İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5250 %0.05
49,6577 %0.12
5.776,09 % 0,40
92.313,50 %-1.025
Ara
Muhalif. GÜNDEM Şener Üşümezsoy İstanbul depreminin yerini 8 gün önce söylemiş!

Şener Üşümezsoy İstanbul depreminin yerini 8 gün önce söylemiş!

Marmara Denizi’nde, Marmaraereğlisi Tekirdağ açıklarında saat 14.55’te meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin akabinde gözler ünlü deprem bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'a çevrildi Üşümezsoy 8 gün önce katıldığı bir canlı yayında depremin yerini işaret ettiği ortaya çıktı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Marmara Denizi’nde, Marmaraereğlisi Tekirdağ açıklarında, saat 14.55’te 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kandilli'nin 5.3 olarak açıkladığı deprem İstanbul ve çevre illerden hissedildi.

8 GÜN ÖNCE İŞARET ETMİŞTİ

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, 24 Eylül'de Para Politika ve Hayat programında yaptığı açıklamada depremin olacağı yere ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

"Marmara'da kırılmayan risk taşıyan 2 tane fay var. Birisi Silivri Çukuru içinde.

Diğeri de Kumburgaz çukuru dediğimiz yerde. Silivri ile Kumburgaz arasında.

Bu da kırıldıktan sonra başka kırılacak fay yok diyorum.

Deprem yok demiyorum. Ortadaki sırttan 70 kilometre fay kırılacak 7 büyüklüğünde deprem olacak diyorlardı ama bu orta sırtta böyle bir fay yok"

“6.2 DEPREM POTANSİYELİ VAR, O POTANSİYELİN OLUŞUMU OLDU”

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, depremin hemen ardından CNN Türk yayınında yaptığı değerlendirmede ise, "200 kilometrelik bir fayın 10 kilometresi kırıldı" ifadelerini kullanırken, "23 Nisan'da olan deprem karada Silivri ile Büyükçekmece'de olmuştu. O fayın batıya doğru uzana segmenti Silivri Çukuru içinde olan kesiminde o segment üzerinde 6.0, 6.2 deprem olabilir diye son dönemde söylemiştim. Silivri Çukuru içindeki kısımda kırılmamış 6.2'lik potansiyel var. O potansiyelin 5.2, 5.3'lük bir oluşumu oldu. Buna benzer depremler olabilir. 2 fay var. Biri kırıldı diğerinde 6.0'lık bir deprem daha bekliyorum demiştim" dedi.

“BÜYÜK DEPREM GELECEK Mİ DİYE DÜŞÜNÜLEBİLİR, ASLA!”

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise SÖZCÜ TV'de yaptığı değerlendirmede, "Tam isabetli olmuş, bizim 2.depremi beklediğimiz yer orası. Beklediğim büyüklük 6.9'la 7.1 arasında ana depremi olacak buranın dolayısıyla bu bölgenin gerilmesi olduğunu gösteriyor ama bizi izleyenler şunu anlamalı ki, "deprem çok yakınlaştı işte İstanbul depreminin ayak sesleri" gibi yorumlanmaması gerekiyor böyle bir durum söz konusu değil. Aynı yerde 6.2'lik bir depremi 23 Nisan'da yaşadık. Bu onun daha küçüğü. Depremin sığlığı çevrenin sarsılabilirliğini artırır. Ancak 5 yıkıcı bir deprem asla değil, İstanbul için hiç değildir. Bütün İstanbullular beklenen deprem gelecek mi diye düşünebilir, asla. Ben böyle bir şey düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *