İstanbul’un Esenler ilçesindeki Tekstilkent’te otluk alanda çıkan yangın, iş yerleri ve park halindeki araçlar için tehdit oluşturmadan söndürüldü. Yangın, saat 15.30 sıralarında Turgut Reis Mahallesi Tekstilkent Giyimkent Caddesi’nde meydana geldi.
Henüz belirlenemeyen nedenle başlayan alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın, yakındaki iş yerleri ve araçlara sıçramadan söndürüldü. Otluk alanın bir bölümünün yandığı belirtildi.
Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı. Tekstilkent esnafı Samet Mert Ilgaz, ofiste bulunduğu sırada camına küller gelmesi üzerine iş yerlerinden birinin yandığını düşündüğünü, dışarı baktığında otluk alandaki yangını gördüğünü ve itfaiyeye haber verdiklerini anlattı.