İstanbul
Az bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,3632 %0.05
51,3768 %-0.3
6.493,21 % 1,83
71.147,10 %2.76
Muhalif. GÜNDEM Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğini reddetmekle kaybedecek bir şeyi yok

Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğini reddetmekle kaybedecek bir şeyi yok

İsveç Savunma Araştırma Ajansı (FOI) Orta Doğu Analisti Aron Lund, Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğini reddetmekle kaybedecek bir şeyinin olmadığını söyledi.

KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 1 dk

İsveç devlet televizyonu SVT’ye İsveç’in NATO üyeliği konusunda Türkiye’nin veto hakkını kullanmasını değerlendiren Lund, ”Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğini reddetmekle kaybedecek bir şeyi yok.” dedi.

Türkiye’nin NATO’da önemli bir ülke olduğunu aktaran Lund, ”NATO’nun en büyük ikinci askeri gücüne ve Karadeniz’de önemli bir jeostratejik konuma sahip olan Türkiye, ittifakın en önemli üyelerinden biridir. İsveç ve Finlandiya’yı NATO üyesi olarak görmek isteyen ülkeler yaptırımlar ve çeşitli diplomatik baskılar yapabilirler. Ancak Türkiye için bunun pek bir anlamı yok.” ifadelerini kullandı.

Lund, bu yönde siyasi irade olsa bile İsveç’ten kırmızı bültenle talep edilen kişilerin iade edilmesine yargının izin vermesinin zor olduğunu savundu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız