İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5320 %0.06
49,6229 %0.05
5.774,35 % 0,37
91.994,98 %-1.433
Ara
Muhalif. GÜNDEM Rasim Ozan Kütahyalı hakkında gözaltı kararı: 'CHP'ye kayyum' iddiası yargıya taşındı

Rasim Ozan Kütahyalı hakkında gözaltı kararı: 'CHP'ye kayyum' iddiası yargıya taşındı

Rasim Ozan Kütahyalı'nın "CHP'ye kayyum atanacak" iddiası sonrası hakkında "halkı yanıltıcı bilgi yayma" suçundan soruşturma başlatıldı, gözaltı kararı verildi.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, sosyal medya hesabından yaptığı "CHP'ye yarın kayyum atanacak" şeklindeki paylaşımıyla gündeme gelmişti. İddianın kısa süre sonra asılsız olduğu anlaşılmış ve Kütahyalı yeni bir açıklamayla geri adım atmıştı. Ancak bu süreçte, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla re’sen soruşturma başlatıldı.

Soruşturma sonrası gözaltı kararı çıktı

Habertürk’ün aktardığı bilgilere göre, dün akşam saatlerinde başlatılan soruşturma kapsamında Rasim Ozan Kütahyalı hakkında gözaltı kararı verildi. Gelişme, sosyal medya üzerinden yayılan dezenformasyon içerikli iddialara karşı yargının attığı adımlar açısından dikkat çekici bulundu.

CHP’ye kayyum ve operasyon iddiaları yargının gündeminde

Kütahyalı’nın paylaşımlarının ardından sosyal medyada CHP’ye kayyum atanacağı ve bazı CHP’li belediyelere operasyon düzenleneceği yönünde söylentiler hızla yayılmıştı. Bu iddialar, kamuoyunda infiale yol açarken, yargı süreci de devreye girdi.

Adalet Bakanı Tunç’tan dezenformasyon uyarısı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, söz konusu iddiaların tamamen asılsız ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu belirtti. Tunç açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Kamuoyunu yanıltmaya yönelik dezenformasyon amaçlı bu tür mesnetsiz iddialara itibar edilmemelidir."
Ayrıca söz konusu paylaşımların, Türk Ceza Kanunu'nun 217/A maddesi kapsamında soruşturulduğu bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *