İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5331 %0.06
49,6506 %-0.02
5.761,49 % 0,15
91.968,40 %-1.468
Ara
Muhalif. GÜNDEM Özgür Özel'den Danıştay ziyareti sonrası açıklama: “Yargı güvenliği olmazsa olmazdır”

Özgür Özel'den Danıştay ziyareti sonrası açıklama: “Yargı güvenliği olmazsa olmazdır”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit ile görüşmesinin ardından yüksek yargının önemine ve hukuki güvence ihtiyacına vurgu yaptı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit’i ziyaret etti. Görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, ziyaretin gecikmiş bir nezaket ziyareti olduğunu ifade eden Özel, yüksek yargı kurumlarının hukuki öngörülebilirlik açısından taşıdığı öneme dikkat çekti.

“Danıştay, Fransa’daki muadiline benzer şekilde dünyanın en köklü yüksek yargı kurumlarından biridir,” diyen Özel, yargıya olan güvenin sadece bireyler için değil, demokrasinin işleyişi için de yaşamsal olduğunu vurguladı.

Ekrem İmamoğlu'nun diploması: "Karar hâlâ tebliğ edilmedi"

Görüşmede İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilip edilmediğine dair bir değerlendirme yapılıp yapılmadığı sorusuna Özel şu yanıtı verdi:

“Bu görüşme sıcak hukuki tartışmaların ele alındığı bir buluşma değildi. Ancak şunu söyleyebilirim; diploma iptal edildi deniyor ama hâlâ tarafımıza tebliğ edilmedi. Tebliğ edilmeden itiraz hakkımızı kullanamıyoruz,” dedi.

Özel, söz konusu iptalin diplomayı veren kurum tarafından değil, iftar vakti alınan siyasi bir kararla başka bir kurum eliyle yapıldığına işaret ederek, hukuki şekil şartlarının dahi yerine getirilmediğini belirtti.

Selçuk Kozağaçlı ve Soma davası: “Vicdanları sızlatan kararlar”

Selçuk Kozağaçlı’nın yeniden tutuklanmasına da değinen Özel, Kozağaçlı’nın Soma davası sürecinde ücretsiz olarak mağdurları savunduğunu hatırlattı:

“Selçuk Bey ve Can Atalay Soma davasının gerçek savunucularıydı. Ama içeride olanlar onlar. Gerçek suçlular dışarıda serbestçe geziyor. Bu büyük bir vicdansızlık,” diye konuştu.

Özel, Soma kararının Yargıtay tarafından bozulduğunu ve kamuoyunun vicdanını yaralayan cezaların verildiğini ifade etti.

AYM kararına direnç: “Meclis Başkanı tarihi sorumluluk taşıyor”

Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi’nin verdiği hak ihlali kararının Meclis’te okutulmamasına da tepki gösteren Özgür Özel, Meclis Başkanı'nın bu tavrını eleştirdi:

“Meclis, kişisel notlarla, talimatlarla değil; anayasa ve içtüzükle yönetilmelidir. AYM kararına uymamak mümkün değildir. Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, bu kararı okuyarak hukuki ve tarihi bir sorumluluğu üstlenmiştir,” dedi.

“Devleti yöneten kötücül aklın AYM’yi yok saymasına Meclis Başkanı boyun eğmiştir. Bu kabul edilemez,” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *