Samsun’un Atakum ilçesi Esenevler Mahallesi’nde 9 Nisan 2025 tarihinde meydana gelen kan dondurucu olayın hukuki süreci tamamlandı. Sakarya İlkokulu’nda Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) öğretmeni olarak görev yapan Tuba Günaydın ile annesi Sultan Günaydın arasında çıkan tartışma, trajik bir cinayetle sonuçlanmıştı.
Sahte İhbarla Hedef Şaşırtma Çabası
Olay gecesi 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan Sultan Günaydın, kızının banyoda bileklerini keserek intihar ettiğine dair ihbarda bulundu. Ancak olay yerine gelen polis ve sağlık ekiplerinin titiz incelemesi, gerçeği kısa sürede gün yüzüne çıkardı. Yapılan otopside, Tuba Günaydın’ın boğazının sıkıldığı ve boynunun kırılarak öldürüldüğü tespit edildi. Annenin, cinayeti gizlemek amacıyla kızının bileklerini sonradan kestiği anlaşıldı.

Pişmanlık İndirimi Uygulanmadı
Gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Sultan Günaydın hakkında "Kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında son sözü sorulan sanık, yaşananlardan dolayı pişman olduğunu dile getirdi.
Mahkeme Heyetinden En Üst Sınırdan Ceza
Bugün (3 Mart 2026) açıklanan kararda mahkeme heyeti, suçun işleniş biçimi ve sanığın eylem sonrası delilleri karartma çabasını göz önünde bulundurarak, Sultan Günaydın’ı "Kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Kararda herhangi bir takdir indirimi uygulanmadı.