İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,8298 %0.08
55,6417 %-0.46
6.727,23 %-1.58
84.220,64 %-2.53
Muhalif. GÜNDEM Yatırım tuzağına 14 milyon liralık darbe: 11 ilde eş zamanlı operasyon

Yatırım tuzağına 14 milyon liralık darbe: 11 ilde eş zamanlı operasyon

Ankara merkezli yürütülen soruşturmada, sahte yatırım uygulamalarıyla vatandaşları mağdur eden şebekeye yönelik 11 ilde düğmeye basıldı.

Yatırım tuzağına 14 milyon liralık darbe: 11 ilde eş zamanlı operasyon
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından koordine edilen nitelikli dolandırıcılık soruşturması, geniş çaplı bir operasyonla sonuçlandı. Yatırım vaadiyle vatandaşları kandırarak yaklaşık 14 milyon liralık vurgun yapan şüphelilere yönelik 11 ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Yapılan operasyonlar sonucunda 23 kişi gözaltına alınırken, halihazırda farklı suçlardan cezaevinde bulunan 10 kişiyle birlikte toplam 33 şüpheli hakkında yasal süreç başlatıldı.

Sahte uygulamalarla güven kazandılar

Şüphelilerin izlediği yöntem, dijital platformlar üzerinden kurulan sahte bir güven ağına dayanıyor. İnternet siteleri ve sosyal medya kanalları aracılığıyla mağdurlara ulaşan şebeke üyeleri, yüksek kazanç vaadiyle sahte yatırım uygulamaları yükletiyordu.

Yatırım tuzağına 14 milyon liralık darbe: 11 ilde eş zamanlı operasyon

Kullanıcılara, yatırdıkları paraların katlandığına dair sahte veriler sunan sistem, mağdurların paravan şirket hesaplarına para aktarmasını sağlıyordu. Ancak kazançlarını çekmek isteyen vatandaşlar, uygulamaya erişim sağlayamadıklarını fark edince dolandırıldıklarını anladı.

Firari şüpheliler için takip sürüyor

Bursa, Sakarya, Hatay, İstanbul, Gaziantep, Antalya, Adana, Kocaeli, Samsun, Malatya ve Bolu illerini kapsayan operasyonlarda ele geçirilen deliller, soruşturmanın boyutunu gözler önüne serdi. Emniyet güçleri, operasyon kapsamında 10 şüphelinin daha yakalanması için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Firari durumda olan bu kişilerden 4'ünün yurt dışında olduğu tespit edilirken, adli makamların konuyla ilgili yürüttüğü soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız