Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında CHP’li Tepebaşı Belediyesi’ne sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Belediye binası ve bazı çalışanların evlerinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri tarafından arama yapıldı.
20 Kişi Gözaltına Alındı
Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 60 şüpheliden 20’sinin yakalandığı bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında belediye yöneticilerinin de bulunduğu aktarıldı.
Suçlamalar Neler?
Soruşturma dosyasında “nitelikli zimmet”, “evrakta sahtecilik”, “vergı usul kanununa muhalefet”, “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” ve “görevi kötüye kullanma” gibi suçlamaların yer aldığı belirtildi.
İhale Usulsüzlüğü İddiası
Özellikle Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü üzerinden yapılan bazı mal ve hizmet alımlarında sahte belgeler düzenlendiği ve bu yolla kamu zararına yol açıldığı iddia edildi.
Yetkililer, operasyonun genişleyebileceğini ve diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü açıkladı.