Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Zeynel Emre, Türkiye'nin mevcut ekonomik tablosunu ve yargı süreçlerini sert bir dille eleştirdi. Emre, ülkenin kendi kendine yetebilen bir yapıdan tamamen dışa bağımlı bir ithalatçı konumuna sürüklendiğini vurguladı.
Kadın istihdamında alarm zilleri
Toplantıda Türkiye'nin temel sorunlarının başında geçim sıkıntısı ve işsizliğin geldiğini belirten Emre, kadınların iş gücüne katılım oranındaki düşüşe dikkat çekti. Dünya ortalamasının yüzde 51 seviyelerinde olduğu kadın istihdamının Türkiye'de yüzde 36'ya kadar gerilediğini ifade eden Emre, annelerin çalışma hayatına dahil olabilmesi için devlet destekli sigorta sisteminin şart olduğunu dile getirdi. Çocuk sahibi kadınların iş hayatında karşılaştığı engellerin, ülkenin gelişmişlik parametrelerini olumsuz etkilediğini savundu.

Tarım Kredi marketlerinde büyük zarar
Ekonomik krizin gıda enflasyonu üzerindeki etkilerine değinen Emre, geçmişte marketlerin ve stokçuların suçlandığı dönemi hatırlatarak, sorunun yapısal olduğunu belirtti. İktidarın talimatıyla kurulan Tarım Kredi Kooperatif marketlerinin 2026 yılının ilk yarısında 1 milyar 91 milyon lira zarar açıkladığını açıklayan Emre, kurumdaki çalışan sayısının da 11 bin 615'ten 9 bin 807'ye düştüğünü söyledi. Emre, bu durumun hem kamu kaynaklarının heba edildiğini hem de yeni işsizler ordusu yarattığını ifade etti.
İmamoğlu davasında hukuksuzluk iddiası
Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davadaki süreci "hukuk tanımazlık" olarak nitelendiren Zeynel Emre, savunma hakkının kısıtlandığını savundu. İmamoğlu'nun savunma kitabına yönelik toplatma kararının mahkeme kararı olmaksızın uygulandığını belirten Emre, iktidara çağrıda bulunarak mahkeme sürecinin kamuoyuna açık ve canlı yayınla yapılması gerektiğini söyledi. Emre, gerçeklerin saklanamayacağını ve adaletin er ya da geç tecelli edeceğini vurguladı.