İstanbul
Parçalı bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,3710 %0.05
51,4962 %0.23
6.315,80 % -1,69
70.021,63 %-1.448
Muhalif. GÜNDEM Özdağ, intihar olaylarıyla çalkalanan Akdeniz Üniversitesi’nde

Özdağ, intihar olaylarıyla çalkalanan Akdeniz Üniversitesi’nde

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Antalya'da yaşanan öğrenci intiharlarıyla ilgili, Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi girişinde yaptığı açıklamada 'Kaç öğrencinin daha ölmesi gerekiyor' sorusunu yöneltti.

Okunma Süresi: 2 dk

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Akdeniz Üniversitesi girişinde basın açıklaması yaptı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda 40 günde 3 intihar yaşandığını söyleyen Özdağ, "Bu 3 genç aynı yurtta kalıyordu. Anne ve babalarının bir tanesi olan bu genç kardeşlerimiz hayatlarının baharında yaşamlarına son verirken, kendilerine, anılarına bir kedi yavrusu kadar değer verilmedi, konu araştırılmadı, ‘bunalıma girdi intihar etti’ diyerek geçiştirildi. Bu konunun üzerine gitmek için Sn. Rektör neyi bekliyor? Kaç öğrencinin ölmesi gerekiyor? Kaçıncı öğrenciniz intihar ettikten sonra bu konunun üzerine gideceksiniz?" diye sordu.

İddialar ile ilgili artık kapsamlı bir soruşturmanın başlatılması gerektiğini ifade eden Özdağ, "Dün akşam bazı polis kaynaklarıyla görüşme yaptım. Basında ve sosyal medyada kamera olmadığına dair açıklamalar çıkmış, ancak polis kaynakları kamera olduğunu ve bazı intiharlarda kamera görüntüsünün olduğunu belirtti. Yurtlarda bir tarikatın baskısından bahsediliyor. Bununla ilgili bir soruşturma açıldı mı? Sosyal medyadaki iddialar gerçekten doğru mu? Böyle bir baskı var mı? Yurtta çıkan yemeği yiyemediklerini ve kimsenin yemeği yiyemediğinden bahsediliyor. Rektöre önerim şu; ailesini de alsın gelsin. Bu çocuklara layık gördüğü yemeği kendisi de akşamları yesin bakalım böyle devam edecek mi?" sorularını yöneltti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız