsa, partnerinizle düşüncelerinizi paylaşmanız anlamına gelir. Çocuk sahibi olmak, hamilelik ve var olan çocuklarla olan güzel gelişmeler mutluluk verici. Yanı sıra çiftlerin birlikte paylaştıkları ortak alan, çalışma ve zamanda artış gözleniyor. Keyif verici meşguliyetler artıyor.

Bu transitte birbirinizi dinlemek, bir mesele ya da hayatın genelinde fikirlerinizi öğrenmek kıymetlidir. Arkadaşlıklar ve arkadaşça yaklaşımlar, etkinlikler, internette oyun oynamak, yeni insanlarla tanışmak bu geçişin keyifli yanlarıdır. Birlikte sanatsal etkinliklere katılabilirsiniz. Bekarsan böyle bir ortamda yeni başlangıçlar yapabilirsin. Kendini duygusal açıdan çok iyi hissedeceksin. Yaşamak ve paylaşmak istediğin çok şey var.


Akrep

İlişkinizde egolarınızdan sıyrılıp biraz daha sakin olmayı öğrenmelisiniz. Geçtiğimiz yıllarda yaşadığınız aldanışlar sizin suçunuz değildi. Yorgunluklarınız sizi aslında bu yıla hazırlayan bir kazanımdı. Artık kime ne kadar güven duyacağınızı veya kime iki kere güveneceğinizi daha iyi biliyorsunuz. Yeni Ay ile birlikte bu alandaki hızlı geçişlere karşı daha dikkatli olmalısınız. Yakın çevre ve ilişkilerinizde önemli bazı dedikodulara şahitlik edebilirsiniz. Kısa seyahatleriniz veya kısa iş projeleriniz bu ay içerisinde size rahatlama getirecektir. Bu yeniay size, ciddi analiz yapma ve düşünme adına güzel fırsatlar da sunacaktır.

Bu hafta ayrıca Merkür Kova burcuna geçiyor. Ev, aile, yuva ve aile bireyleriyle iletişim gibi konular öne çıkıyor. Birbirinizle yapacağınız konuşmalar artıyor. Arada kırgınlık varsa veya anlaşmazlık, bu ortadan kalkıyor. Ertelenen bir konu karara bağlanıyor. Uzlaşmacı tutumun, karşı tarafta büyük etki yaratıyor. Bu dönemdeki duyarlılığın her zamankinden daha fazla artıyor. Evde yapmak istediğin değişiklikler varsa gündeme getireceksin.

Merkür Kova transiti; mali konuların ev içinde, aile ile görüşülmesi yönünde etkili olduğu gibi, taşınma, kira artışı, ev satın alımı, yatırım, ofis çalışmaları, eğitim giderleri gibi konularda da önem taşıyacak. Taşınma, tadilat, boya-badana işlerine kalkışabilirsin. Yeni eşya almak düşüncesindeysen bunu bu günler içinde yapacaksın. Çevrenin tavsiyelerini pek dikkate almıyor kendi zevkine ve keyfine göre hareket ediyor, doğru da yapıyorsun.

Bu dönemde hesabı bilmek, harcamalara da dikkat etmek lazımdır, ailemize destek olabiliriz. Evimizin ihtiyaçlarını temin edebiliriz. Aile içi ilişkilerimizde ister eş ister büyüklerimizle yaşıyor olalım, arkadaşlık etmek, yoldaş olmak önemlidir. Çocuğunuzun, eşinizin, büyüklerinizin, dost bildiklerinizin sorunlarını birlikte aşabilmek, çözüm bulmak önemlidir. Birbirimizle konuşmalıyız. İçimizdekileri paylaşmalıyız ve bundan da pişman olmamalıyız.


