İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,1086 %0.13
53,1605 %0.14
6.372,11 % -0,58
63.036,00 %1.362
Muhalif. GÜNDEM Otokoç’a peş peşe silahlı saldırı: İstanbul ve Antalya'da 5 kişi gözaltında

Otokoç’a peş peşe silahlı saldırı: İstanbul ve Antalya'da 5 kişi gözaltında

İstanbul’daki Otokoç Genel Müdürlüğü saldırısının ardından Antalya’daki Otokoç galerisi de hedef alındı. Soruşturmalarda toplam 5 kişi gözaltına alındı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 3 dk

Koç Holding bünyesindeki Otokoç tesislerine yönelik silahlı saldırılar gündemdeki yerini koruyor. İstanbul'da Otokoç Genel Müdürlüğü'nün hedef alınmasının ardından Antalya'daki Otokoç araç galerisine de silahlı saldırı düzenlendi. İki ilde yürütülen soruşturmalar kapsamında toplam 5 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'daki Otokoç Genel Müdürlüğü silahlı saldırının hedefi oldu

İstanbul'un Maltepe ilçesinde bulunan Otokoç Genel Müdürlüğü binasına sabah saatlerinde maskeli iki kişi tarafından silahla ateş açıldı. Aydınevler Mahallesi Saygı Caddesi'ndeki binaya düzenlenen saldırıda iki kurşunun binaya isabet ettiği belirlendi.

İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edilirken, saldırıda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı bildirildi.

Silah ve kıyafetleri AVM bahçesine attıkları iddia edildi

Polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemede, şüphelilerin saldırının ardından kullandıkları silah ve kıyafetleri yakınlardaki bir alışveriş merkezinin bahçesine bıraktıkları, daha sonra taksiyle bölgeden uzaklaştıkları tespit edildi.

Güvenlik güçleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda saldırıyla bağlantılı olduğu değerlendirilen 2 şüpheli gözaltına alındı.

Savcılıktan soruşturma açıklaması

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Maltepe ilçesi Aydınevler Mahallesi'nde bulunan Otokoç Genel Müdürlüğüne silahla ateş açılması olayıyla ilgili derhal soruşturma işlemlerine başlanmıştır. Yürütülen soruşturma titizlikle devam etmektedir."

Antalya'daki Otokoç galerisine de silahlı saldırı düzenlendi

İstanbul'daki olayın ardından benzer bir saldırı Antalya'nın Kepez ilçesinde meydana geldi. Altınova Mahallesi Serik Caddesi üzerinde bulunan Otokoç araç galerisi, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Şapkalı ve yüzünü kapatan saldırganın üst geçidin altından iş yerine ateş açtıktan sonra olay yerinden kaçtığı belirtildi. Silah sesleri üzerine çalışanlar dışarı çıkarken, kurşunların iş yerine isabet ettiği tespit edildi.

Olay yerine sevk edilen polis ve sağlık ekipleri çevrede güvenlik önlemleri aldı. Olay Yeri İnceleme ekipleri iş yerinde detaylı çalışma yürütürken, bölgede 3 mermi çekirdeği bulunduğu bildirildi.

Antalya'da gözaltı sayısı 3'e yükseldi

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Başsavcılığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Kepez ilçesi Altınova Sinan Mahallesi'nde bulunan Ford Otokoç yetkili servisine silahla ateş edilmesi olayı ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmıştır. Yürütülen soruşturma kapsamında olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 2 şüpheli yakalanmış olup, soruşturma işlemleri titizlikle sürdürülmektedir."

Soruşturmanın devamında bir kişinin daha yakalanmasıyla birlikte Antalya'da gözaltına alınan şüpheli sayısı 3'e yükseldi.

Saldırı anına ait görüntüler ortaya çıktı

Saldırganların olay anını kayıt altına alarak sosyal medyada paylaştığı görüntüler de gündeme geldi. Paylaşılan videoda, "Rahmi Koç, Serdar Ertekin ağabeyin selamı var" ifadelerinin kullanıldığı görüldü.

Gazeteci Murat Ağırel, görüntülerle ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Serdar Ertekin, diğer adıyla 'Rojhat Ertekin', Ertekinler suç örgütünün lideri olarak biliniyor. Hakkında kırmızı bülten bulunan Ertekin, Yunanistan'da yakalanmıştı."

Olayın nedeni araştırılıyor

İstanbul ve Antalya'daki saldırılarla ilgili soruşturmalar sürerken, olayların arkasındaki motivasyonun ne olduğuna ilişkin resmi makamlar tarafından henüz net bir açıklama yapılmadı.

Koç Grubu tarafından da saldırıların, Rahmi Koç'un bir hastane açılışında anlattığı fıkranın ardından oluşan tepkilerle bağlantılı olup olmadığı konusunda şu ana kadar herhangi bir resmi değerlendirme paylaşılmadı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız