23 – 29 Ağustos haftalık burç yorumları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
23 – 29 Ağustos haftalık burç yorumları
Abone ol
23 Ağustos'ta haftaya Ay, Balık burcunda hareket ederken başlıyoruz. Ön sezilerinizin ön planda olacağı bir gün yaşayabilirsiniz. Yakın çevrenizdeki kişilerle olan ilişkilerinizde güzel anlar yaşayabilirsiniz. Eğitim ve kariyer konularında olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz. Aile içi beklenmedik güzel sürprizler yaşayabilirsiniz.



Koç



Bu hafta itibariyle Güneş, Başak burcuna geçiyor. Günlük hayatınız ve sağlığınız önem kazanıyor. Kendinizi daha iyi hissedebilir, zamanı daha iyi yönetebilir, bazı rahatsızlıklarınızın artık son bulmaya başladığını görebilirsiniz. Çalışma hayatınızda ve bulunduğunuz ortamda bazı düzenlemeler yapmanız gerekebilir. Daha verimli olma istediğinizi, hayatınızın birçok alanına ama en çok da kendinize yönlendirirseniz ağustos ayı sizler için taşların yerine oturacağı bir ay olabilir.

Güneş’in Başak burcundaki transiti, enerjinizin büyük bir kısmını iş-sağlık-hijyen, ustalık, işverenle alakalı durumlar, iş ortamı, iş verimliliğini konularına ayırmanızı sağlıyor. Bu süreçte genel olarak kişi iş konusunda kendisi için gerekli veya gereksiz olanları tespit etmeye çalışmalı, aksaklıklar varsa bunları gözden geçirmelidir. Ayrıca tatmin olmanın önüne geçen sorunlarını endişeli bir şekilde ele almak yerine, neler yapılabilir, problemler nasıl çözülmelidir, gelişim nasıl sağlanır bunlar üzerinde durulmalıdır.

Venüs Terazi transiti etkisi devam ediyor. Eski aşklar gündeme gelebilir. Birliktelikler devam etmese bile yaşanmışlıklar hatırına bir araya gelip geçmişi anabilir ve yapılan hataların yersiz olduğundan bahsetmek isteyebiliriz. Aşırı alıngan, hassas ve vesvese yaptığımızı dile getirmek mesleki anlamda da bizleri güçlü kılabilir. Yaşadığımız ilişki problemlerimizi otorite figürlerinden destek alarak da çözüme kavuşturmak onların tecrübelerinden faydalanmak isteyebiliriz.

Diğer yandan etkisi 2 hafta sürecek Kova burcundaki Dolunay sosyal çevremiz, arkadaşlarımız ve hayallerimiz ile ilgili konuları gündeme getirecek. Sosyal hayatımız canlanıyor. Keyif alacağımız organizasyonlara katılabiliriz. Bize yeni kapılar açacak farklı insanlarla tanışmamız, sosyal çevremizden biriyle yeni bir ilişkiye başlamamız mümkün. Bize zarar verdiğini düşündüğümüz birini hayatımızdan çıkarabiliriz. Gelecek planlarımız bu dönemde daha da netleşecek.




Boğa
 

Bu hafta itibariyle Güneş Başak burcuna geçiyor. Aşk hayatınız ve mutluluğunuza mani olan konularda karanlıktan aydınlığa çıktığınız bir dönem başlıyor. Karşınızdaki kişiler ve hayaller için kendini adama noktasına gelen fedakarlıklar yapabilirsiniz. Çocuk sahibi iseniz, onların geleceğine dair kararlarda koşulları onlar için iyi hale getirmek isteyebilirsiniz. Bu kapsamda neler yapabileceğinizi bilmek, herkesin hayatını kolaylaştırır.

Güneş, her yıl bu dönemlerde aşk hayatınızla ilgili yaşam alanınızdan geçerken, burcunuzla olumlu bir görünüm yaptığı için faydalı gibi durabilir. Çünkü bilinçli isteklerinizi gerçekleştirmenizi sağlayan taze bir kuvvet sizinledir. Fakat Başak burcunda ilerleyen Güneş transitleri, kusursuz olanı istememiz, mükemmeli arzu etmemiz anlamı taşıdığından, özünde titizlik hatta bazen endişe ve doyumsuzluk vardır. Aşk hayatınızı, ilişkinizi, partnerinizi veya karşınıza çıkan kişiyi bir hayli inceleyebilirsiniz. Eğer bu inceleme, sağlıklı bir şekilde yapılırsa tabii ki gayet iyi. Ancak yerme, eleştirme, hani eskilerin sözüyle armudun sapı, üzümün çöpü anlamında olursa hem sizi yorar hem karşınızdaki kişiyi sıkar. Düzgün bir ilişkiniz varsa, ufak sorunları gözümüzde büyütmeyelim. Ancak gerçekçi düşünmeyi de ihmal etmeyelim. Önce kendimizi gözden geçirelim.

Ayrıca Venüs Terazi transitinin yaşandığı bu dönemde birlikte çalıştığımız iş arkadaşlarımız, hizmetlilerimiz ve rutin işlerimizle ilgili daha net kararlar almak isteyebiliriz. Uzun zamandır meslektaşlarımızla yapmak istediğimiz görüşmeyi yapabilir ve uyumu yakalamak istediğimizi dile getirebiliriz. Evcil hayvan sahiplenebiliriz.

Öte yandan etkisi 2 hafta sürecek Kova Dolunayı, kariyer ve sosyal statümüzle ilgili gelişmeleri ön plana çıkaracak. Kariyerimizde bir yenilenme ve dönüşüm dönemine giriyoruz. Üstlerimizle ilişkilerimizde açık ve net olarak isteklerimizi ortaya koyabiliriz. Uzun zamandır istediğimiz bir mevkiye bu dönemde ulaşmamız mümkün. Yaratıcı projelerimiz takdir toplayabilir ve tüm dikkatleri üzerimize çekebiliriz. İş arıyorsak, bu süreçte iş bulmamız büyük bir olasılık. Çalışıyorsak yeni bir işe geçiş yapabiliriz. Ev ve aile konularında da olumlu gelişmeler olabilir. Evlilik veya çocuk sahibi olma kararı alabiliriz.




İkizler
 

23 Ağustos itibariyle Güneş Başak burcuna geçiyor. Gündeminiz aile hayatınız olurken, buradaki sorunları çözmekle kalmayıp birbiriniz için bir yeni bir başlangıç yapmak da mümkün olabilir. Ailenize, aile kavramına hizmet edebilir; refahınıza giden yolun açıldığını görebilirsiniz. Aynı zamanda, burasıyla ilgili bilinmeyen gerçeklerin de ortaya çıkacağı ihtimalini değerlendirerek bir plan ve tutum geliştirme halinde olmalısınız.

Güneş Başak transiti, evinizde tadilat-bakım-onarım, hijyen, bebek bakımı, el işi veya ev-ofis tarzı çalışmaların işaretçisidir. Kardeşi veya çocuğu okula başlayacaklar, ilk kez iş hayatına adım atacaklar, tayin olanlar, ev değişiminde bulunanlar, kiralamak, evi işyeri haline getirmek, hasta bakmak gibi aktiviteler bu süreçte yaşanabilir. Ev alanı içinde bu konularla ilgili konuşmalar, düzenlemeler yapılabilir. Eğitim hayatınızla ilgili kararlar verilebilir. Dikkat edilmesi gereken bir noktayı da belirmek isterim.

Bu dönem, her şey titizlikle gözden geçirilir. İster istemez her mesele dikkatle ele alınır. Ailenizle olan ilişkinizi ılımlı bir şekilde sürdürmek, onlara hizmette bulunmak, düzenlemeler nedeniyle her şeyin yerli yerine oturtulması anlamında sabırlı olmak gerekir. Mükemmellik arzusu bir hayli yoğundur veya şartlar gereği ister istemez her şeyin iyisi arzu edilebilir.

Venüs Terazi transitinin yaşandığı bu dönemde geçmiş dönemden bilinç altımıza yer etmiş aşklarımız gündeme gelebilir ve istemesek de yüz yüze gelmek veya konuşmak durumunda kalabiliriz. Kadersel anlamda etkiler alabiliriz. Bu süreçte akışta kalmak fayda sağlayabilir. Hobilerimizle ilgili kendimizi kısıtlayabilir ve kaygılar geliştirebiliriz. Çocuğu olanlarımız ise çocuklarımızla ilgili iletişim problemlerimize çözümler getirebiliriz.

Diğer yandan etkisi 2 hafta sürecek Kova Dolunayı yüksek öğretim, yurt dışı konuları üzerine odaklanacağımıza işaret ediyor. Geleceğimiz ile ilgili önemli kararlar alabileceğimiz ve hedeflerimizi belirleyeceğimiz bir döneme giriyoruz. Bu dönemde, sonuçlanmasını beklediğimiz hukuku bir süreç nihayet sona erebilir. Uzun zamandır beklediğimiz bir seyahati gerçekleştirebiliriz. Yeni bir eğitim fırsatı söz konusu olabilir. Sosyal medyada ve kardeş, kuzen, komşu ilişkilerinde daha sakin ve anlayışlı olmamızda yarar var. Karşıt fikirlere karşı daha anlayışlı olmaya çalışmalıyız.




Yengeç
 

Güneş Başak burcuna geçiyor. İkili ilişkileriniz ve temas halinde olduğunuz kişilerle aranızdaki bağın, şu anki durumu ve aslında olmasını istediğiniz noktalarını daha net görebilirsiniz. Yükseklerden yüzeye inmek gibi, içinde bulunduğunuz durumu tüm hatlarıyla görmek ve hissetmek mümkün olabilir.

Güneş Başak transiti etkisi altında, yürürlüğe koymayı düşündüğünüz işleri tekrar gözden geçirebilir, eğitim ve iş hayatı yavaş yavaş yoğunlaşacağı için, hazırlıklara başlayabilirsiniz. Yakın çevrenizle alakalı sağlık, iş veya yardımlaşma konuları gündeme gelebilir. Kimlerle bağlantıya geçtiğiniz, hangi konularda kendinizi geliştirmeniz gerektiğini saptayabilirsiniz. Titiz düşünürsünüz. Mükemmeli arzularsınız. Sağlığınızı önemsersiniz.

Bu dönemde iş ortamındaki paylaşımlar, iş hayatının kendi içindeki sıkıntıları, gelişmeleri sizin için önemli hale gelir. Eğer mevcut işinizde sorunlarınız varsa, yeni bir başvuruda bulunabilir veya yetkili kişilerle görüşebilirsiniz. Eviniz veya çalışma ortamınızla ilgili düzenlemelerde bulunabilirsiniz. Kardeş, akraba, anne veya babanızla ilgilenebilirsiniz.

Venüs Terazi transiti etkisi devam ediyor. Bu dönemde aile içerisinde düzeni ve uyumu sağlamak önceliğimiz olmalı. Mahrem alanlarımızda yarattığımız huzurun yüzümüze yansıyacağı bu süreci değerlendirmek fayda sağlayabilir. İş yerimizde otorite figürlerinin dikkatini çekebilir ve bize avantaj sağlayabilir. Öncelikle temellerimizden yani iç dünyamızdan başlamalı ve önce kendimize samimi olmayı başarabilmeliyiz. Kendi iç dünyamızdaki renklere odaklanmak bize yeni fırsatlar getirebilir.

Etkisi 2 hafta sürecek Kova burcundaki Dolunay; ortak kaynaklar, eşimizin parası, vergi, sigorta, miras gibi konularda nihayet arzu ettiğimiz sonuçlara bizi ulaştırabilir, son derece güzel haberler alabiliriz. Bir süredir süregelen bir finansal bir sorun, bu dönemde çözüme kavuşabilir. Yeni yatırımlar konusunda kafamızdaki planlar netleşebilir. Borçlarımız veya yapmamız gereken ödemelerle ilgili güzel gelişmeler olabilir. Spekülatif yatırımlar beklemediğimiz bir gelir kazandırabilir. Ancak temkinli olmaya devam etmeliyiz.




Aslan

23 Ağustos itibariyle Güneş artık burcunuzdan ayrılıyor ve Başak burcuna geçiyor. Bugüne kadarki çalışmalarınızın olumlu olumsuz tüm karşılıklarını görmeye başlayabilirsiniz. Ama bu, duracağınız anlamına gelmiyor. Daha çok ve daha titiz çalışmanız gerekecektir. Kazançları daha doğru ve uzun vadeli kullanabilmek adına neler yapmanız gerektiği konusunda, daha net fikirleriniz olabilir.

Başak burcunda ilerleyecek Güneş, kazanımlarınızla ilgili konularda ciddi bir şekilde düşünme zamanınız geldiğinin göstergesidir. Bir yıl sonra bu noktaya gelen Güneş, doğal tetikleyici özelliği nedeniyle ister istemez parasal durumunuzun net olarak görülmesi açısından önem taşımaktadır. Şöyle de demek mümkündür. Bugüne dek verdiğiniz emeğin, çalışmalarınızın veya ektiğiniz tohumların hasadı anlamına geleceğinden kimileriniz için bir maaş artışı anlamına gelebileceği gibi, yeni bir yoğunluğun simgesi de olabilir.

Detaylı işler yoluyla kazanılacak para nedeniyle gerginleşmek mümkündür. Burada dikkat edilecek nokta, hizmet sektörünün maddi açıdan kazandırıcı olmasıdır. Yatırımlarınızı değerlendirirken veya iş yaparken insana hizmet ilkesini muhakkak ön planda tutmanız gerekmektedir. Hani köle gibi çalışma denilecek bir dönem olarak görebiliriz.

Venüs Terazi transitinin etkisinin devam ettiği bu dönemde ticari anlaşmalar, sözleşmeler uyumu ve dengeyi yakalamak adına tekrar tekrar yenilenmek durumunda kalabilir. Evrak işleri istediğimiz gibi gitmeyebilir. Yaratıcı ve yeni fikirlerle iş yerinizde terfiler alabilirsiniz. İş yerimizde çalışma arkadaşlarımız, hizmetlilerimiz ani bir kararla ayrılmak istediklerini açıklayabilir. Hiç beklemediğimiz anda gelen bu değişimler alacağımız yeni kararlarda etkili olabilir.

Etkisi 2 hafta sürecek olan karşıt burcumuz Kova’daki Dolunay, ikili ilişkiler ve ortaklıkları odak noktamız haline getirecek. İlişkimiz yoksa, şanslı bir döneme giriyoruz. Hayatımıza uzun zamandır beklediğimiz yeni biri girebilir. Eğer ilişkimiz varsa, ciddi kararlar alabilir, evlilik yolunda ilerleyebiliriz. Yolunda gitmeyen bir ilişkiyi sonlandırmamız ihtimali de var. Bu arada yeni ortaklıklar ve iş birlikleri açısından da güzel bir dönemdeyiz. Yeni iş anlaşmalarına imza atmamız da mümkün.




Başak
 

23 Ağustos tarihi itibariyle Güneş artık sizin burcunuza geliyor ve hayatınızda yeni bir döngü başlatıyor. İsminizden, yaptıklarınızdan ve de yapacaklarınızdan söz ettirebilirsiniz. Hayata dair birçok konuda ve ilişkilerde, yolunuzdaki tüm tıkanıklıklar açılıyor. Dış görünüşünüz ve dolabınıza yeni bir soluk getirebilir, motivasyonunuzun yeniden yükselmesiyle kendinize ve çevrenize karşı daha iyimser yaklaşabilirsiniz. Bu kez hizmet gücünüzün önceliği siz oluyorsunuz.

Güneş, dış dünyada kendinizi güçlü bir şekilde göstermenizi sağlayacağı gibi, ifade gücünüzü yükselterek girişimlerde bulunmanızda da destekleyici olacaktır. Son zamanlarda gözlerden uzak kalmış geçmişle alakalı her konuyu aşk, iş ve her anlamda gözden geçirirken, yaşadığınız ilişkide veya karşılaştığınız insanlarda soğuk bir havanız olduğu yönünde etki uyandırmış, tam anlamıyla kendinizi, düşüncelerinizi, isteklerinizi tam olarak ifade edemeyenleriniz olmuştur. Eğer siz de o Başaklardan biriyseniz, işte şimdi artık kontrol elinize geçmeye başlıyor. Güneş her sene burcunuzda ilerlemeye başladığında karanlıklardan aydınlığa çıkmak gibi bir duygu hissederseniz. Kendinizi ifade etme gücünüz yükselir ve dış dünyaya “Ben buradayım” diyebilmek için harekete geçebilirsiniz.

Ayrıca Venüs Terazi transitinin etkisinin devam ettiği bu dönemde gelir gider dengemizi sağlamakta zorlanabiliriz. Kendi kişisel değerlerimizle ilgili karşılık göremediğimizi dile getirebilir ve bugüne kadar dile getirmediklerimizi sakin ve uygun bir dille aktarma ihtiyacı içerisine girebiliriz. Yaratıcılığımızı, kendi değerimizi aşağı çekebilir ve yetersizlik duygusuyla birlikte vesveseler yapabiliriz. Kendi değerimizi fark etmek üzerine çalışmalar yapabilir ve bu anlamda irademizi güçlendirecek aktiviteler edinebiliriz.

Öte yandan etkisi 2 hafta sürecek Kova burcundaki Dolunay; iş, sağlık, günlük hayat rutinlerimiz ön plana çıkaracak. Çok çalışacağımız, çok emek sarf edeceğimiz bir süreçte olacağız. Yeni bir iş ortamında çalışmaya başlayabilir, yeni ekip arkadaşlarımıza alışmaya çalışabiliriz. Uzun süredir bitirmeye çalıştığımız bir proje bu dönede tamamlanabilir. Çalışmıyorsak, günlük yaşamamızda bazı rutinler bizi strese sokabilir ve akrabalarımızla tartışmalar yaşayabiliriz. Sağlık açısından hassas günlerdeyiz. Rutin doktor kontrollerini aksatmamalıyız.




Terazi
 

Bu hafta Güneş’in Başak burcuna geçmesiyle, bazı karanlık köşelerin aydınlandığına şahitlik edebilirsiniz. Size karşı iyi niyetli olmayan kişilerle karşılaşabilir, onların asıl niyetlerine karşı yeni bir duruş sergileyebilirsiniz. Kime, neye nasıl hizmet etmeniz gerektiğini önce kendi içinizle halledeceğiniz için bunu günlük hayata taşımanız da aynı oranda kolay olacak.

Güneş Başak transiti, içinde bulunduğunuz durumu net olarak saptamanız yönünde yardımcı olacak. Bir ay boyunca, analiz yönünden oldukça etkili bir süreç olacak; tabi ki kendinize yüklenmeden, mantıklı bir şekilde durumu ele almakta yarar var. Öncelikle kendinizi, isteklerinizi, planlarınızı, hedefinizi gözden geçiriniz. Bu dönemi bir mola gibi düşününüz. İşlerinizi belirli bir sistem içinde düzenli yapınız. Eksiklerinizi tamamlamak için uğraşınız. Abartılı davranmadan, kendinizi yetersiz görmeden düşününüz. Sabır gerektiren konular bu dönemde karşınıza çıkabilir.

Bu dönemde bazı yüklerinizden kurtulmak ihtiyacı duyabilirsiniz. Sizi tedirgin eden bazı durumlar gözünüzde büyüyebilir ama unutmayınız ki, bilinçli düşünen her zaman kazanır. Kaldı ki, Terazi burcu mensubu olmak, mantıklı hareket eden, tarafsız düşünebilen demektir. Güneş-Başak burcu sürecinde hedefinizle ilgili olarak dikkatli düşüneceğinize eminim. Bazen insan öyle bir süreçten geçer ki, kafasında bir sürü hayalleri vardır, hayatına bir yön çizmek ister ve durur düşünür. Bugüne dek yaşadığı deneyimleri, içinde yer aldığı şartları ve sorumluluklarını. Şöyle bir etrafına bakar ve yalnız olduğu gerçeğiyle karşılaşır, hüzünlenir. Oysaki yalnız değildir. Sadece bir parça geri planda kalmasını gerektiren durumlar içindedir.

Venüs Terazi transitinin etkisinin devam ettiği bu dönemde arkadaşlık ilişkilerimiz yoğunlaşabilir. Arabuluculuklarınız artabilir ve kendinizden önce başkalarının iyi hissetmesi için fedakar bir tutum içerisine girebiliriz. Öğrenme ve öğretme isteğimiz artabilir. İkili ilişkilerimizde dengede kalmak ve karşı tarafın tam olarak neye ihtiyacı olduğunu kavramak ilişkimizde avantajı sağlayabilir.

Etkisi 15 gün sürecek Kova Dolunayı bize ikili ilişkiler, çocuklar, hobiler, sosyal çevremiz ile ilgili konulara odaklanacağımızı gösteriyor. Sosyal hayatımız renkleniyor. İlişkimiz yoksa aşktan yana şansımız son derece açık. Her an sürpriz bir aşk başlayabilir. İlişkimiz varsa, mevcut partnerimizle çok eğlenceli ve hareketli bir dönem geçirebiliriz. Bol bol hobilerimiz ve keyif aldığımız alanlara vakit ayırabiliriz. Macera hevesimiz artıyor. Çocuk sahibi olmak istiyorsak sürpriz bir hamilelik söz konusu olabilir. Eğer çocuklarımız varsa, onlarla ilgili güzel haberler alabiliriz.




Akrep
 

Güneş’in Başak burcuna geçmesiyle, toplum yararlı hizmet etmek isteyeceğiniz gruplar ve fikirler konusunda bir aydınlanma yaşayabilirsiniz. Bir ihtiyaç listesi hazırlar gibi, kendinizin ve çevrenizin ne gibi bir ihtiyacı olduğunu belirmek sizin için daha kolay hale geliyor. Bu da sizi, ön plana taşıyor.

Güneş-Başak transiti, uzun vadeli hedeflerinizi dikkatli bir şekilde ele aldığınız bir süreçtir. Bir Akrep yönetici gezegeni Pluto nedeniyle her zaman, kendini yoktan var edebilmeyi başarır, yenilgiler yaşasa bile, istediği zaman ayağa kalkarak ben buradayım diyebilir. Başak burcunda ilerleyen Güneş işte, tam bu noktada sizi destekleyicidir. Sosyal ilişkileriniz başta olmak üzere yaşamınızı yakından ilgilendiren her konuda mükemmelliğe duyduğunuz ihtiyacın altını çizebilir. Şu an elinizde olanlar nedir? Yeterli midir? Daha neler yapılabilir? Bütün bunları gözden geçirmeniz için destekleyicidir.

Hizmet duygunuz bu süreçte oldukça yükselebilir. Sadece kendiniz adına değil, etrafınızdaki herkes adına yeni bir dünya kurmak ihtiyacınız yoğunlaşabilir. Yalnız size dikkatli olmanız gereken bir konuda uyarıda bulunayım. Güç ve kontrole verdiğiniz önemi herkes bilir. Eğer siz bunu sağlamak için, çevrenizdeki insanları eleştirmeye, mükemmel olmadıkları için suçlamaya hatta üzerlerinde baskı kurmaya kalkarsanız bu son derece yanlış olabilir. Analiz etmeniz doğaldır bunda bir şey yok. Ancak kusursuz olanı istiyorum diyerek, elinizdekileri az bulmak, çevrenizdeki insanları yargılamak ve ben bilirim tavırları içinde olmak gönül kırıcı olabilir.

Venüs Terazi transiti etkisinin devam ettiği bu dönemde çevremizle fazla iletişim kurmak istemeyebiliriz. İletişim kurmak yerine yazmak çizmekle meşgul olabiliriz. Karamsar düşüncelere bürünebiliriz. Vesveselerimiz artabilir. Rutin işlerimiz ve iş yaşantımızda yanlış anlaşılmaktan korkabilir ve geri planda kalmak isteyebiliriz. Yetersizlik hissiyatımız artabilir. Önemli olan kendi içimizdeki güzelliklere ve renklere yönelmek enerjimizi yükseltebilir. Bu süreci ilişki kurduğu kişileri ve işleri gizli tutmak işlerini gizli ürütmek isteyebiliriz.

Önümüzdeki 2 haftalık süreçte Kova Dolunayının etkisinde olacağız. Ev ve aile ile ilgili konular ön planda olacak. Bu süreçte ev ve aile ilgili konularda uzun zamandır süregelen bir konunun nihayet sonuca ulaşması mümkün. Gayrimenkuller veya aile meseleleri ile ilgili fikir ayrılıkları stres yaşamamıza ve kendimizi sert sözlerle ifade etmemize neden olabilir. Taşınma veya tadilat konuları gündeme gelebilir. Aile bireylerinden hamilelik, doğum veya evlilik haberleri gelebilir.




Yay

Bu hafta, Güneş’in Başak burcuna geçmesiyle yeni bir çalışma hayatına giriyorsunuz. Her şeyden önce, çok ve düzenli çalışmanız gerektiğini söylemek gerekli. Bunun nimetlerini elde etmek için koşulları en iyi şekilde taşımalısınız. Performansınızı ve iş bitiriciliğinizi göstermeniz, kendinizi harap etmekle aynı anlama gelmiyor. Mevcutta yükselen bir enerjiniz var, bu dönemde anlayacağınız en önemli husus da bu enerji en doğru ve faydalı kullanmak için neler yapmanız gerektiği olacaktır. Sorularınıza cevap buluyorsunuz.

Güneş Başak transiti, durumunuzu detaylı bir şekilde gözden geçirmeniz ve yoğunlukla başa çıkabilmek için daha çok çalışmanızı tetikleyecek. Her işinizi, her probleminizi didik didik edebilir, her konu üzerinde sistemli ve pratik şekilde çalışmaya gayret gösterebilirsiniz. Bu enerji altında, detaylı, analizci ve planlamalı çalışmanızın size getireceği artılar tabi ki fazladır. Genel anlamda, birebir iş ilişkilerinizi gayet uyumlu bir şekilde yürütmeli, hizmet alanlarına öncelik tanımalı ve kararsızlıktan uzak durarak, işlerinizi çok iyi bir şekilde organize etmeyi başarmalısınız.

Bu süreç içinde, zamanınızı çok iyi kullanmalı, fazla ince eleyip sık dokuyarak vakit kaybetmemelisiniz. Eğer patron konumunda iseniz yanınızda çalışan kişilere dikkat etmeli, eğer maaşlı çalışan biri iseniz birlikte görev aldığınız kişilerle iyi iş ilişkilerinizi sürdürmelisiniz. Ortaklık konularında yabancılarla yapılan işler, iç ve dış ticaret alanlarında faydalı girişimler söz konusu olabilir. Burada dikkat edilmesi gereken konu, her kafadan çıkacak sesler yerine ortak olarak ne yapılması gerektiğine karar vermek olmalıdır. O nedenle ekip çalışmaları sayesinde başarı daha çabuk gelebilir.

Ayrıca Venüs Terazi transiti etkisinin devam ettiği bu dönemde arkadaşlık ilişkilerimiz ve sosyal çevremizde fikir alışverişlerimizi arttırabiliriz. Geleceğe yönelik planlarımız için araştırmalarımızı iki katına çıkartabiliriz. Ekip çalışmaları ve grup aktiviteleri bizim için önem kazanabilir. Bu çalışmalardaki önceliğimiz uyumlu olmak, paylaşmayı bilmek, paylaşımcı olmak olabilir.

22 Ağustos’ta gerçekleşen Kova Dolunayının etkisiyle önümüzdeki iki haftalık süreçte yakın çevre ve kardeşlerimizi ile ilgili konulara odaklanacağız. Kardeşlerimiz, kuzenlerimiz ve yakın çevremiz ile ilgili bir sorunu çözebilir, onlara destek verebiliriz. Sosyal medyada çok aktif olabileceğimiz bir sürece giriyoruz. Ancak kendimize fazla güveneceğimiz ve fazla iyimser bir ruh halinde olacağımız için kullandığımız sözlere dikkat etmemiz ve internet üzerinden alışveriş yaparken kontrollü davranmamızda yarar var. Uzun zamandır istediğimiz bir eğitim varsa, başlamak için çok uygun bir dönemdeyiz. Çok sayıda kısa yolculuk yapabilir, yeni anlaşmalara imza atabiliriz.




Oğlak
 

23 Ağustos’ta Güneş’in Başak burcuna geçmesiyle, önünüzdeki engellerin tek tek kalktığı bir döneme giriyorsunuz. Bir şeyler düşünmek ve bunlarla ilgili harekete geçmekle ilgili gereken desteği ve özgüveni bulabilirsiniz. Sürece detaycı bir yaklaşım sergilemek konusunda kendinizi yorabilirsiniz ama ışığı bir kere yaktıysanız bu aydınlığın kıymetini iyi bilmeli, sıkı fikirlerle hayatınıza güçlü bir dokuma yapmalısınız.

Başak burcunda ilerleyecek Güneş, dünya görüşünüzü, fikirlerinizi, isteklerinizi ve kendi yaşam felsefenizi mükemmelleştirmek adına hareket edeceğinizin göstergesi olabilir. Çevrenizdeki dünyanın sınırları dışına çıkabilmeniz halinde sizin gerek çalışkanlığınız ve gerekse iş alanındaki ustalığınızı gösterebilmenizi destekleyici bu enerjiden yararlanarak atılımlarda bulunabilirsiniz.

Bu bir aylık süreçte eksiklerinizi tamamlamanız, net olarak algılamanız mümkün olacağından kim olduğunuzu başkalarına ifade edebilmeniz de kolaylaşabilir. Günlük rutininizde detaylı işlerin yoğunluğu gündemde olacağından, görevlerinizi yerine getirirken otomatik olarak her bir noktanın üzerinde durmanız mümkündür. Titizliğiniz sadece yaptığınız işlerde değil, neredeyse her konuda etkili olacağından çevrenizdeki insanların veya girdiğiniz ortamların ne denli kusursuz olduğunu gözlemlemeye çalışmanız doğaldır.

Venüs Terazi transiti etkisinin devam ettiği bu dönemde bilinir olmak, popüler olmak ve fark edilmek isteyeceğimiz bir süreç yaşayabiliriz. Çalışanlarımız yükselmeyi, terfi almayı hedefliyor olabilir. Sanatsal faaliyetlerimizle ön plana çıkarmak isteyebiliriz. Otorite figürleri, patronlarımız ve toplum içi iletişimize odaklanabiliriz. Yapmak istediğimiz ama bugüne kadar söyleyemediklerimizi aktarmak isteyebiliriz. Bugüne kadar kararsız kaldığımız konularda asıl istediğimiz konuya odaklanabilir ve o konu üzerinde araştırmalara girebiliriz.

Diğer yandan etkisi 2 hafta sürecek Kova burcundaki Dolunay, finansal konuları ve kendi öz değerimiz üzerine konuları ön plana çıkaracak. Kendimize olan güvenimiz bu dönemde artış gösterebilir. Karşımıza yeni iş fırsatları çıkabilir. Yeni yatırımlar yapabilir, yeni girişimlere el atabiliriz. Uzun zamandır beklediğimiz bir ödemeyi nihayet alabiliriz. Bu süreçte, konfor ihtiyacımız artacağından, harcamalarımızda dikkatli olmakta ve aşırıya kaçmamakta fayda var. Gayrimenkul satın alabilir, satabilir, taşınabilir veya evimize yeni eşyalar alabiliriz.




Kova
 

Güneş Başak burcuna geçiyor. Dönüşümü başlatmak için karanlığın aydınlanmasını beklediniz, artık o gün geldi. Zamanı verimli kullanmak ve hayatınızı o verimli zaman içerisinde yaşamak için gereksiz ve faydası olmayan her şeyi elemek için düğmeye basıyorsunuz. Bankalarla ilgili her türlü alışverişiniz, iş hayatınızla ilgili meseleler, iş haklarınız, sözleşmeler, sağlık meseleleri üzerinde dikkatlice düşünme zamanı. İlişkide eleştirinin dozunu iyi ayarlamak lazım.

Bu süreçte yarar ve zarar hesabı fazlasıyla yapılabilir. Seçimlerinizi bilinçli bir şekilde yapmanız, meseleleri kaygı ve endişeyle değil, akıllıca ele almak gerekiyor. Kusursuz olanı istersiniz. İş hayatınız, ilişkinizle alakalı meselelerde partneriniz size karşı veya siz partnerinize biraz daha anlayışlı davranınız. Gereksiz meseleleri büyütmeyiniz. Oturup konuşunuz. Aksayan noktaları belirleyiniz ve bunları düzenlemeye gayret ediniz. Çalışmanıza veya sağlık bir yaşam sürmenize engel olan rahatsızlıklarınız için doktorunuza görününüz. Bütçenizi aşan borçlar altına girmeyiniz. Eğer hakkınız olanı alamıyor, sigortanız veya iş güvenliğiniz olmadan çalışıyorsanız mutlaka yetkili kişilerle görüşün. İşten çıkartılıyorsanız tazminatını isteyiniz. Vermedikleri takdirde yasal olarak dava açma hakkınız olduğunu bilin.

Venüs Terazi transiti etkisinin devam ettiği bu dönemde farklı kültürler ve farklı fikirler üzerine eğilim gösterebilir, uzun zamandır almak istediğimiz eğitim için araştırmaya girebiliriz veya bugüne kadar araştırmasını yaptığımız ama bir türlü başlamak için karar veremediğimiz eğitimi almaya başlayabiliriz. Hukuki süreçler üzerine düşebiliriz. Hukuki süreçler gündeme gelebilir. Yabancı dil eğitimine de başlamak için uygun zamanlar. Sevgi anlayışımız değişebilir. Bugüne kadar edindiğimiz tecrübeleri ikili ilişkilerimizi düzeltmek üzerine harmanlayabiliriz. İkili ilişkilerde bir türlü anlam veremediğimiz tekrar eden problemler üzerine düşebilir ve çözümler geliştirmek için danışmanlık almak, danışmak isteyebiliriz.

22 Ağustos’ta burcumuzda gerçekleşen Dolunay’ın etkisi 2 hafta sürecek. Kişiliğimiz ve dış dünyaya yansıttığımız imajımız ön plana çıkacak. Hayat amacımızın kafamızda iyice netleşeceği, yolumuzu çizebileceğimiz bir dönem yaşayacağız. Yolunda gitmeyen kişisel ilişkilerimizi ve geçmişten gelen, sürüncemede kalmış konuları artık sonlandırıyor olacağız. Öte yandan, hayatımıza yeni insanlar girebilir ve yeni fırsatlarla karşılaşabiliriz. Kendimizi açık ve net olarak ifade edebileceğimiz, bu sayede çevremizin hayranlığını kazanabileceğimiz bir süreçte olacağız.




Balık

Güneş bu hafta Başak burcuna geçerek ikili ilişkilerinizle ilgili tüm detayları ortaya koymaya başlayacak. Aklınızdaki soru işaretlerinin tamamen silindiği bir dönem başlayarak istediğiniz duygusal beraberliği yaşayacak güvene kavuşuyorsunuz. Artık ne yapmanız, nereden yol almanız gerektiği konusunda birçok noktaya vakıf olabilirsiniz. Sevginizi ve emeğinizi heba etmeyecek sağlam bir alanda olmak için İnce eleyip sık dokumak isteyebilirsiniz.

İlişkinizle alakalı konularda yapılacak yeni düzenlemeler gündeme gelebilir. Birbirinizle el ve gönül birliği yapmanız halinde, aranızdaki sorunların çözümlenmesinde destekleyicidir. Ancak tam tersi bir durumda Güneşin tetikleyici özelliği nedeniyle, en önemsiz konuların bile sürekli ortaya gelmesi, tartışılması, çözüm bulunmaması anlamına gelebilir. Partnerinizin eleştirel yaklaşımları bu sürecin önemli etkilerinden olup, güya kusursuzluk arayışı nedeniyle yapılmaktadır. Burada size düşen görev, ortalığı ılımlı bir şekilde yumuşatmak ve birbirinizi kırmadan, olabilecek en olgun ifade tarzınızla çözmeye çalışmaktır. Aslında içinde hiçbir kötülük olmasa da, hatta bunu beraberliğinin sürekliliği adına yaptığını düşünsek bile, bazen dozunu kaçırabileceğini göz önüne alarak şimdiden kendinizi hazırlamanız faydalıdır. Böyle bir enerji altında sizin hayalleriniz, hayata bakışınız, yaşam felsefeniz ve isteklerinizle, onun kimlik duygusu arasındaki sorun, kimi zamanlarda, zıt kutuplar gibi birbiriniz arasında çekim oluşturabilir.

Venüs Terazi transiti etkisinin devam ettiği bu dönemde evlilik, ortaklık veya miras kanalıyla maddi kazançlar elde edebiliriz. Fakat bu süreci olumsuz değerlendirip sürekli başkalarına ihtiyacımız varmış gibi de hareket edebiliriz. Maddi anlamda destek beklemek faydalı olmayabilir. İkili ilişkilerimizde daha derin duygular ve derinleşme ihtiyacı içerisine girebiliriz. Gelir gider dengemizi korumak elimizde eski ne varsa ihtiyacı olanlara vermek fayda sağlayabilir. Bilinmeyene olan merakımız artıyor. Olayların arkasındaki gerçeği bilmek ve şüpheci yaklaşımlarımız artabilir. “O bana bunu neden dedi” gibi vesveseler yapabiliriz. Ayrıca grup aktiviteleri ve arkadaşlık ilişkilerimizdeki varsa kök sorunları çözmek isteyebiliriz.

Etkisi 2 hafta sürecek Kova Dolunayı, bizi bilinçaltımızla yüzleştireek. İç dünyamızda inişler ve çıkışlar yaşayacağımız bir dönemdeyiz. Sezgilerimiz artabilir ve günlük yaşamın yaşattığı sıkıntılar yüzünden maddi dünyadan bir süreliğine uzaklaşmak isteyebiliriz. Fiziksel ve ruhsal olarak dinlenmek, bu arada eğer kötü bir alışkanlığımız varsa (sigara, alkol vb.) bırakmak için çok uygun bir zaman. Sağlığımıza dikkat etmeli, kendimizi zihinsel olarak rahatlatmak için sanatsal faaliyetler, meditasyon gibi araçlara yönelmeliyiz.
 


Yorum Yazın