Yay

Bu hafta Yeni Ay ile birlikte kendinizi ve vizyonunuzu genişletmeye açık projelere başlangıç yapacaksınız. Bir iş projeniz kabul edilebilir. Kredi başvurunuzdan olumlu bir sonuç alabilirsiniz. Taşınma gibi konular gündeminizde olabilir. Acı genellikle daha büyük bir beklentiye uyum sağlama süreci sırasında ortaya çıkar. Dikkatinizi acı üzerine değil büyüme sürecine odaklarsanız bir daha aynı hatayı yapmazsınız. Bu transitler sizi iyileştirme sürecine sokuyor.

Yılın ilk günleri, özellikle iş ve para söz konusu olduğunda, her şeyin üst üste geldiğini hissedebilirsiniz. Çünkü sosyal bir enerjiye sahip olan Venüs, 29 Ocak’a kadar para bölgenizde retro yapıyor. Öte yandan bu yeniay senin için finansal konularda olumlu gelişmelerin habercisi olabilir. Kazançlarını arttırmanı sağlayacak yeni bir iş bulabilirsin. Yeni beceriler edinmek için bir eğitime başlayabilir, bir ilişkiden fayda sağlayabilirsin. Tahsil edemediğin alacaklarını toplayabilirsin. Sorumluluk alanınız gelirleriniz, sahip olduklarınız ve finansal konular olacak. Bu kazançlarla alakalı eğitim almak, sınavlara girmek, iletişim kurmak ve hareketli olmak, yolculuk yapmak gibi birtakım sorumluluklarınız da olabilir.

Bu hafta ayrıca Merkür Kova burcuna geçiyor. Görüşmeler, konuşmalar ve yazışmalarda artış var. Çevrenle olan iletişimin yoğunlaşıyor. Kardeş, kuzen, akrabalarla ilgili yeni konular gündeme geliyor. Yapacağın kısa kısa seyahatlerde birden fazla işini halledeceksin. Çevremizle bağlantımız artacak. Arkadaşlıklar kuracağız. İletişimde bulunmaktan, bir araya gelmekten hoşlanacağız. Yeni biriyle tanışabiliriz. Bu kişiyle sık sık bir araya gelebiliriz. Özel hayatında özgür tavırlarından ödün vermiyorsun. Bu dönemde ilişkinin üzerinde çok fazla durmayacak, bir süre rutine alacaksın.

Merkür Kova transiti; iş hayatımızla ilgili konularda da etkilidir. Daha fazla bilgi edinmemizi, kendimizi geliştirmemizi, zihnimizi kariyer hayatımıza odaklamamızı, görüşmelerde bulunarak çevremizi genişletmemizi sağlar. Yaşadığın şehri bu anlamda gezerek talan edebilirsin. Yakın arkadaş ve dostlarınla keyifli planlar yapıyorsun. Yanı sıra yürüttüğün reklam, pazarlama ve sosyal medya işlerinde de önemli derecede güzel gelişmeler yaşıyorsun. Kendini görmek istediğin noktanın üstünde bulabilirsin. Anlaşmak, konuşmak, yakın çevremizde bulunan bir kişiyle ortaklaşa bir işe girişmek, zekamızı en üst düzeyde kullanmak, yeni bir çevreye dahil olmak açısından da ben gayet olumlu buluyorum.


Oğlak

Sizin burcunuza giren Yeni Ay ile oldukça önemli gelişmeler yaşayacaksınız. Belki hiç görmediğiniz bir dostunuzla karşılaşabilirsiniz. Geçmişte yarım kalmış bir hikâyeyi belki de projeyi tamamlamak zorunda kalabilirsiniz. İlişkilerinizde bu zamana kadar gösteremediğiniz cesareti artık gösterebilirsiniz. Hayatınızı bir an önce yoluna koymak isteyeceksiniz. Hayatının kontrolünü eline alacağın, şanslı bir dönemdesin. Bu dönemde karşına gayet güzel fırsatlar çıkabilir. Hem kariyerine hem özel hayatına bir çeki düzen verebilirsin. Dış görünüşünle ilgili değişiklikler yapabilir, kendini fiziksel olarak da yenileyebilirsin.

Sizler disiplinli çalışmayı seven, istikrarlı ve üretken kişilersiniz. Aynı özelliklerin karşı taraf ta da olmasını isteyecek böyle bir beklenti içine gireceksiniz. İlişkileriniz üzerinde sözler verdiğiniz veya bir takım kararlar aldığınız bir dönem olması öngörülebilir. Aslında bu dönemle ilgili en önemli şey size partnerinizi kendi yansımalarınızı izlediğiniz bir obje yerine, sizden ayrı bir kişilik olarak daha objektif görme yeteneğini veriyor olmasıdır. İlişkinizin kalıcı mı yoksa geçici mi olacağını size söyleyen ilk işaretlerini görmeniz mümkün.

Bu hafta ayrıca Merkür Kova burcuna geçiyor. Bu da para, kazanç, gelir, birikim ve harcama anlamına geliyor. Aynı zamanda ev ve emlak işlerini ifade ediyor. Bu hafta itibariyle 26 Ocak’a kadar Merkür’ün hareketlendirdiği noktada gündeme gelen bağlantılar sizlere yenilik getiriyor. Bu dönemde kazanç elde etme yönünde arkadaş çevreniz, hizmette bulunduğunuz kişiler, günü birlik işler, internet, yazışmalar, bilgi paylaşımları hayli etkilidir.

İş arıyorsan, başvuru yaptıysan ya da kendi işini kuracaksan muhteşem bir dönemdesin. Bu zaman diliminde birikim, yatırım ve maddi güvence konuları ile meşgul olacaksın. Ev almak için araştırma içindeysen istediğin niteliklere sahip ev bulabilirsin. Hangi konuda tecrübemiz varsa, başkalarına eğitmenlik yapabiliriz, yol gösterebiliriz, aktif bir şekilde yönlendirebiliriz. Ancak geleni bereketiyle karşılamayı, olmayan bir işi de hayrımıza bilmeyi unutmayalım. Dostumuzu düşmanımızı bilelim. Üzerinde durduğun işlerle ilgili aileden çoğunluğundan destek alıyorsun. Aşk hayatında normal seyrinde devam eden ilişkilerde büyük olumsuzluklar yaşanmıyor. Öncesinde ayrılık noktasına gelmiş olan Oğlaklar bağlantıyı tümüyle koparıyor.


Kova

Eski sorumluluklar ve içsel kısıtlamalara bağlı olmadığınızı fark ederek içinizde büyük bir özgürlük ve rahatlamanın var oluşunun mutluluğunu yaşayacaksınız. Bu duygular belki bugüne kadar hizmet verdiğiniz işiniz, çalışma arkadaşlarınız belki de patronunuzla ilgili olabilir. Aile içi veya gayrimenkul ile ilgili finansal konularda birtakım maddi getiriler elde edebilirsiniz. Bu dönemde yapacağınız gayrimenkul yatırımları ilerisi için faydalı olabilir. Yılın tamamında yenilikçi fikirlerinizi gelire dönüştürme fırsatlarınız olacaktır.

Bu yeniay sizlere kendi ihtiyaç, yetenek ve yaratıcı potansiyellerinizi daha iyi anlamanıza yardım edecektir. Belki de geçmişte yarım bıraktığınız işlerinize ve projelerinize geri dönüş yapacaksınız. Yaşantınızı baştan aşağıya yapılandıran ve bakış açınızı iyileştiren güzel bir yeniay fırsatı olacak. Bunu pozitif yönde değerlendirirseniz başarılı olmama gibi bir şansınız asla olmayacaktır. İlişkiler adına ise yeni başlangıçlar kalp ritminizi arttıracaktır.

Bu hafta ayrıca Merkür sizin burcunuza geçiyor. Düşüncelerin hızlanıyor. Kafanı meşgul eden konular her zamankinden daha fazla. Merkür Kovadayken diğer burçları olumlu yönde etkiliyor ama sena kafa karışıklığı veriyor. İki arada bir derece kalman muhtemel konular oluşuyor. Karar vermekte zorlanabilirsin. Karşına cesaret gerektiren işler ve ilişkiler çıkıyor.

Burcunuzda ilerleyecek Merkür, aşk hayatımızda iletişimin öncüsü, insanları etkilemede gücümüzün doruk noktasında olduğunu gösteriyor. Sözlerimizle nasıl da arkadaş canlısı olduğumuzu göstereceğiz. Görüş yapımız, ileri düşünce tarzımız, modern yaşam biçimimiz, kültürel etkinliğimiz bizi diğerlerinden farklı kılıyor. İlişkimizde her şey karşılıklı anlaşmaya dayalı olacak. Kafa dengi arkadaşlığa, beraberliğe önem vereceğiz. Anlaşılmaz, huysuz, dediğim dedik kişilerden hoşlanmayacağız.

Gidilecek yerler, iletişim ve yazışmalar oldukça fazla. Bu süreçteki çalışmaların ilerleyen zamanlarda çok işine yarayacak. Sağlığına biraz daha özenmelisin. Aşırı zihin ve beden yorgunluğu beliriyor. Özel hayatında ilginç gelişmeler yaşanabilir. Beklediğin haberi alamayında sen harekete geçeceksin. Bu aşamada sakin ilerlemeli, biraz da dikkatli olmalısın. Bu geçişte, parasal krizlerimizi aşabilmek amaçlı düşüneceğiz. Kimlerden ne gibi destekler görebiliriz, nasıl para kazanabiliriz bunları daha dikkatli şekilde gözden geçireceğiz. Kısaca yenilenmek arzumuz, rahat yaşama isteğimiz yüksek olacak.


Balık

Bu hafta Yeni Ay etkisi ile bir şeyler yaratmak, oluşturmak adına girişimlerde bulunmak isteyeceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Bu yeniayın gayet olumlu etkilediği burçlardan birisin. Kendini oldukça şanslı hissedecek, hedeflerine rahatlıkla ulaşabildiğini göreceksin. Ayrıca 2022 yılının en şanslı burçlarından biri belki de en şanslısı olduğunu söylemekte fayda var. Üretmek ve paylaşmak size kendinizi oldukça iyi hissettirecektir.

Bu hafta ayrıca Merkür Kova burcuna geçiyor. Sezgilerin güçleniyor ve gördüğün rüyalarda büyük oranda artış gözleniyor. Arkandan çevrilen işleri, konuşulanları, dedikoduları hissedip öğreneceksin. Bunları kafana takabilirsin veya takmayabilirsin, o anki ruh haline bağlı. Aldatılmalara ve kandırılmaya açıksın. Okumadan imzalamaman gereken şeyler ve konunun derinliğini bilmeden harekete geçmemen gereken durumlar var. Aslında yaşaman olası olan olumsuzlukların boyutu çok büyük değil. Bu tümüyle sana bağlı. Görmezden geldiğin sürece sıkıntı oluşmuyor. Tedbiri elden bırakma ve keyif aldığın alanlarda vakit geçirmeye bak.

İlişkinizle ilgili konularda pürüz yaratan noktaları tekrar gözden geçirme gereği duyabilirsiniz. Kafanızın içindeki soru işaretlerini cevaplamak için kendinize zaman tanıyınız. Bir yanıyla size bağlı ancak diğer taraftan sanki bambaşka bir dünyada yaşıyormuş gibi davranan partneriniz ve ilişkiniz hakkında mutlaka gerçekçi olunuz.

Bu dönemi yaratıcı enerjinizi kullanarak geçirirseniz geleceğe yönelik önemli fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Belki bu zaman dilimi içinde size maddi imkânlar sunan bir ortakla da karşılaşabilirsiniz. Eğitim alanında yeni bir şeyler yapmak sizi pozitif anlamda motive edebilir. Herhangi bir şeyin eğitimini almak sizin de farkında olmadan gelecekte işinize yarayacak manevi bir yatırımın müjdecisi haline gelebilir. Yaşadığınız bu iç sıkıntısı yaratıcılığınızı ortaya koyamamanızdan kaynaklı!


Yorum Yazın