TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu işçilerinin maaş artışı talebiyle ilgili yaptığı açıklamada, taleplerine karşılık verilmemesi durumunda 26 Ağustos’ta grev başlatacaklarını duyurdu. Atalay, “Bu ücretle geçinemiyoruz, sesimizi duyun” çağrısında bulundu.
“Geçinemiyoruz, Bir Yıldır Kapı Kapı Dolaşıyoruz”
Atalay, TCDD Taşımacılık AŞ Ankara Demiryolu Fabrikası ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı önünde düzenlenen “işi terk etmeme” eylemlerine destek vermek için işçilerle bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada, 81 ildeki kamu işçilerinin maaşlarının yetersiz kaldığını vurguladı.
“Bu ücretle geçinemiyoruz. Bir senedir kapı kapı dolaşıyoruz. Önümüzdeki haftanın ortasında grev ilanını asmak mecburiyetindeyiz. En geç 26 Ağustos’ta grevi uygulamaya koyacağız” diyen Atalay, hükümete ve işveren sendikalarına çağrıda bulundu.
“Merhametli Davranın, Taleplerimize Kulak Verin”
Ülkeyi yöneten bazı bürokratların işçileri, asgari ücretliler ve emeklilerle kıyasladığını söyleyen Atalay, bu durumu “tehlikeli bir oyun” olarak değerlendirdi. Atalay, “Ülkenin işçiye, işçinin de bu ülkeye ihtiyacı var. Bürokrat kardeşlerimizi, işveren sendikasını merhametli davranmaya davet ediyorum. Bizim bu haklı talebimize kulak verin” diye konuştu.
“TÜRK-İŞ İşçilerin Haklarını Sonuna Kadar Savunacak”
Bedenen çalışan işçilerin oluşturduğu sektörlerde mücadele ettiklerini belirten Atalay, kamu işçilerinin son dönemde yaşadığı ekonomik sıkıntıların görmezden gelindiğini söyledi. “Yanlış bir şey söylememeye gayret ediyorum ama sabır da bir yere kadar. TÜRK-İŞ olarak hakkımızı sonuna kadar savunacağız” dedi.
Grev ilanı haftaya asılacak, talepler karşılanmazsa 26 Ağustos’ta fiilen greve çıkılacak.