Türkiye'nin Gazze'ye umut taşıyan 17. İyilik Gemisi, Mersin Uluslararası Limanı'ndan uğurlandı. Gazze’de sağlanan ateşkes sonrası hız kazanan insani yardım faaliyetleri, Türkiye'nin öncülüğünde devam ediyor.
900 Ton İnsani Yardım Malzemesi
AFAD koordinasyonunda 17 sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla hazırlanan gemide yaklaşık 900 ton gıda, konserve ve bebek maması gibi temel insani malzemeler yer alıyor. Yardım malzemeleri, Gazze halkının acil ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.
Mersin Limanı’nda Uğurlama Töreni
Uğurlama törenine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da katıldı. Yerlikaya, yaptığı konuşmada, “Bugün, 'İyilik Gemisi Gazze Yolunda' diyoruz. 900 ton gıda, konserve ve bebek maması yüklü Akdeniz gemisi, birazdan Gazze için yola çıkıyor.” ifadelerini kullandı.
Geminin Rotası
Yerlikaya'nın konuşması ve okunan duanın ardından gemi, Gazze’ye en yakın bölge olan Mısır’ın El-Ariş Limanına gitmek üzere yola çıktı. Türkiye’nin bu insani girişimi, Gazze’deki siviller için kritik destek sağlamayı amaçlıyor.