CHP’li belediyelere yönelik operasyonlar devam ederken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de erken seçimi her seferinde dile getiriyor.
Ortaya atılan iddiaya göre Cumhuriyet Halk Partisi'nin 'ara seçim' için 20 milletvekilinin istifa etmesini düşündüğü belirtiliyor.
Planın temelinde, milletvekillerinin istifa ederek boşalttıkları bölgelerde ara seçimlerin yapılması yatıyor. Bu durumun, partiye halkla yeniden doğrudan temas kurma ve sahadaki gücünü ispatlama fırsatı sunacağı düşünülüyor.
Bugün değil ama süreç bu şekilde devam ederse Eylül-Ekim aylarında Özgür Özel’in bu plana geçebileceği belirtiliyor.
Kulislerde, iktidar kanadının, "Milletvekilleri istifa etse bile TBMM Genel Kurulu'nda onaylanması gerekiyor. Bizim orada çoğunluğumuz var. Asla onay vermeyiz, CHP'ye seçim yaptırmayız" dediği de ifade ediliyor.