İstanbul
Açık
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,2770 %0.03
56,0206 %-0.16
6.764,60 %-1.98
77.822,91 %-0.68
Muhalif. GÜNDEM Yeni Parti'den ekonomi ve hukuk çıkışı: Tarım Kredi zarar ediyor, adalet süreci şeffaflıktan uzak

Yeni Parti'den ekonomi ve hukuk çıkışı: Tarım Kredi zarar ediyor, adalet süreci şeffaflıktan uzak

Yeni Parti Sözcüsü Zeynel Emre, Türkiye'nin ithalat bağımlılığına dikkat çekerek Tarım Kredi marketlerindeki zararı eleştirdi; Ekrem İmamoğlu davasındaki hukuksuzluklara tepki gösterdi.

Yeni Parti'den ekonomi ve hukuk çıkışı: Tarım Kredi zarar ediyor, adalet süreci şeffaflıktan uzak
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Zeynel Emre, Türkiye'nin mevcut ekonomik tablosunu ve yargı süreçlerini sert bir dille eleştirdi. Emre, ülkenin kendi kendine yetebilen bir yapıdan tamamen dışa bağımlı bir ithalatçı konumuna sürüklendiğini vurguladı.

Kadın istihdamında alarm zilleri

Toplantıda Türkiye'nin temel sorunlarının başında geçim sıkıntısı ve işsizliğin geldiğini belirten Emre, kadınların iş gücüne katılım oranındaki düşüşe dikkat çekti. Dünya ortalamasının yüzde 51 seviyelerinde olduğu kadın istihdamının Türkiye'de yüzde 36'ya kadar gerilediğini ifade eden Emre, annelerin çalışma hayatına dahil olabilmesi için devlet destekli sigorta sisteminin şart olduğunu dile getirdi. Çocuk sahibi kadınların iş hayatında karşılaştığı engellerin, ülkenin gelişmişlik parametrelerini olumsuz etkilediğini savundu.

Yeni Parti'den ekonomi ve hukuk çıkışı: Tarım Kredi zarar ediyor, adalet süreci şeffaflıktan uzak

Tarım Kredi marketlerinde büyük zarar

Ekonomik krizin gıda enflasyonu üzerindeki etkilerine değinen Emre, geçmişte marketlerin ve stokçuların suçlandığı dönemi hatırlatarak, sorunun yapısal olduğunu belirtti. İktidarın talimatıyla kurulan Tarım Kredi Kooperatif marketlerinin 2026 yılının ilk yarısında 1 milyar 91 milyon lira zarar açıkladığını açıklayan Emre, kurumdaki çalışan sayısının da 11 bin 615'ten 9 bin 807'ye düştüğünü söyledi. Emre, bu durumun hem kamu kaynaklarının heba edildiğini hem de yeni işsizler ordusu yarattığını ifade etti.

İmamoğlu davasında hukuksuzluk iddiası

Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davadaki süreci "hukuk tanımazlık" olarak nitelendiren Zeynel Emre, savunma hakkının kısıtlandığını savundu. İmamoğlu'nun savunma kitabına yönelik toplatma kararının mahkeme kararı olmaksızın uygulandığını belirten Emre, iktidara çağrıda bulunarak mahkeme sürecinin kamuoyuna açık ve canlı yayınla yapılması gerektiğini söyledi. Emre, gerçeklerin saklanamayacağını ve adaletin er ya da geç tecelli edeceğini vurguladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız