İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,1388 %0.21
50,2459 %-0.08
6.251,35 % 0,91
90.535,77 %0.081
Ara
Muhalif. GÜNDEM Rıza Akpolat ikinci kez tutuklandı

Rıza Akpolat ikinci kez tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, görevden alınan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat hakkında yürütülen rüşvet soruşturmasında tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk yazısı gönderdi. İddialara göre, Akpolat imar ve ruhsat işlemleri karşılığında iş insanlarından toplam milyonlarca lira talep etti.

Okunma Süresi: 2 dk

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, görevden alınan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat hakkında yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk yazısı gönderdi. Savcılık, Akpolat’ın belediye başkanlığı döneminde imar ve ruhsat işlemleri karşılığında iş insanlarından rüşvet talep ettiğine dair somut delillere dayalı kuvvetli suç şüphesi bulunduğunu belirtti.

Soruşturma kapsamında ifadeleri alınan Ozan İş ve Emirhan Akçadağ, Akpolat’ın görev süresi boyunca bazı iş insanlarından para talep ettiğini öne sürdü. Dosyada yer alan iddialara göre, iş insanı Serdar Bilgili 500 bin dolar, Beşiktaş’taki “İnari Omakase” sahibi Aycan Akdağ ile tanık Sonat Sarper Ekşioğlu toplam 2 milyon lira ödemek zorunda kaldı.

Savcılık, Akpolat’ın daha önce mal varlığının kaynağıyla ilgili tespitler bulunan bir dosyada da belediye yetkilerini kötüye kullanarak rüşvet ve irtikap yoluyla haksız kazanç elde ettiğini vurguladı. Sevk yazısında, rüşvet paralarının belediyenin aşevi için “bağış” adı altında toplandığı, makbuz düzenlenmediği ve paraların elden, şoförler ve bazı belediye çalışanları aracılığıyla Akpolat’a ulaştırıldığı iddialarına yer verildi.

Savcılık, tanıklara baskı yapılması ve delillerin karartılması ihtimali nedeniyle mevcut tutukluluk durumunun dikkate alınarak Rıza Akpolat’ın TCK 252/2 maddesi kapsamında tutuklanmasının orantılı olduğunu savundu. Akpolat böylece ikinci kez tutuklanmış oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *