İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,7031 %0.23
50,1678 %0.06
5.902,25 % 0,77
88.714,66 %-1.506
Ara
Muhalif. GÜNDEM Özgür Özel ne dedi? Ömer Çelik'ten ‘Cemevi’ tepkisi

Özgür Özel ne dedi? Ömer Çelik'ten ‘Cemevi’ tepkisi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in cemevlerine ilişkin sözlerine sosyal medyadan yanıt vererek, açıklamaları “siyasi iftira” olarak nitelendirdi ve Alevi vatandaşlarla kurulan bağa kimsenin gölge düşüremeyeceğini söyledi.

Okunma Süresi: 2 dk

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, “AK Parti'nin mantığı 'Cemevi, Cümbüş Evi' dedikleri için Cemevi'ni Kültür Bakanlığına bağladılar” sözlerine AK Parti’den sert yanıt geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, söz konusu ifadelerin “siyasi bir bühtan” olduğunu belirtti.

Çelik, AK Parti’nin Alevi vatandaşlara yönelik herhangi bir ayrımcı yaklaşımının söz konusu olmadığını vurgulayarak, “Biz Alevi canlarımıza dönük böyle çirkin yakıştırmaları nefret söylemi sayarız ve kökten reddederiz. AK Partimiz bu çirkin ve yakışıksız sözlerle yan yana getirilemez” ifadelerini kullandı.

Muhalefetin kullandığı dili eleştiren Çelik, bu tür açıklamaların siyasetle bağdaşmadığını savundu. Alevi vatandaşların değerlerinin siyasi polemik konusu yapılmaması gerektiğini belirten Çelik, herkesin sorumlu bir dil kullanması gerektiğini ifade etti.

Paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da vurgu yapan Çelik, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Partimiz ile Alevi canlarımız arasındaki köklü ve derin muhabbete kimse gölge düşüremez” dedi.

Ömer Çelik ayrıca, CHP’nin iktidara yönelik “gayri milli” eleştirilerine de değinerek, Türkiye’de milli stratejilerin en güçlü şekilde kurumsallaştığı bir dönemden geçildiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “yerli ve milli” politikalarının uluslararası düzeyde dikkatle takip edildiğini kaydetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *