İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5021 %-0.01
49,6342 %-0.11
5.742,38 % -0,18
92.569,90 %-1.356
Ara
Muhalif. GÜNDEM Vakıflar Kanunu’nun Meclis’ten geçmesinin ardından Önder Algedik: “İstanbullu vekillerin Mahir Polat'a ve bize çok borcu var!"

Vakıflar Kanunu’nun Meclis’ten geçmesinin ardından Önder Algedik: “İstanbullu vekillerin Mahir Polat'a ve bize çok borcu var!"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) tarihi yapıları restore etmek için kurduğu İBB Miras'ın mimarı Mahir Polat ev hapsindeyken, TBMM'de bu eserlerin geleceğini tehdit ettiği iddia edilen kritik bir kanun teklifi kabul edildi. Enerji ve İklim Uzmanı Önder Algedik, 20 Kasım 2025'te oylanan "Vakıflar Kanunu" teklifi sırasında İstanbul milletvekillerinin sergilediği tutumu sert bir dille eleştirdi. Algedik, özellikle muhalefet bloğundan çok sayıda vekilin oylamaya dahi katılmamasına dikkat çekti.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Enerji ve İklim Uzmanı Önder Algedik, İBB Miras'ın kurucusu Mahir Polat'ın pek çok tarihi eseri İstanbul'a geri kazandırdığını hatırlattı. Polat'ın şu anda ev hapsinde tutulduğuna dikkat çeken Algedik, bu süreçte Meclise getirilen yeni kanun teklifinin amacını sorguladı.

Algedik paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Mahir Polat, İBB Miras'ı kurdu, pek çok tarihi eseri hayatımıza kattı. Şimdi ev hapsinde! O ev hapsinde iken İBB'nin bu eserlerine çökmenin önünü açan Vakıflar Kanunu TBMM'ye geldi! İstanbul'un vekilleri bu kanuna karşı çıkmadı!"

MUHALEFETTEN 34 VEKİL OYLAMAYA KATILMADI

Algedik, eleştirisini sadece kanunun geçmesiyle sınırlı tutmayıp, İstanbul milletvekillerinin oylamadaki performansını gösteren bir "karne" de paylaştı. Paylaşılan görsele göre, 20 Kasım 2025 tarihli oylamada İstanbul vekilleri arasında ciddi bir devamsızlık göze çarptı.

Verilere göre; AK Parti'nin 29 "Kabul" oyuyla geçen teklife, toplamda sadece 12 İstanbul vekili "Ret" oyu verdi (CHP: 5, Yeni Yol: 4, Bağımsız: 2, İYİP: 1).

Ancak en çarpıcı veri "Katılmadı" sütununda yer aldı. Toplam 55 İstanbul milletvekili oylamada yer almazken, bu sayının 34'ünü muhalefet bloğu oluşturdu.

“OYLAMAYA KATILMAYAN MÜCADELEYİ DE ÖRGÜTLEMEZ”

Önder Algedik, sadece "Ret" oyu veren 12 vekili yeterli bulmayarak, oylamaya katılmayan 34 muhalefet vekilini (CHP: 17, DEM: 5, İYİP: 3, TİP: 3, Yeni Yol: 2, Bağımsız: 2, EMEP: 1, DBP: 1) hedef aldı.

Algedik tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "12 vekil RET vermiş diyenler olacak. Ama 34 vekil oylamaya bile katılmamış! Oylamaya katılmayan bir vekil zaten buna karşı mücadeleyi de örgütlemez. O 34 vekilin Mahir Polat'a ve bize çok borcu var!"


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *