İstanbul
Parçalı az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,8962 %0.04
53,6345 %0.33
6.774,17 % 2,15
73.645,75 %0.854
Muhalif. GÜNDEM Terörist başı Abdullah Öcalan İmralı'da ailesiyle bayram görüşmesi gerçekleştirdi

Terörist başı Abdullah Öcalan İmralı'da ailesiyle bayram görüşmesi gerçekleştirdi

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ve İmralı Cezaevi'nde bulunan diğer hükümlülerin, Kurban Bayramı ziyaretleri kapsamında aile üyeleriyle bir araya geldiği açıklandı. Görüşmeye dair bilgilendirme, hükümlülerin hukuki sürecini yürüten Asrın Hukuk Bürosu tarafından yapıldı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi'nde hükümlü bulunan terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan, Kurban Bayramı dolayısıyla kendisini ziyarete gelen aile bireyleriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Asrın Hukuk Bürosu tarafından yapılan resmi açıklamada, görüşmenin 28 Mayıs 2026 tarihinde İmralı Adası'nda organize edildiği belirtildi.

Görüşmeye katılan aile üyeleri

Yapılan açıklamaya göre, bayram ziyareti kapsamında gerçekleştirilen görüşmeye Abdullah Öcalan'ın aile üyelerinden Gülsüm Öcalan, Ömer Öcalan ve Mehmet Reşit Öcalan katıldı. Avukatlar, söz konusu ziyaretin yasal haklar doğrultusunda bayram izni kapsamında gerçekleştirildiğini aktardı.

İmralı'daki diğer hükümlülere de ziyaret izni

Asrın Hukuk Bürosu, açıklamasının devamında İmralı Cezaevi'nde bulunan diğer müvekkillerinin de aynı gün aileleriyle görüşme imkanı bulduğunu duyurdu. Açıklamada; Hamili Yıldırım, Ömer Hayri Konar, Ergin Atabey, Mahmut Yamalak ve Zeki Bayhan'ın da aile üyeleriyle İmralı Adası'nda bayramlaşma amacıyla bir araya geldikleri bilgisine yer verildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız