İstanbul
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,6095 %0.08
55,6971 %-0.09
6.591,39 %0.27
84.540,00 %2.29
Muhalif. GÜNDEM Numan Kurtulmuş'tan Libya'ya kritik telefon: İstikrar vurgusu

Numan Kurtulmuş'tan Libya'ya kritik telefon: İstikrar vurgusu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Salihin Abdunnebi Muhammed Saad ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Numan Kurtulmuş'tan Libya'ya kritik telefon: İstikrar vurgusu
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Salihin Abdunnebi Muhammed Saad ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde iki ülke arasındaki iş birliği ve bölgesel istikrar konularını ele aldı. Görüşmede Kurtulmuş, 6 Ekim'de yapılan seçimlerle Meclis Başkanlığı görevine getirilen Saad'ı tebrik ederek yeni görevinde başarı dileklerini iletti. Ayrıca İstanbul'da yaşanan sel felaketi sonrası Libya'nın gösterdiği dayanışma ve ilettiği taziye mesajı için teşekkürlerini sundu.

Bölgesel Güvenlik ve İş Birliği

Kurtulmuş, Türkiye'nin Libya'da kalıcı barış ve sükunetin sağlanması adına yürüttüğü aktif çabaların altını çizdi. Libya'nın istikrarının bölgesel güvenlik için kritik bir öneme sahip olduğunu belirten Kurtulmuş, Türkiye'nin bu süreçte Birleşmiş Milletler'in yürüttüğü çalışmaları desteklediğini vurguladı. Libya'nın doğusu ve batısıyla diyalog kanallarını güçlendirme kararlılığını yineleyen Kurtulmuş, 2019 yılında imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası'nın, Saad başkanlığındaki ilk Genel Kurul toplantısında oy birliğiyle kabul edilmesinden duyulan memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'ye Resmi Davet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını Libya Temsilciler Meclisi üyelerine ileten Kurtulmuş, alınan kararın iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarını pekiştirdiğini ifade etti. Görüşmenin sonunda Kurtulmuş, Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Saad'ı resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye davet etti. Saad ise bu nazik davet için teşekkür ederek, iki ülke arasındaki iş birliğini güven temelinde daha ileriye taşıma konusundaki kararlılıklarını yineledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız