İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5444 %0.06
49,6681 %0.03
5.770,25 % 0,30
91.962,65 %-1.177
Ara
Muhalif. GÜNDEM Naci Görür: Marmara’daki 4.0 büyüklüğündeki deprem Kumburgaz Fayı üzerinde oldu, stres birikiyor

Naci Görür: Marmara’daki 4.0 büyüklüğündeki deprem Kumburgaz Fayı üzerinde oldu, stres birikiyor

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi'nde meydana gelen depremin Kumburgaz Fayı üzerinde olduğunu ve bölgede stres birikiminin sürdüğünü açıkladı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 20 Mayıs saat 23.36'da Marmara Denizi’nde, Büyükçekmece’nin yaklaşık 23 kilometre açığında 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Naci Görür: Deprem Kumburgaz Fayı üzerinde

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından sosyal medya platformu X üzerinden açıklama yaptı. Görür, sarsıntının Silivri ile Büyükçekmece arasında uzanan Kumburgaz Fayı üzerinde meydana geldiğini belirtti.

Stres birikimi devam ediyor

Görür, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Silivri-Büyükçekmece arasında 4,2 deprem oldu. Bu deprem kırılması muhtemel Kumburgaz Fayı üzerinde. 23 Nisan’dan beri bu fayda küçük stres alanı değişimleri devam ediyor. Geçmiş olsun.”

Uzmanlar uyarıyor

Naci Görür daha önce de Marmara Denizi’ndeki fay hatlarına dikkat çekmiş, özellikle Kumburgaz ve Adalar Fayı üzerindeki gerilimin yüksek olduğunu vurgulamıştı. Uzmanlara göre bu bölgedeki küçük depremler, stres birikiminin sürdüğünü ve daha büyük depremlerin habercisi olabileceğini gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *