İstanbul
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,3987 %0.04
54,0528 %0.08
6.152,08 % 0,25
64.083,68 %1.063
Muhalif. GÜNDEM Üsküdar Belediyesi'ne usulsüz ruhsat operasyonu: Belediye Başkanı Sinem Dedetaş gözaltında

Üsküdar Belediyesi'ne usulsüz ruhsat operasyonu: Belediye Başkanı Sinem Dedetaş gözaltında

Üsküdar Belediyesi'nde ruhsat ve iskan süreçlerinde usulsüzlük iddiasıyla yürütülen soruşturmada Belediye Başkanı Sinem Dedetaş dahil 6 kişi gözaltına alındı.

Üsküdar Belediyesi'ne usulsüz ruhsat operasyonu: Belediye Başkanı Sinem Dedetaş gözaltında
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Üsküdar Belediyesi'nde yapı ruhsatı ve iskan ruhsatı süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Belediye Başkanı Sinem Dedetaş dahil 6 şüpheli gözaltına alındı.

Başsavcılık koordinesinde yürütülen soruşturmada, ihbarlar, mağdur beyanları ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda inceleme başlatıldığı bildirildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş

Kent A.Ş. üzerinden usulsüzlük iddiası

Soruşturma dosyasına göre, yapı ruhsatı verme yetkisi bulunmayan Kent A.Ş. görevlilerinin, kriptolu haberleşme uygulamaları üzerinden oluşturdukları iletişim ağıyla ada ve parsel bazlı tablolar hazırlayarak belediye personelini yönlendirdiği ve ruhsat süreçlerini koordine ettiği öne sürüldü.

Başsavcılık açıklamasında, Kent A.Ş. ile müteahhitler arasında toplam 1 milyar 78 milyon 870 bin 833 TL tutarında danışmanlık sözleşmeleri imzalandığı, bu kapsamda bugüne kadar 361 milyon 392 bin 264 TL tahsil edildiğinin MASAK verileri ve diğer delillerle tespit edildiği iddia edildi.

Rüşvet ve bağış protokolü iddiaları

Soruşturmada, bazı müteahhitlerin yapı ruhsatı alabilmek için Kent A.Ş. ile sözleşme yapmaya zorlandığı, mevzuata aykırı iskan ruhsatları karşılığında rüşvet alındığı ve bazı ödemelerin Belediye Başkanı'nın danışmanına parça parça teslim edildiğinin HTS kayıtları, baz verileri ve şüpheli ifadeleriyle belirlendiği öne sürüldü.

Ayrıca nakit ödeme yapmak istemeyen bazı firmalara bağış protokolü imzalatılarak tadilat işlerinin üstlendirildiği iddiası da soruşturma dosyasında yer aldı.

11 adrese eş zamanlı operasyon

29 Temmuz'da İstanbul'da 11 farklı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhun Ünlü, Özel Kalem Müdürü Alihan Koçoğlu, mimar Burçin Çevik, iş takipçisi Adem Altıntaş ve müteahhit Bülent Orhan Tozkoparan gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale el konulurken, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız