Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınında hayatını kaybeden 5 AKUT gönüllüsü, Ankara'da düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı.
Alperen Özcan, Bayram Eren Arslan, İlker Onarıcı, Tekin Enes Sarıyıldız ve Muharrem Can için Çankaya'daki Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde düzenlenen törende hüzün ve gurur bir aradaydı. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından gönüllüler memleketlerine uğurlandı.
Alperen Özcan Polatlı ilçesi Kuşçu Köyü’ne,
Bayram Eren Arslan Ortaköy Mezarlığı'na,
İlker Onarıcı ve Tekin Enes Sarıyıldız Karşıyaka Mezarlığı'na,
Muharrem Can ise defnedilmek üzere Konya’ya gönderildi.
Devletin Zirvesi Cenazedeydi
Törene; TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti liderleri, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, AKUT gönüllüsü ve vatandaş katıldı.
Törende, orman yangınına müdahale ederken yaşamını yitiren genç gönüllülerin aileleri ayakta durmakta güçlük çekerken, protokol üyeleri de taziyelerini iletti.