İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5331 %0.06
49,6506 %-0.02
5.761,49 % 0,15
91.968,40 %-1.468
Ara
Muhalif. GÜNDEM TBMM Başkanı Kurtulmuş, Papa Franciscus'un cenaze törenine katıldı

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Papa Franciscus'un cenaze törenine katıldı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Papa Franciscus’un Vatikan’da Aziz Petrus Meydanı'nda düzenlenen cenaze törenine katıldı. Türkiye’yi temsilen törene katılan Kurtulmuş, Vatikan Devlet Sekreteri ile görüşmeler yaptı ve Katolik dünyasına taziyelerini iletti.

Okunma Süresi: 1 dk

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’un cenaze törenine katılmak üzere Vatikan'a gitti. Aziz Petrus Meydanı'nda düzenlenen törende Türkiye’yi temsilen yer alan Kurtulmuş, Vatikan Devlet Sekreteri İtalyan Kardinal Pietro Parolin tarafından karşılandı.

Tören sırasında, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova ve diğer dünya liderleriyle de kısa görüşmeler gerçekleştiren Kurtulmuş, hem resmi katılımcılarla hem de Katolik dünyasıyla dayanışma mesajlarını paylaştı.

Törenin ardından Türkiye’nin Vatikan Büyükelçiliği’ne geçen Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'un cenaze törenine Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen katıldık. Vatikan Devleti’ne ve Katolik dünyasına bir kez daha taziyelerimizi ilettik” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *