İstanbul
Parçalı bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,4098 %0.24
53,5661 %0.56
6.875,62 % 0,87
80.229,46 %0.807
Muhalif. GÜNDEM Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan: İkinci turda Mansur Yavaş'a destek verebiliriz

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan: İkinci turda Mansur Yavaş'a destek verebiliriz

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, cumhurbaşkanlığı seçim stratejisine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. İlk turda partisinin kendi adayıyla yarışacağını vurgulayan Erbakan, seçimin ikinci tura kalması durumunda Mansur Yavaş ismine yeşil ışık yakarak siyaset gündemine yeni bir tartışma taşıdı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı bir YouTube yayınında yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin partisinin yol haritasını paylaştı. Erbakan, seçimlerin ilk turunda Yeniden Refah Partisi olarak kendi adaylarını çıkaracaklarını ve tüm hazırlıkların bu doğrultuda titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. Ancak seçimin ikinci tura kalması ihtimaline değinen Erbakan, partisinin destekleyebileceği isimler arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın bulunduğunu ifade etti.

Siyasi yasak süreci ve adaylık senaryoları

Hakkındaki yargı süreci devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun durumunu da değerlendiren Erbakan, süreci siyasi bir müdahale olarak nitelendirdi. İmamoğlu’nun anketlerde güçlü bir profil çizdiğini ancak mevcut hukuki süreçle adaylık yolunun bir anlamda kesilmek istendiğini savunan Erbakan, bu durumun siyasi etkilerden bağımsız düşünülmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

"Anketlerde öne çıkan isimler engellenmek isteniyor"

Mansur Yavaş hakkında da benzer bir riskin bulunduğuna dikkat çeken Erbakan, anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında başarı şansı yüksek görülen isimlerin siyaset dışına itilmeye çalışıldığını iddia etti. Yavaş için de benzer bir sürecin kurgulanıyor olabileceği uyarısında bulunan Erbakan, muhalefetin güçlü adaylarına yönelik sistematik bir hazırlık yapıldığını öne sürdü.

İkinci tur için açık kapı

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda partisinin kararlı tutumunu yineleyen Erbakan, her ne kadar ilk turda kendi adayları ile yarışacak olsalar da, ikinci tur senaryolarında Mansur Yavaş isminin kendileri için desteklenebilir bir seçenek olduğunu ilk kez bu kadar net bir dille ifade etti. Erbakan’ın bu çıkışı, muhalefet blokundaki muhtemel ittifak arayışları ve ikinci tur stratejileri açısından kritik bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız