İstanbul
Parçalı az bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,3778 %0.05
53,5101 %-0.03
6.902,41 % 0,39
81.100,98 %0.155
Muhalif. GÜNDEM Şanlıurfa Valiliği duyurdu: Akçakale Sınır Kapısı’nda Suriye’ye geçişler pasaportla başlayacak

Şanlıurfa Valiliği duyurdu: Akçakale Sınır Kapısı’nda Suriye’ye geçişler pasaportla başlayacak

Şanlıurfa Valiliği, Akçakale Kara Hudut Kapısı’ndan Suriye’ye pasaportla giriş-çıkış uygulamasının yarından itibaren başlayacağını açıkladı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Şanlıurfa Valiliği, İçişleri Bakanlığı’nın talimatı doğrultusunda Akçakale Kara Hudut Kapısı üzerinden Suriye’ye pasaportla giriş-çıkış işlemlerinin başlayacağını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre uygulama 12 Mayıs 2026 Salı günü itibarıyla devreye alınacak.

2014’ten Bu Yana Kapalıydı

Valilik açıklamasında, Akçakale Hudut Kapısı’nın 2014 yılında Suriye’deki iç karışıklıklar nedeniyle ticari ve sivil geçişlere kapatıldığı hatırlatıldı.

2019 yılında gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekâtı sonrasında ise kapıdan yalnızca insani yardım, ticari, taziye ve kamu görevlisi geçişlerine kontrollü olarak izin verildiği belirtildi.

Pasaportla Giriş-Çıkış Başlıyor

22 Ocak 2026 tarihinde Tel Abyad Gümrük Müdürlüğü’nün Suriye Arap Cumhuriyeti’ne devredilmesinin ardından bölgede normalleşme sürecine girildiği ifade edildi.

Bu kapsamda alınan karar doğrultusunda Türk vatandaşları, çifte vatandaşlığı bulunan Suriye vatandaşları ve Türkiye’de geçerli ikamet ya da çalışma izni olan Suriye vatandaşları pasaportlarıyla Akçakale’den giriş-çıkış yapabilecek.

Kimler İçin Farklı Uygulama Var?

Valilik açıklamasında, geçici koruma statüsündeki Suriye vatandaşlarının pasaport uygulaması dışında tutulduğu belirtildi.

Bu kişilerin ticari, taziye ve diğer geçiş taleplerinin ise İnsani Yardım ve Koordinasyon Merkezi üzerinden değerlendirileceği ifade edildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız