Ercüment Akdeniz, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) soruşturması kapsamında “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 247 gündür tutuklu bulunuyordu. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mahkeme, Akdeniz’in yurt dışına çıkış yasağı koşuluyla tahliyesine karar verdi.
Duruşmada savunma yaptı
Akdeniz, savunmasında suçlamaları reddederek, “Toplum beni bir gazeteci olarak tanır. Bana bir suç gömleği giydirilmeye çalışılıyor, bunu reddediyorum” ifadelerini kullandı. Akdeniz, HDK’nın kuruluşundan beri herhangi bir listesinde yer almadığını ve görev yapmadığını belirtti.
Tanık ifadeleri ve savcının talebi
Duruşmada tanık olarak dinlenen bir kişi, Akdeniz’i ilk kez mahkemede tanıdığını ve iddianamedeki toplantıya katılmadığını söyledi. Savcı, suçlamanın katalog suç kapsamında olduğunu belirterek tutukluluğun devamını talep etti. Avukatlar ise tahliye ve beraat talebinde bulundu.
Adli kontrol ve sonraki duruşma
Mahkeme, Akdeniz’in tahliyesine karar vererek yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol uyguladı. Bir sonraki duruşma 10 Şubat 2026 tarihinde saat 14.30’da görülecek.