İstanbul Beyoğlu'nda uyuşturucu ticaretine yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında, Taksim Tünel Meydanı'nda hareketli anlar yaşandı. Bölgede devriye gezen Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şüpheli hareketler sergileyen Abbas Ç.
isimli şahsı takibe aldı. Yapılan gözlem sonucunda şüphelinin, Mehmet S.
isimli bir kişiye uyuşturucu madde temin ettiği sırada polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandığı bildirildi. Şüphelilerin üzerinde yapılan ilk aramada toplam 7,4 gram marihuana ele geçirildi.
Dijital deliller operasyonun seyrini değiştirdi
Gözaltına alınan Abbas Ç.'nin cep telefonunu incelemeye alan emniyet güçleri, şüphelinin ikamet adresini tespit etmek için dijital verileri taradı. Telefon içerisinde bulunan bir su faturası görseli, ekiplerin dikkatinden kaçmadı.

Faturadaki adres bilgilerini analiz eden polis, şüphelinin beyan ettiği yerin dışında Hasköy'de gizli bir adres daha kullandığını belirledi. Belirlenen adrese düzenlenen baskında, uyuşturucu ticaretinin boyutları gözler önüne serildi.
Evde yapılan aramalarda 885 gram marihuana, 100 gram toz esrar ve satış işlemlerinde kullanılan 2 adet hassas terazi ele geçirildi.
Adli süreç başlatıldı
Emniyet birimlerinde yapılan sorgulamada, daha önce de uyuşturucu ticareti suçundan kaydı bulunan Abbas Ç.'nin işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildiği ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı açıklandı. Operasyon sırasında uyuşturucu maddeyi satın aldığı tespit edilen Mehmet S. hakkında ise 'kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak' suçundan işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldığı belirtildi.