CHP Genel Merkezi önünde sabah saatlerinde başlayan gerilim, emniyet güçlerinin binaya müdahale etmesiyle yeni bir boyuta taşındı. Polis ekiplerinin genel merkeze girdiği anlarda X (eski adıyla Twitter) hesabı üzerinden bir video paylaşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partililere ve kamuoyuna seslendi. Yaşanan süreci, partiyi 47 yıl sonra birinci parti yapmalarının ve 31 Mart yerel seçimlerindeki başarılarının bir bedeli olarak değerlendiren Özel, sonuna kadar direnecekleri mesajını verdi.
"Suçumuz partiyi birinci yapmak"
Atatürk’ün emaneti olan makamda ve baba ocağında bulunduklarını belirten Özel, bir saldırı altında olduklarını vurguladı. Özel, "Suçumuz 47 yıl sonra partiyi birinci parti yapmak. Suçumuz AK Parti'yi yenmek. Suçumuz, parti içinde iktidar değişikliğine direnenlere karşı 'değişim' diyerek partimizi birinci yapmak" şeklinde konuştu. Parti içindeki başarılarını hazmedemeyenlerle 31 Mart seçim yenilgisini kabullenemeyenlerin ittifak kurduğunu öne süren Özel, iktidarın yargı organlarıyla iş birliği içinde partiye müdahale ettiğini savundu.
"Polisle, gazla binayı ele geçirmek istiyorlar"
Hukuki dayanağı olmadığını savunduğu kararın ardından sabah 07.00 sularında partili olmayan bir grubun kapıya dayandığını aktaran Özel, bu girişimin parti gençliği tarafından püskürtüldüğünü belirtti. Grubun daha sonra kalabalıklaştığını ve ardından polis müdahalesinin başladığını ifade eden Özel, "Binaya gazla, copla ve polisle girmek, burayı tahrip edip ele geçirmek istiyorlar. Buradan çıkmayacağız. Devletin polisine el kaldıracak halimiz yok ancak delegenin oturttuğu bu koltuklardan bizi yine sadece delege kaldırabilir" dedi.
"Bize bir çadır, bize milletimiz yeter"
Güvenlik güçlerinin kendilerini binadan zorla çıkarabileceğini ifade eden Özel, siyasi mücadelelerinin binalara bağlı olmadığının altını çizdi. CHP'nin savaş meydanlarında ve çadırlarda kurulduğunu hatırlatan Özel, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu binada oturmakla seçim kazanılmıyor; seçim sokakta, meydanda kazanılır. Eğer bizi buradan söküp atarlarsa, iktidar yürüyüşümüzü meydanlarda sürdüreceğiz. Bize bir oda, bir çadır ve milletimiz yeter. Tüm sevenlerimizi sosyal medyadan tepki göstermeye, gelebilenleri genel merkezimize dayanışmaya ve tüm Türkiye'deki il başkanlıklarımıza sahip çıkmaya davet ediyorum. Bedenimizi teslim alabilirler ama mücadelemizi asla teslim alamayacaklar."