İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5099 %0.01
49,4910 %-0.22
5.768,99 % 0,28
89.303,10 %-3.853
Ara
Muhalif. GÜNDEM Yasak avın tazminatı milyonlarca lira ve hapis cezası!

Yasak avın tazminatı milyonlarca lira ve hapis cezası!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, 2024–2025 av dönemi için yasak avlanmaya ilişkin tazminat bedellerini duyurdu. Muhafaza altındaki türleri avlayanlara milyonlarca liralık cezalar ve 5 yıla kadar hapis cezası geliyor.

Okunma Süresi: 1 dk

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin yaban hayatını korumak için yeni tazminat listesini yayımladı.

Listenin zirvesinde Anadolu parsı var. Bu nadir türü avlayanlar 30 milyon TL’ye kadar tazminat ödemek zorunda kalacak.

Doğu yaban koyununu vurmanın bedeli 6 milyon TL, çizgili sırtlanınki 2,5 milyon TL. Yaban keçisi için 650 bin TL, karakulak için 600 bin TL, alageyik içinse 500 bin TL ceza uygulanacak.

Küçük Hayvanlar İçin Bile Yüklü Cezalar

Listede sadece büyük memeliler değil, küçük türler de yer alıyor.

Sincap avlayan bir kişi 10 bin TL,

Ada tavşanı 3 bin 500 TL,

Tilki ya da çakal avlayan biri ise 2 bin 500 TL ceza ödeyecek.

Kurum ayrıca kaçak avcılara yalnızca para cezası değil, 2 ila 5 yıl arasında hapis cezası da uygulanabileceğini bildirdi.

“Doğa Koruma Herkesin Görevi”

DKMP yetkilileri, avcıları güncel tür listelerini ve sezon kurallarını takip etmeye çağırdı. Şüpheli avlanma durumlarının, DKMP birimleri veya kolluk kuvvetlerine bildirilmesi istendi.

Yetkililer, “Yaban hayatı korumak sadece devletin değil, her vatandaşın görevi” diyerek çağrıda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *