Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı bir YouTube yayınında yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin partisinin yol haritasını paylaştı. Erbakan, seçimlerin ilk turunda Yeniden Refah Partisi olarak kendi adaylarını çıkaracaklarını ve tüm hazırlıkların bu doğrultuda titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. Ancak seçimin ikinci tura kalması ihtimaline değinen Erbakan, partisinin destekleyebileceği isimler arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın bulunduğunu ifade etti.
Siyasi yasak süreci ve adaylık senaryoları
Hakkındaki yargı süreci devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun durumunu da değerlendiren Erbakan, süreci siyasi bir müdahale olarak nitelendirdi. İmamoğlu’nun anketlerde güçlü bir profil çizdiğini ancak mevcut hukuki süreçle adaylık yolunun bir anlamda kesilmek istendiğini savunan Erbakan, bu durumun siyasi etkilerden bağımsız düşünülmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.
"Anketlerde öne çıkan isimler engellenmek isteniyor"
Mansur Yavaş hakkında da benzer bir riskin bulunduğuna dikkat çeken Erbakan, anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında başarı şansı yüksek görülen isimlerin siyaset dışına itilmeye çalışıldığını iddia etti. Yavaş için de benzer bir sürecin kurgulanıyor olabileceği uyarısında bulunan Erbakan, muhalefetin güçlü adaylarına yönelik sistematik bir hazırlık yapıldığını öne sürdü.
İkinci tur için açık kapı
Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda partisinin kararlı tutumunu yineleyen Erbakan, her ne kadar ilk turda kendi adayları ile yarışacak olsalar da, ikinci tur senaryolarında Mansur Yavaş isminin kendileri için desteklenebilir bir seçenek olduğunu ilk kez bu kadar net bir dille ifade etti. Erbakan’ın bu çıkışı, muhalefet blokundaki muhtemel ittifak arayışları ve ikinci tur stratejileri açısından kritik bir gelişme olarak değerlendiriliyor.