Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaşanan aile içi şiddet olayı acı bir sonla noktalandı. Eşi Sait Saydan'ın (53) elleriyle boğmaya çalıştığı Hacer Saydan (50), kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Olay, Turgutlu'da bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, aralarında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıkan çiftte Sait Saydan, eşi Hacer Saydan'ın boğazını sıkarak boğmaya çalıştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
Hastanede yaşam savaşını kaybetti
Ağır yaralı olarak Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hacer Saydan, burada yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Ancak talihsiz kadın, doktorların tüm çabasına rağmen kısa süre önce yaşamını yitirdi. Olayla ilgili olarak Sait Saydan gözaltına alınırken, soruşturma başlatıldı.
30 yıllık evlilik, 3 çocuk
Acı olayın ardından yapılan araştırmada, Hacer Saydan'ın eşiyle 30 yıldır evli olduğu ve çiftin 3 çocuklarının bulunduğu öğrenildi. Komşularının ifadesine göre, ailenin daha önce de şiddet olayları nedeniyle polise yansıyan şikayetlerinin olduğu iddia edildi. Ancak bu bilgiler resmi makamlarca henüz doğrulanmadı.
Hacer Saydan'ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edilecek. Olayla ilgili adli süreç devam ediyor.