İstanbul
Açık
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,6730 %0.03
53,2240 %-0.2
6.047,25 % 0,59
58.663,99 %-0.905
Muhalif. GÜNDEM Tamar Tanrıyar’ın "Siber Haber" YouTube kanalına erişim engeli getirildi

Tamar Tanrıyar’ın "Siber Haber" YouTube kanalına erişim engeli getirildi

Gazeteci Tamar Tanrıyar’a ait "Siber Haber" isimli YouTube kanalının, mahkeme kararı doğrultusunda erişime engellendiği iddia edildi.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

Gazeteci İsmail Saymaz, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Tamar Tanrıyar'a ait "Siber Haber" isimli YouTube kanalının erişime engellendiğini duyurdu.

Hakkında farklı suç duyuruları yapılmıştı

Daha önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, YouTube kanalında kendilerine yönelik "hakaret" ve "iftira" içerikli yayınlar yapıldığı gerekçesiyle Tamar Tanrıyar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Başvuruda, söz konusu yayınların "kamu görevlisine görevinden dolayı ve şahsa alenen hakaret" suçunu oluşturduğu öne sürülmüştü.

"Cumhurbaşkanı'na hakaret" soruşturması başlatıldı

Daha sonraki bir yayında ise iktidara yakınlığıyla bilinen Turkuvaz Medya'nın sahibi Albayrak ailesini hedef alan açıklamalar nedeniyle Tamar Tanrıyar hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Yurt dışından döndükten sonra gözaltına alınan Tanrıyar, işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İsmail Saymaz'dan açıklama

Gazeteci İsmail Saymaz, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi ve 4. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı ile Tamar Tanrıyar’a ait Siber Haber adlı YouTube kanalının erişime engellenmesine hükmedildi. Karar dün Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na bildirildi."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız