29 Kasım – 5 Aralık haftalık burç yorumları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
29 Kasım – 5 Aralık haftalık burç yorumları
Abone ol
Güneş tutulmasının etkisine gireceğimiz, hareketli, değişime zorlanacağımız bir hafta yaşayabiliriz.

Genel Etkiler

Bu haftaya savaşçı Mars’ın hayaller gezegeni Neptün'le yapacağı olumlu açı ile başlıyoruz. Ve ardından Merkür, yaralı şifacı Şiron asteroidi ile yapacağı olumlu görünümle bizi çözüme yönelik hareketlendirecek. Ve Ay’ın güney Ay düğümü ile yapacağı kavuşum ise artık işimize yaramayacak, geçmişten gelen manasız yükleri bir kenara bırakmamız gerektiğini bize söyleyecek.

Hafta sonu ise 4 Aralık'ta 12 derece Yay burcunda değişim, dönüşüm için öyle ya da böyle hareket alacağımızı göstermekte. Yani bir bakıma kasımda yaşadığımız Ay tutulmasının bize verdiği ev ödevini bu tutulmada yapmamız gereketiğine dair -büyük ve kapsamlı düşünerek- kolları sıvayacağız.

Genel olarak bizi radikal değişime davet edecek olan bu tutulma haftası, yoğun gündemiyle hareketli geçecek gibi görünmekte.

 

Koç

Sizler için harika açıları olan bu yeni ay, şaşırtıcı sürprizlerle hayatınıza giriş yapıyor olacak. İdealleriniz ve hedeflerinize dokunduğunuzu hissettiğiniz önemli bir eşik atlayabilirsiniz. Engeller bu yeni ay sonrası kalkıyor olacak sadece geri çekilmeli ve güzelliklerin gerçekleşmesini izlemelisiniz.

Yeniay yüksek öğretim, yurt dışı konuları üzerine odaklanacağımızı işaret ediyor. Kişisel gelişim konuları bizim için çok fazla önem kazanacak. Kendimizi geliştirmek için harekete geçebilir, hayatımızla ve geleceğimiz ile ilgili yeni kararlar alabiliriz. Bu dönemde hem iş hem de keyif amaçlı bol bol seyahat edebilir, hatta yurt dışına yerleşme kararı alabilir veya yerleşebiliriz. Yeni bir eğitime başlamamız da mümkün. Devam eden bir hukuki sürecimiz varsa, nihayet sonuçlandığına tanık olabiliriz.

Bu hafta itibariyle kariyer anlamında destekleyici etkiler söz konusu olabilir. İşinizi daha çok sevmeniz veya işinizden keyif almanızı sağlayacak durumlar oluşabilir. Yurt dışı seyahatleri gündeme gelebilir, iş arayanlar bu dönem özellikle çok uluslu bir firmada işe başlayabilirsiniz. Ya da arkadaşlarınızın veya partnerinizin desteği ile iş bulabilme potansiyeliniz yüksek olacaktır.


Boğa

Bu hafta ortak kaynaklar, eşimizin parası, vergi, sigorta, miras gibi konularda bir süredir devam eden ve bizi endişelendiren bir sorun sonuca kavuşabilir. Yeni bir girişime ya da ortaklığa adım atabiliriz. Bu arada ailemizden biri, özellikle eşimiz, partnerimiz ile ilgili birtakım beklenmedik harcamalar çıkabilir. Öte yandan, libidomuzda da artış olabilir. Sevdiğimiz kişi ile güzel ve keyifli zamanlar geçirebiliriz.

Bu yeni ay sonrası parasal olarak istediğiniz dengeyi yakalayabilirsiniz. Bunun için mutlaka bu süreç içinde bir girişimde bulunmayı seçin. Yatırım yapabilir ya da bazı birikim hesapları kendinize oluşturabilirsiniz. Şans sizin yanınızda, işlerin ne kadar çabuk gerçekleştiğine ve finansal anlamda gelişen olumlu konulara sizlerde şaşırabilirsiniz. Gelir durumumuz iyi olsa da yine de aşırı harcamalardan kaçınmaya dikkat.

Bu hafta ayrıca size keyif verecek seyahatler dönemi başlıyor. Partnerinizle birlikte minik bir tatil planı organize edebilirsiniz. Yurt dışı, yabancıları bağlayan konulardaki işleriniz ise su gibi sorunsuz bir şekilde hallolabilecek. Ya da sizden mesafe olarak uzakta biri ile duygusal yakınlaşmalar söz konusu olabilir.


İkizler

Bu hafta itibariyle ikili ilişkiler ve ortaklıklar odak noktamız haline geliyor. İlişkimiz yoksa, şanslı bir döneme giriyoruz. Hayatımıza uzun zamandır beklediğimiz yeni biri girebilir. Eğer ilişkimiz varsa, ciddi kararlar alabilir, evlilik yolunda ilerleyebiliriz. Evliysek, eşimizden hem maddi hem de manevi açıdan büyük destek alabiliriz. Eğer ilişkimizde ya da evliliğimizde sorun yaşanıyorsa, bunları geçmişte bırakmak için uygun bir dönemdeyiz.

Bu Yeni ayın etkisi sizleri kurduğunuz ilişkilerde güçlendirecektir. Ya yeni bir ilişkiye kendinizi adayacaksınız ya da uzun süren bir ilişkinin artık sonlanmasını isteyebilirsiniz. Her iki durumda da önümüzdeki birkaç ay isteklerinizin sonuçlarını görebilecek ve kararınızdan oldukça memnun olacaksınız. Bu arada yeni ortaklıklar ve iş birlikleri açısından da güzel bir zaman. Yani yeni iş anlaşmalarına imza atmamız da mümkün.

Özellikle para ile ilgili konularda sizi sevindirecek güzel gelişmeler olmasını bekleyebilirsiniz. Rahatlıkla maddi destek, borç bulabilir, finansal anlamda destek aradığınız noktalarda rahatça yardım bulabilirsiniz. Eğer ortaklaşa yürüttüğünüz işleriniz var ise kazançların artacağı birkaç haftaya giriyorsunuz. Yalnız iş ve sağlık anlamında zorlu ve kritik bir hafta olacağa benzemekte.


Yengeç

Bu hafta iş, sağlık, günlük hayat rutinlerimiz ön plana çıkıyor. İş ortamında ve günlük yaşamamızda iletişim trafiğimiz ve tempomuz artıyor. Çok çalışacağımız, çok emek sarf edeceğimiz bir sürece giriyoruz. İş arkadaşlarımız ya da işimiz değişebilir. Çalışmıyorsak, günlük yaşamamızda yenilikler yapabilir, yeni rutinler oluşturabiliriz.

Hayatınızdaki sıkıcı ve kasvetli yaşam tarzınızı değiştirmeniz gerektiğini söyleyen bir yeni ay yaşıyorsunuz. Bazılarınız bu kısırdöngüden çıkmış olabilir. Artık sizi iyi hissettiren şeylerin olmasını beklemek yerine bunun için adımlar atmalısınız. Belki normal rutininizi biraz macera, biraz eğlence içerecek şekilde değiştirme zamanı gelmiştir. Sosyal kulüplere katılın ya da sizi neşelendirecek işlerin peşine düşün.

Bu hafta güzel bir ilişkinin başlangıcının adımları atılabilir, bazılarınız evlenme teklifi alabilir, söz-nişan gibi durumlar söz konusu olabilir. Aşk meşk konularında başkalarına bu süreçte arabulucuk edebilir, bol bol çöpçatanlık yapabilirsiniz. Özel hayatınızda ise rekabet duygunuz tetiklenebilir, varsa partneriniz onu bu dönem daha çok kıskanabilirsiniz. Bir süredir çözülmeyen, bizi sıkan, endişelendiren bir sağlık sorunumuz varsa bu dönemde tekrar sağlığımıza kavuşmamız da mümkün.


Aslan

Bu hafta gerçekleşecek Yeniay bize ikili ilişkiler, çocuklar, hobiler, sosyal çevremiz ile ilgili konulara odaklanacağımızı gösteriyor. Keyifli bir ruh hali içinde olacağız. Sosyal hayatımız renkleniyor. İlişkimiz yoksa aşktan yana şansımız son derece açık. Bir yolculukta, bir aktivitede, bir eğlencede hayatımıza yeni biri girebilir. İlişkimiz varsa, mevcut partnerimizle çok eğlenceli ve hareketli bir dönem geçirebiliriz.

Bol bol hobilerimiz ve keyif aldığımız alanlara vakit ayırabiliriz. Hatta hobilerimizi para kazanabileceğimiz bir uğraşa çevirebiliriz. Bu hafta itibariyle hayatınıza yeni biri girebilir ya da yeni bir ilişki yönetebilirsiniz. Gururunuzdan yakıp yıktığınız şeyler varsa telafi etmek için harika bir dönem olduğunu söyleyebiliriz. Aradığınız şeyi bu yeni ay ile buluyorsunuz. Sahne önünde olduğunuz, ilişkilerinizde onurlandırıldığınız güzel bir dönem içine ilerliyorsunuz.

Aralık ayına girerken artık işleriniz hızla açılmaya, işinizi daha çok severek yapabileceğiniz koşullar oluşmaya başlıyor. Yeni iş projeleri de aynı şekilde gündeme gelebilir. Bu dönemde iş yerinizde, çalıştığınız yerde denge ve uyumu yaratacak olan sizsiniz. Yaratıcı çalışmalar yapmak için zihniniz çok işlek olacak. Perde, tiyatro, sanat dalları ile ilgilenenler özellikle keyifli haberler alabilirler.


Başak

Bu hafta ev ve aile ile ilgili konular ön plana çıkıyor. Evde iletişim ve misafir trafiği artıyor. Uzaklardaki aile bireylerinden evlilik, hamilelik ve doğum haberleri almamız mümkün. Biz de bu süreçte çocuk sahibi olabilir, hamile kalabilir, evli değilsek evlenebiliriz. Taşınma konuları da gündeme gelebilir. Yeni bir ev satın alabiliriz.

Tam anlamıyla artık kalkma ve hareket etme vakti geldi. Birçoğunuz önümüzdeki birkaç ay içinde yer değiştirmeyle karşılaşabilir, bir ev değişikliği veya yeni bir ilişkiyi hayatınıza alabilirsiniz. Belki başka bir ülkeye ya da başka bir şehre taşınıyor olabilirsiniz. Beklediğiniz bir değişim yüzünü gösterecek ve size motivasyon sağlayacak ölçüde olacaktır. Miras, mal, mülk paylaşımları konusunda ailemiz ile bir araya gelmemiz söz konusu olabilir. Ancak çok ani kararlar almaktan kaçınmalı, ailemize karşı da daha yapıcı ve yumuşak bir dil kullanmaya dikkat etmeliyiz.

Sizlerin aşk dönemi başladı, yalnızsanız eğer size hem keyif verecek hem de romantik bir ilişki ile her an karşılaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra yeni hobiler edinebilir, yaşamın keyif verici yanları ile daha çok haşır neşir olabilirsiniz. Ayrıca spor yapmak için pek zamanınız olmuyorsa, bunun için salonlara gitmek veya yürüyüşler yapmak için, sporu evinize taşıyabilirsiniz.


Terazi

Bu hafta yakın çevre ve kardeşlerimiz, iletişim, yolculuklar, eğitim ile ilgili konulara odaklanıyoruz. Zihnimiz adete ışık hızında çalışmaya başlayacak. İletişim trafiğimiz bizim için bile çok yüksek hızlara ulaşabilir. Kardeşlerimizden, kuzenlerimizden ya da yakın çevremizden sürpriz haberler alabiliriz. Arkadaşlarımız, kardeşlerimiz ve yakın çevremizle kısa ama eğlenceli yolculuklar yapmamız mümkün.

Bu hafta itibariyle inanılmaz yaratıcı fikirleri içine girme ve yepyeni işlere koyulma zamanı. Hayallerinizi takip edin, ilham alın ve bu fikirleri gerekirse dünyaya sunun. Kimsenin önüne geçer miyim ya da ayıp olur mu fikirlerinden uzak durun. Projelerinizi sunmalısınız. İletişim kabiliyetiniz oldukça yükseliyor. Ulaşamadığınız insanlara bu önümüzdeki iki hafta çok rahat ulaşabilirsiniz.

Sözlerinizle, düşüncelerinizle, fikirlerinizle oldukça dikkat çekeceksiniz. Bu fikirler, düşünceler yeni bir takım ortaklıkların, işlerin başlamasına başlangıç verebilir. Önemli bazı seyahatler gündeme gelebilir, size keyif verecek haberler alabilirsiniz. Diğer yandan yaşadığınız alanı daha da güzel hale getirmek için çaba sarf edebilirsiniz. Bir süredir planladığımız bir eğitim varsa, başlamanın tam sırası. Sosyal medya ortamlarında son derece aktif olacağız. Ancak dilin kemiği olduğunu unutmamızda fayda var.


Akrep

Bu hafta finansal konular ve kendi öz değerimiz üzerine odaklanıyoruz. Finansal konularda güven arayışı içinde olacağımız bir süreç başlıyor. Kendimiz ve ailemiz için çok fazla harcama yapmak, sevdiklerimizi şımartmak isteyebiliriz. Fakat kontrolümüzü kaybetmememizde fayda var. Gayet keyifli seyahatler organize edebilirsiniz. Bu süreçte kendinizi çok güzel ifade edebilecek, iletişim içinde olduğunuz kimseler, hitap edeceğiniz kişiler sizin kelimeleri kullanışınıza, iletişim şeklinize hayran kalabilirler.

Bu yeni ay sizleri hem yeteneklerinizi ortaya sunma noktasında destekliyor hem de ekonomik yapınızı güçlendirmeyi vaat ediyor. Bu süreçte kendinize değer vermeniz gerektiğini anlayacaksınız. Geçmişte kalan ve sizi üzen yorucu değersizlikleri bir köşeye bırakın çünkü şansınız iyi, özellikle de Merkür ve Mars gezegenleri şu an sizin burcunuzda sizi daha fazla yüceltiyor. Bu güzel zamanı başkalarına kızgınlıkla ya da intikamla geçirmeyin.

Bu dönemde beklenmedik bir zam ya da terfiler söz konusu olabilir. Yapabileceklerimize olan özgüvenimiz biraz daha artacak ve kendimizi daha çok gösterme fırsatı bulacağız. Bu arada ailemizle ilgili giderler biraz canımızı sıkabilir fakat yine de maddi açıdan olumlu bir süreçteyiz. Bu hafta yeni iletişim projeleri, seyahatler söz konusu sizler için. Yakın çevreniz ile sorunlarınız var ise bu hafta itibari ile çözüme kavuşturabilirsiniz.


Yay

Bu hafta Yeniay sizin burcunuzda gerçekleşiyor. Kişiliğiniz ve dış dünyaya yansıttığınız imajınız ön plana çıkıyor. Merkür ve Güneş’in de aynı zamanda burcumuzda olması büyük bir değişim ve dönüşüm döneminden geçeceğimize işaret ediyor. Bu sizlerin yeni ayı. Bu ay iki doğum günü alıyormuşsunuz gibi düşünün. Şimdi kendinizi ileri sürmenin ve hayatınızı yeni bir yöne taşımanın tam zamanı.

Yeni bir şeyler başlatmaktan korkmayın. Yeni bir durumunuz yoksa bile hemen bir yeni proje başlatın. Alışkanlıklarınızda, beslenme şeklinizde veya imajınızda şimdi bir şeyler değiştirin ve biraz yeniden doğuyormuşsunuz gibi davranın. Gelen değişime şaşıracaksınız. Fiziksel olarak bir imaj değişikliğine gidebiliriz. Yeni bir ilişki, yeni bir iş fırsatı söz konusu olabilir. Ancak iyice düşünüp taşınıp harekete geçmemizde fayda var. Kendimizi ispatlamak için hevesli olacağız fakat egomuzun rüzgarına kapılıp kırıcı olmamamızda fayda var.

Yeni başlangıçlarla ilgili fikirlerinizle dikkat çekeceksiniz. Özel hayatınızla ilgili sorumluluk almaya, kontrolü ele geçirmeye, özel hayatınızı belki de düzenleme ve disipline etmek için uygun destekler altında olacaksınız. Diğer yandan maddi anlamda bereketli ve kazançlarınızın artabileceği bir süreçtesiniz. Terfi ile birlikte maaş artışı söz konusu olabilir, alım-satımlardan gelirinizi arttırabilirsiniz.


Oğlak

Bu hafta bilinçaltımızla yüzleşiyoruz. İç dünyamıza dönmek, bir süre kendimizle baş başa kalmak bizi rahatlatabilir. Bu dönemi kendimizi toparlamak, endişelerimizden arınmak, yeniden öz güven ve enerji toplamak için kullanmalıyız. Eğer evimizle ilgili birtakım değişiklikler yapmak istiyorsak tam sırası. Bu hafta aşk-meşk konularında şanslısınız, sizi sevebilecek kişileri yaşamınıza çekebileceksiniz. Hayata biraz daha sevgi penceresi ile bakabilecek, yaşamdaki olumsuzluklar gözünüze çok daha az batabilecektir.

Bu yeni ay, en derin iç dünyanıza bir göz atıyor. Yaşamınızdaki bir anlamı bulmak için kendinizi dinlemeyi seçmelisiniz. Önümüzdeki birkaç gün boyunca seyahat etmek ya da geri çekilmek çok iyi bir fikir olabilir. Hayatı hem maddi yönden hem de manevi yönden sorgulayabilirsiniz. Arka planda dönen bazı işleri duyabilirsiniz. Hukuksal konular ya da gizli yürüttüğünüz işlerde iyi yönü bulacaksınız. Hayatınıza yepyeni bir boyut getiriyorsunuz. Sorumluluklarınızı ve planlarınızı iyi yapmalısınız.

Bunun yanı sıra bu tarihe kadar güzelleşmek için adımlar atabilir, estetik yaptırabilir, saçınıza başınıza yeni farklı şekiller verebilir, biraz daha imajınızla ilgilenebilirsiniz. Yaratıcılığımız artıyor ancak aynı etki bizi fazla para harcamaya da itebilir. Bu konuda temkinli davranmakta yarar var.


Kova

Sosyal çevremiz, arkadaşlarımız ve hayallerimiz ile ilgili konular gündeme geliyor. Sosyal ortamlarda bir güneş gibi parlayabiliriz. Etrafımız her zamankinden daha da kalabalık olacak. Hayatımıza kariyerimizle ilgili bize destek verecek yeni insanlar girebilir. Bu dönemde yakın arkadaşlarımız ile keyifli organizasyonlar yapabilir, seyahatlere çıkabiliriz. Sosyal ortamlarda ya da işimizle ilgili bir etkinlikte tanışacağımız biriyle bir aşk yaşamamız söz konusu olabilir.

Kendinizi yalnızlık duygusundan soyutlamak için daha fazla arkadaşa ihtiyacınız olabilir. Çevreniz kalabalıklaşıyor. Yeterli arkadaşınız var ama her zaman daha fazlasın için sizlerde yer vardır. Hayatınızda hedeflerinizi ve hayallerinizi ileriye götürmenize yardım eden yeni iş birlikleri sizi başarıya taşıyacaktır. Bu yüzden bu Yeni Ay’dan en iyi şekilde yararlanmak için cesur olmalı ve önünüze gelen fırsatları değerlendirmelisiniz. Yeni bağlar kurun!

Eğer ilişkiniz var ise de gereksiz kıskançlık tripleri ve kaprisler yüzünden sekteye uğrayabilir, kendinizi yalnız, sevgisiz hissedebilir, sevgi size yetmeyebilir açıkçası. İlişkilerinizi daha gizli yaşama potansiyeliniz yüksek olabilecektir. Diğer yandan davet edileceğiniz her türlü kalabalık, grup etkinliğine katılmaya çalışın, aşk böyle bir yerlerde karşınıza çıkabilir.


Balık

İş hayatı ve sosyal statümüzle ilgili gelişmeler bu hafta itibariyle ön plana çıkıyor. Kariyeriniz için muhteşem bir ay geliyor. Bu sizler için oturma zamanı değil! Kariyerimizde bir yenilenme ve dönüşüm dönemine girebiliriz. Terfi ya da iş değiştirme gibi durumlar söz konusu olabilir. Ekstra işler üstlenmeyi, fırsatları kabul etmeyi ve önemli olanları göz önünde bulundurmayı teklif ederek geçirmeniz gereken bir yeni ay döneminde olacağız.

İş ve kariyerinizle ilgili yeni bir takım başlangıçlar, adımlar gündeme gelebilir. Eğer iş arayışı içinde iseniz çok uluslu bir firmada ya da yabancı yatırımcıların içinde olduğu bir şirkette işe başlayabilirsiniz. Daha çok toplum önünde olmanız gereken koşullarla karşılaşabilirsiniz. Bu hafta parti, konser gibi kalabalık tüm organizasyon davetlerini kabul etmenizi tavsiye ederim. Çünkü eğer yalnızsanız aşk orada bir yerde olabilir.

Bu dönem bizim için çok çalışma ve kendimizi gösterme dönemi olacak. Ayrıca yine bu dönemde, evlilik kararı alabilir, evlenebilir, çocuk sahibi olabiliriz. Üstlerimiz ve ebeveynlerimizin her konuda desteğini görebiliriz. Fakat çok fazla dik başlı olmamamızda ve sözlerimize dikkat etmekte fayda var. Önümüzdeki birkaç aydaki çabalarınızın sonucu sizi şaşırtacak! Lütfen bu yeni ayda bir şeyler sizi engelliyor gibi hissetmeyin. Sadece çalışın ve çalışın…

 

 


Yorum Yazın