İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,7106 %-0.18
43,4653 %0.14
4.011,62 % 1,28
103.137,39 %-0.423
Ara
Muhalif. GÜNDEM Ümit Özdağ: "Kayseri olaylarında tek suçlama yok"

Ümit Özdağ: "Kayseri olaylarında tek suçlama yok"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, hakkında açılan iddianameyi değerlendirerek Kayseri olaylarında Zafer Partisi'ne yönelik herhangi bir suçlama yapılmadığını belirtti.

Okunma Süresi: 2 dk

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, hakkında hazırlanan iddianameye ilişkin açıklamalarda bulundu. Kayseri'deki olaylarla ilişkilendirilen suçlamalara yanıt veren Özdağ, "Kayseri'deki olaylarda bir tek Zafer Partili bile ne gözaltına alındı ne de sorgulandı; Kayseri Emniyeti'nin ne benim ne de partim hakkında tek bir suçlaması bile yok!" ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ, "zincirleme şekilde basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. İddianamede, Özdağ’a 1 yıl 10 ay ila 7 yıl 10 ay 15 gün arasında hapis cezası isteniyor. Özdağ, söz konusu suçlamaların büyük kısmının, geçmişteki paylaşımlarına dayandığını ve çoğu mesajın kendisine ait olmadığını savundu. Ayrıca, hakkında daha önce takipsizlik kararı verilen mesajların da yer aldığını belirtti.

Özdağ, Kayseri olaylarında Zafer Partisi'ne yönelik herhangi bir soruşturma yapılmadığını ve Kayseri Emniyeti'nin partisine veya kendisine yönelik hiçbir suçlama yöneltmediğini vurguladı. Özdağ, bu durumu "komik ve trajik" olarak nitelendirdi. Ayrıca, Kayseri'deki olaylarla ilgili bazı paylaşımların yıllar önce yapılmış olduğunu belirtti.

Nefes yazarı Ümit Zileli, Özdağ’ı Silivri'deki Marmara Cezaevinde ziyaret etti. Zileli, Özdağ’ın cezaevi koşulları hakkında yaptığı değerlendirmeyi de aktardı. Özdağ, iddianamesine dair açıklamalarını bu ziyaret sırasında yaptığı ve savunmalarını paylaştığı ifade edildi.

Yazının tamamı için tıklayın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *