İstanbul
Parçalı bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,4635 %0.28
51,2825 %0.02
6.448,12 % 3,22
66.198,20 %-3.978
Muhalif. GÜNDEM Zeytinli Rock Festivali’nin iptaline Ahmet Hakan yorumu

Zeytinli Rock Festivali’nin iptaline Ahmet Hakan yorumu

”Festivalin 2022 yılında engellenmesi, AK Parti’nin ta en baştan beri izlediği siyasi çizgiye terstir ve bir sapmadır”

Okunma Süresi: 1 dk

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Zeytinli Rock Festivali’nin kaymakamlık tarafından iptal edilmesine ilişkin olarak,“O festivale katılanlar, zaten bize oy vermezler. Yasakla gitsin’ anlayışı, Erdoğan’ın anlayışı olamaz.” düşüncesini dile getirdi. 

Hakan, ”Festival iptal etmek AK Parti çizgisine uygun bir tutum mu?” başlıklı yazısında, ”Öyle olsaydı... Erdoğan, ’Alevi vatandaşlarımız, zaten bize pek oy vermiyorlar. Cemevine, Hacıbektaş’a gitmeme gerek yok’ der ve cemevine, Hacıbektaş’a gitmezdi. Cemevi ziyareti de Hacı Bektaş-ı Veli anmasına katılım da... Topluma şu mesajı vermeyi hedefliyor: ’İnançlarımız farklı olabilir ama bu farklılık bizim ayrı düşmemizi gerektirmez. Farklılığımız zenginliğimizdir.’ Tam da tüm Türkiye toplumuna böyle bir mesajın verilmesi için gayret gösterilirken.. ’Eğlence anlayışlarımız farklı, bu yüzden sizin eğlence anlayışınıza müdahale ediyoruz’ demek... Yaman bir çelişki oluşturmaktadır.” değerlendirmesini yaptı. 

Hakan şu ifadeleri kullandı: 

”Üstelik ’Zeytinli Rock Festivali’, taaa 2005 yılından beri yapılan bir festival. Yani neredeyse AK Parti ile yaşıt. 2005’ten beri yapılmasında bir sakınca görülmeyen festivalin 2022 yılında engellenmesi, AK Parti’nin ta en baştan beri izlediği siyasi çizgiye terstir ve bir sapmadır.”

Kaynak: T24

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız